Aan Warre

Aan Warre ,

Ik denk wel dat je in je binnenste maar al te goed weet dat er iets heel erg fout is gebeurd maar je bent volgens mij nog op de vlucht … Ikzelf ben zo 20 jaar op de vlucht geweest (lees : Wie ben ik?). Ik kan je maar 1 goede raad geven en dat is professionele hulp zoeken!!!!  En dan pas kan de verwerking beginnen…..eerst stabiliseren…de angst,de woede,het verdriet,de schaamte,de zelfverwijten,crashen,het waarom?,….je zal het nog allemaal meemaken….een proces van jaren…maar aan het einde van die lange weg is er licht…licht dat het de moeite waard maakt om te volharden!!! Ik ben zelf al jaren in therapie met vallen en opstaan…Zoek een goede psychologe ,ook dat is soms niet eenvoudig , het moet klikken , anders veranderen…Succes!!! Wat jouw broer betreft , was hij ook niet slachtoffer van iemand anders ?

K.

2 antwoorden
 1. Warre
  Warre zegt:

  Hallo Koen,

  Ik weet nu in mijn binnenste dat het niet goed was wat er is gebeurd. Ik heb je verhaal gelezen en dat vond ik echt verschrikkelijk, veel vreselijker dan mijn verhaal. Ik leef erg met je mee. Hoewel ik dingen herken, denk ik dat het wel uitmaakt dat het gebeurde anders was en zich afspeelde in een andere context. Bij ons thuis was men wel open over seks. Wij kregen ook voorlichting en ook misbruik was bespreekbaar (maar ik zag dit toen niet als misbruik. Zelfs nu weet ik niet wat ik ervan moet maken). Ik was niet bang voor seks en ik wist ongeveer wat het was, maar dan in een kinderlijke interpretatie (de emotionele kant ervan begreep ik nog niet).
  Ik ervaar nu ook geen angst, ook nog geen woede, wel verdriet en schaamte en schuld. In mij huizen ook twee Warres. Warre 1 is er (seksueel) mee opgegroeid, heeft niet anders geweten, heeft zich laten leiden, maar deed ook actief mee en wilde op zich wel, maar niet alles. Warre 1 heeft tot op de dag van vandaag een belangstelling voor seks die neigt naar seksverslaving. Warre 2 voelt zich daarentegen geschonden, vies, gemankeerd en schaamt zich. Warre2 heeft iets verloren wat hij niet meer terug kan krijgen en het wrede is, Warre 1 heeft dat van hem afgenomen. Ik heb mijzelf verkracht en niemand anders is hier schuldig aan. Ik heb ingestemd en heb mij dus als het ware aangeboden. Tenminste, dat zegt mijn gevoel. Ratio staat hier buiten.

  Ik heb nu eerst een paar vrienden in vertrouwen genomen en het geheim doorbreken scheelt al een stuk. Ook al is het moeilijk. Ik denk dat professionele hulp ook wel verstandig is, maar ik durf de stap nu nog niet te nemen. Ik ben er nog niet aan toe. Ik hou mij nu best goed staande maar weet niet in welk gat ik dan terecht kan komen. Dat boezemt wel angst in.

  Ik heb er nog nooit bij stil gestaan dat mijn broer slachtoffer kan zijn geweest van iemand anders. Ik denk om verschillende redenen van niet, maar het is een vraag die ik hem zeker ga stellen.

  Bedankt voor je reactie, ik ben er erg blij mee,

  Warre

 2. Pieter rietveld
  Pieter rietveld zegt:

  Nou warren i of twee, ik denk dat ik zeer goed begrijp wat je soms voelt en meemaakt.
  mijn eigenm misbruik heeft mij vele jarenlang gespleten enerzijds was ik pietr 1 die vrolijk was de clown was, altijd haantje de voorste erg gereserveerd met uitspraken en een hoge moraal aanhing van wat fatsoendelijk was of niet. andere was ik een pieter die zich te buiten ging aan seks het was het enigste wat ik wist seks moest klaarkomen moest het was een substituut om niet te voelen wat er verkeerd was gegaan.
  ene kant kon ik anderen raad geven en andere kant was ik een man die op jacht ging naar seks ik heb mij zelf veel jare weggegeven zelfs aangeboden als een stuk rot fruit aan iedereen. blijkbaar moest er van mij misbruik worden gemaakt immers een gewoon normaal leven kende ik niet in perioden verlangde ik naar mishandeling mishandelde mijzelf mutuleerde mijzelf nam grote risico,s altijd net op het randje uiteindelijk na vele douches en vele malen in bad gaan – nu nog drie keer per dag- weet ik nog te leven ben een beetje uitgeput van het leven.
  alles op een rijtje zettende heb ik het nog niet zo slecht gehad, de trieste troost is dat hat altijd erger had gekund.

Reacties zijn gesloten.