Mijn broer

Moedige mannen, nee ik heb al jullie verhalen niet gelezen. Toch steun ik jullie!

Mijn broer is vroeger tijdens de periode dat hij misdienaar was sexueel misbruikt door de pastoor uit ons dorp. Er is geen mogelijkheid voor aanklagen, dader maar ook mijn broer zijn overleden. Mijn broer heeft hierdoor 25 jaar geleden een einde aan zijn leven gemaakt omdat hij nergens met zijn verhaal terecht kon. Eenmaal heeft hij het aan mij verteld tijdens een gesprek waar ik het met hem had over wat mij is overkomen als kind. Daarna heeft hij het ontkend maar oh wat herkende ik in hem veel van mezelf. Borderline Persoonlijkheids Stoornis is mijn “lot”, dat gaat nooit meer over maar gelukkig heb ik het onder kontrole kunnen krijgen. Blijf jullie verhalen vertellen want wat er nu naar buiten is gekomen is nog maar het topje van de ijsberg.

Met veel bewondering voor jullie allemaal, Yllen.

2 antwoorden
 1. Jos
  Jos zegt:

  Hoi Yllen,

  Ik kwam zomaar je berichtje tegen. Dank je wel voor je steun. Dat heb ik nodig. Ik zit huilend voor de computer. Net mijn derde huwelijk op de klippen. Op 11 september.De jarenlange eenzaamheid. Nergens je verhaal kwijt kunnen. Zo herkenbaar.

 2. Yllen
  Yllen zegt:

  Lieve Jos,

  Wat heeft sexueel misbruik, op wat voor manier dan ook, een impact op al die mannen en vrouwen levens…
  En elke keer laait het leed wat is aangedaan weer extra op als je wéér hoort van…. zoals nu in Amsterdam.
  Ik herken het stuklopen van relaties, ze elke keer weer aangaan en ze niet vast kunnen houden.
  Ook bij mij liep de ene relatie na de andere op de klippen.
  Aangaan en niet vol kunnen houden…
  Dit ging zo óók met mijn broer.
  Uiteindelijk Jos ging het zo slecht met mij; (ik verwondde mijzelf, heb een paar pogingen gedaan om een einde aan mijn leven te maken) dat ik 2 jaar opgenomen ben geweest in een psychiatrisch ziekenhuis.
  Daar heb ik de handvatten aangereikt gekregen om mijn verleden te verwerken.
  Na ontlag begon het gevecht pas goed maar ik ben het te boven gekomen.
  Ik ben nu 61 jr. en heb tijdens de opname mijn huidige man leren kennen en we wonen nu 8 jr. samen waarvan 2½ jr. getrouwd.
  Ik hoop zó voor je dat je steun krijgt uit je omgeving; dat ook jij uiteindelijk het gevecht tegen het grote onrecht wat je is aangedaan wint.
  Over gaat het nooit maar het zou al zo veel waard zijn als je het boek dat in je kast staat er gewoon blijft staan, dat het niet te pas en te onpas uit springt.

  Ik hoop dat ik je een beetje troost bied met deze reaktie

  Liefs Yllen.

Reacties zijn gesloten.