Naam plaatsvervanger Primus Eikenburg 1960

Ik ben op zoek naar de naam van de refter broeder die broeder Primus van Eikenburg in het jaar 1960 bij afwezigheid verving.
Omschrijving: Hij had kort rossig “biebob” haar en droeg een ouderwetse ronde ziekenfonds bril.

Caspar (Cappy) Vries

14 antwoorden
 1. Johan Mahieu
  Johan Mahieu zegt:

  Hallo Caspar,

  Je bedoelt broeder Primus van de Boomen van de Broeders van Liefde op Eikenburg, Eindhoven? Deze Primus kwam 12-12-1961 in Nijmegen werken op Pensionaat Jonkerbosch.
  Maar, heb je inmiddels antwoord op je vraag? Ik neem toch aan dat je dit bij het Secretariaat van de “Broeders van Liefde” in Eindhoven, Aalsterweg, te weten kan komen. Het is een legitieme vraag. Heb je daar je vraag gesteld?
  Ik ken de achtergrond ervan niet maar die is voor jou kennelijk van groot belang.
  Je kunt het adres van de broeders op het Internet (op hun site) vinden.
  Ik neem aan dat je erin slaagt anders wil ik daarna je verzoek best ondersteunen. Ik schreef een boekje over het werk van die broeders in Nijmegen van 1935-1985; we kennen elkaar goed genoeg om hieruit te komen.

  Hartelijke groet van Johan

  Beantwoorden
 2. andré helsen.
  andré helsen. zegt:

  Ik zat van 1966, 1972 op jonkerbosch, ik ken broeder primus
  goed, jammer genoeg!! Ik zat in zijn groep van 1972.ik wil graag meer weten en vertellen over deze slechte man. Dus reageer maar naar mij. Gr. Andre

  Beantwoorden
   • schiltmans a
    schiltmans a zegt:

    hoi ja dat vind ik nou ook .ik heb ook nooit iets gemerkt .we keken veel televisie deden handenarbeid zowel intern als buiten de poorten,bij tuinders of deden een krantenwijk of aardappels rapen bij boeren. of fietstochten we verdienden daar wat geld mee sparen. vrijheid was er ook zat we mochten gerust nijmegen in tijdens de kermis oid ,!!

    Beantwoorden
  • Piet Beijk
   Piet Beijk zegt:

   Hallo André, ik heb ook op Jonkerbosch gezeten van 1965 tot 1971 en ook heel slechte ervaringen met deze broeders. Ook broeder primus!!!! Willen we een keer contact opnemen om erover te praten? Groetjes Piet Beijk

   Beantwoorden
 3. a schiltmans
  a schiltmans zegt:

  hoi ik zat op jonkerbosch 1961 tot 1966juli primus kende ik ook en mansi us verder wat burger broeders zeg maar..ik vond het onderwijs zeer slecht Toen de nieuwe school gebouwd werd ging ik er af. Wij kregen les in barakken timmer schoenen metselen schilderen raaimakers die had zo n daf 33 waar we op mochten poetsen,er was ook een buiten zwembad een grote en kleinere die hebben we nog geschilderd met meester v heijden Ik vond dat by onderwijs je aan je lot werd overgelaten Tekenen vond ik niets, maar wel de les volgen (verveling) En sexuele voorlichting was ook knudde daar zeiden ze matig iets over vlak voor ik in juli afzwaaide .hoe dat dan moest ha ha zeg maar, mijn klas afdelinggenoten waren herman plum stef jaspers peter v brederoode harrie taalman (intern) extern peter couwenberg charles hulsebosch wat ik nog weet.

  Beantwoorden
 4. Wim Janssen
  Wim Janssen zegt:

  Ik ken broeder primus ook of te wel meneer van de boom hij is later getrouwd met moeke schiks en woonde weg door jonkerbos maar vond het een aardige man en vind het jammer dat jullie dat niet hebben weet wel dat broeder Michael jongens misbruikte

  Beantwoorden
  • andre helsen
   andre helsen zegt:

   Wim janssen, dat jij primus een goede man vond kan ik mij kan ik mij niet voorstellen, het was een grote dictator!!!!!!
   een heel slecht mens!!!!!

   Beantwoorden
 5. Marcel v Heesch
  Marcel v Heesch zegt:

  Er was geen grotere viezerik als broeder Primus ik heb hem mee gemaakt op zaal 8 en broeder Mansius was een moeder voor ons ik heb 1 jaar lang voor zijn hond gezorgd

  Beantwoorden
  • Gerard
   Gerard zegt:

   Hallo Marcel, ik zou graag een keertje een afspraak met je willen maken. Ik heb nl
   Ook slechte ervaringen met broeder Primus. Ik hen ook al een keer geprobeerd contact te zoeken met André Helsen , maar hij heeft hierop niet gereageerd.

   Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

   Groeten Gerard Nikkelen

   Beantwoorden
    • Gerard
     Gerard zegt:

     Hallo Marcel,.
     Bedankt voor je reactie op mijn oproep.
     Ik zelf woon in Nijmegen maar kom graag naar jou in Tilburg.
     Ik kom dan per trein.
     Ik wacht op jouw reactie zodat we verder kunnen afspreken.
     Gr. Gerard.

     Beantwoorden
 6. Piet Beijk
  Piet Beijk zegt:

  Hallo allemaal, ik heb ook op Jonkersbosch gezeten, en heb ook heel slechte ervaringen met broeders!!!!! Ook van broeder Primus!!!! Zijn er nog op dit forum met slechte ervaringen met broeder Primus, zouden we dan in contact kunnen komen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *