2e Bijeenkomst Survivors Voice in Rome

Zoals sommigen van jullie misschien weten ben ik ook actief in een internationale organisatie: Survivors Voice Europe. Vorig jaar organiseerde ik samen met de Amerikanen Bernie McDaid en Gary Bergeron een bijeenkomst tegenover het St. Pietersplein. Voor een bericht over die bijeenkomst verwijs ik naar bericht op deze website of de uitzending van Uitgesproken (vanaf 12:30m)

Ter plekke besloten Sue Cox (GB) en ik een Europese organisatie op te richten vanuit het idee dat de situatie in Europa een andere aanpak nodig heeft dan in Amerika waar misbruik door de katholieke kerk al meer dan 10jaar onderwerp van discussie is.
Zie onze website: www.survivorsvoice-europe.org

Op zaterdag 29 october organiseren wij weer een bijeenkomst in Rome. Weer tegenover het Vaticaan, maar het uitgangspunt is dit jaar heel anders. Zochten wij vorig jaar de confrontatie met het Vaticaan, vieren wij dit jaar het feit dat wij OVERLEEFD hebben.
Ondanks dat de katholieke kerk nog steeds niets onderneemt om de in onze jeugd veroorzaakte schade te herstellen LEVEN WIJ NOG STEEDS!
En dat feit willen wij vieren en het Vaticaan is niet uitgenodigd op dit feest, want zij hebben er niets te zoeken; zij hebben niets bij te dragen aan de feestvreugde. Ik nodig iedereen uit dit feest samen met ons te komen vieren. Het definitieve programma zal ik later bekend maken.

Hierbij de Engelstalige poster van het evenement. Ik hoop jullie allemaal te zien op 29 october in Rome. Ton Leerschool

2nd Annual Survivors of Catholic Clergy Abuse Day in Rome