Oproep: Internaat Don Bosco in Rotterdam

OPROEP: WIE WEET MEER OVER MISBRUIK OP INTERNAAT DON BOSCO IN ROTTERDAM?

Ik ben als kind door een broeder misbruikt in het internaat Don Bosco op de Statenlaan in Rotterdam.
Ik ben op zoek naar mensen die ook iets weten over misbruik bij Don Bosco in Rotterdam in de periode 1952-1957.

10 antwoorden
 1. fred van vliet
  fred van vliet zegt:

  Ik ben in de zestiger jaren ook te grazen door div. broeders etc in donbosco R.dam.
  Allemaal tussen 5—11 jaar oud ,niks wetende wat gebeurde.
  Ik ben nu 58 en ik sleep het nog dagelijks mee vooral door de media en R.K.K.
  Ik nog van verstand dus ik kan alle namen nog verkappen.
  Twee jaar geleden bij plan Deetman gemeld maar NIKS gehoord !
  Ik heb me nu gemeld bij rechts-hulp sexueel misbruik (030-2306900) hopende
  daar iets verder mee te komen.
  De daders zitten allang Bij Petrus maar de zaak (!?!) is niet verjaart.

  vr.gr. Fred van Vliet

  Beantwoorden
 2. E Koning
  E Koning zegt:

  Ik heb op de Statenlaan in Don Bosco gewoond van 1973 t/m 1976. Ik kan me 1 leiding herinneren die zeer zeker pedofiel was en bij ons het een en ander probeerde, iets wat gelukkig nooit is gelukt. Ik heb het over leider Henk Put.
  Als kind moest je je altijd ingezeept laten zien als je onder de douche stond, wanneer je bv hoofdpijn had dan moest je je uit kleden in zijn kamer, dan zat die altijd te frummelen op de geslachtsdelen, ik was mondig genoeg om dat niet toe te staan, dus wimpelde hem altijd af. Ook had hij een boot waarop die kids uit nodigde om een stukje te varen. Wij hadden in het huis een kelder waar ik vaak te vinden was, en waar ik aan een reactie op zijn gedrag aan het broeden was. Denk bv aan het in elkaar rammen van die vent met zelf gemaakte knuppels. Het hoefde nooit toe gepast te worden, omdat hij al nattigheid voelde. Verdere top leiders waren. Tanny van Waarde (lieve vrouw), Rob Smoor (Supertramp fan, Bernard Laperiere (fransman die aan rugby deed)

  Beantwoorden
  • verhoeve
   verhoeve zegt:

   Ik heb daar ook gezeten, zelf heb ik deze ervaring niet. Wel veel in de kelder gezeten had ik weer wat gedaan hup naar beneden en schoenen poetsen.

   Beantwoorden
 3. Chris de Roode
  Chris de Roode zegt:

  Ik heb van 1976 tot 1977 op de Straatweg gezeten in Rotterdam…
  Ik weet dat er pedofiele leiders waren….ik liet me altijd zwaar negatief uit over dat soort smeerpijpen en heb ook geen enkele toenadering gelukkig meegemaakt….
  Van sommige jongens wist ik dat ze het lievelingetje waren van sommige groepsleiders!

  Beantwoorden
  • Peter van den Maagdenberg
   Peter van den Maagdenberg zegt:

   Hoi Chris,

   We kennen elkaar niet want ik zat tot eind 1974 op Don Bosco te Rotterdam. Ik ken nog wel een paar namen van groepsleiders: August (een broeder), Binke (een wat dikke, in benadering van pubers, een wat onhandige man, Machielsen (in mijnherinnering een aardige man) en een zeker Joep (boomlange kerel). En natuurlijk het opperhoofd Pantsers die behoorlijk uit zijn slof kon schieten en in deze tijd zeker vast zou worden aangeklaagd wegens mishandeling ….

   Beantwoorden
  • henk
   henk zegt:

   hallo chris ik heb op in don bosco gezeten in die periode maar ik moet je eerlijk bekennen ik kan mij van die dingen echt niks herinneren de team leiders die ik nog kan herinneren zijn alex die was zo gek als een deur en joep die lange van de administratie onze kok kan ik ook nog wel.verder kan ik nog wel glen dat was een surinamse jongen en piet en mijn voetbal maatje erwin exman.
   ik moet je zeggen ik heb nooit iets gemerkt .

   Beantwoorden
 4. William Koorn
  William Koorn zegt:

  Ik heb daar gezeten van plm 1955 tm 1959. Ik niet zien wat je naam is dus of ik je ken.
  Ik heb persoonlijk niets gemerkt van misbruik door groepsleiders, wel vermoedens geruchten.
  We sliepen met zo’n 20 jongens op een zaal en de groepsleider ook maar zijn bed was afgeschermd met een gordijn zoals in een ziekenhuis.
  Dus omdat het vermoedens en geruchten zijn zal ik hier geen namen noemen.
  Stuur maar een email met je bevindingen en namen, wellicht sluiten die aan en laat ik dit wel weten.

  Enkele namen van de leiding die ik mij herinner zijn:
  Overste Pantsers en zijn hond Bobby, groepsleiders Meijer, Remmerswaal en Neve.
  ik heb 2 jaar op de benden verdieping gezeten en 2 op de bovenste, Na school overgeplaatst naar de Westersingel Rotterdam.
  De namen hierboven zeggen mij niets, behalve dan Pantsers.
  Ook herinner ik mij wel enkelen namen van jongens in mijn groep.

  Toevallig reed ik deze week door de statenlaan, op nummer 75 zie je nog de contouren van het Don Bosco beeldje.

  Beantwoorden
  • Jacqueline Vanstaen
   Jacqueline Vanstaen zegt:

   Beste William, mijn vader Henri Vanstaen, heeft on dezelfde periode als jij bij Don Bosco gezeten. Hij is geboren in 1937, inmiddels overleden. Ik ben benieuwd of jij hem gekend hebt? Met vriendelijke groet, Jacqueline Vanstaen

   Beantwoorden
 5. F.Mulder
  F.Mulder zegt:

  Ik heb daar gezeten van 67 tot 96..altijd naar die schaal waar de directeur HAGELSLAG heette. dan die klote kerk er naast. in inderdaad vele pogingen van sexuele handelingen afgeslagen.Helaas twee keer mislukt want toen had hij me zwaar vast en kon geen kant uit..
  F.Mulder

  Beantwoorden
 6. Nico Nieuwdorp
  Nico Nieuwdorp zegt:

  Ik heb daar gezeten vanaf 1945 en ben in 1948 overgeplaatst naar Scheveningen Overste Pansers had de leiding. Kaal met een donkere bril. Dan hadden we broeder Meijer. Ging over de grote jongens en broeder Bielemans ging over de kleintjes. Voor zo ver ik weet maakten zij geen misbruik van de kinderen maar er was er nog een die deed wel vreemde dingen maar zijn naam weet ik niet.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *