200 meldingen bij hulp en recht

HILVERSUM – Bij de rooms-katholieke hulpinstelling Hulp & Recht zijn inmiddels ongeveer tweehonderd meldingen binnengekomen over seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Dat zei Jan Waaijer, voorzitter van Hulp en Recht, zondag in Kruispunt Radio. Waaijer zei dat mensen die een klacht indienen maar ook om mensen die alleen hun verhaal kwijt willen. Vrijdag meldde Hulp & Recht nog 160 meldingen. Waaijer zei geschrokken te zijn door het groot aantal meldingen dat sinds eind februari is binnengekomen. Aanleiding was het bericht over seksueel misbruik in de jaren zestig en zeventig op het Salesiaanse jongensinternaat in ‘s- Heerenberg. Verborgen leed Waaijer: ”Laat het maar naar boven komen. Een kerk die volwassen en zelfkritisch is, kan dit aan.” Volgens Waaijer is sprake van heel veel verborgen leed. Hulp & Recht zet vanaf maandag extra mensen in om het groot aantal meldingen en klachten te verwerken en af te handelen.
Alle opmerkingen en klachten worden opgenomen en geïnventariseerd.
© NU.nl/Joyce Nolten

1 antwoord
  1. H.E.M van Oostrum
    H.E.M van Oostrum zegt:

    Hallo , ik wilde reageren , dat er bijna in ieder internaat misbruik van de kinderen word gemaakt.Ik heb zelf op de katholieke Leostichting in Borculo en op het katholieke internaat Harreveld gezeten van af mijn achtste jaar tot mijn zeventiende jaar , waar ik in beide tehuizen door verschillende fraters misbruikt ben en er is nooit wat mee gedaan . Ik heb via Hyves en Schoolbank .nl verschillende lot genoten gesproken die er ook nooit een woord hebben over gesproken . Dus er zijn veel meer katholieke instellingen waar het niet deugde .

Reacties zijn gesloten.