Ben je bereid mijn naaste te zijn?

Dit interview met Paul van Dam verscheen in Groei Magazine.

Het artikel kun je hier downloaden

2 antwoorden
 1. Arjen van den Bos
  Arjen van den Bos zegt:

  Hallo Paul,
  ik heb jouw artikel in Groei Magazine gelezen. Hoeveel herkenning zit daar voor mij ook in! Het is een zware weg voor je geweest en nog draag je de sporen met je mee. Ik heb groot respect voor je, maar ook zeker voor jouw vrouw. Daarbij spreek ik uit eigen ervaring hoe vreselijk moeilijk en zwaar het voor de partner is van een misbruik slachtoffer wanneer hij/zij door het proces van herstel gaat. Er is zo weinig aandacht voor hen. Dit is niet de plaats om daar meer over te horen, maar ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen daarin.
  Ik ben nu 69 jaar en sinds een jaar of 9 is mijn misbruik verleden (seksueel misbruikt op 5-jarige leeftijd) actief geworden. En sinds die tijd met diverse therapieën bezig geweest.
  Ik ben bemoedigd door jouw verhaal en wat er voor mij uitsprong was de uitspraak van de arts, dat God nog een plan met je heeft.
  Bemoedigend!
  Dank voor je openheid, ik en wellicht ook anderen hebben hier wat aan.

  Hartelijke groeten,
  Arjen van den Bos

 2. Arjen van den Bos
  Arjen van den Bos zegt:

  Hallo Paul,
  bemoedigend jouw eerlijke verhaal te lezen. Dit bevestigt alleen maar weer eens heel duidelijk hoe groot de schade en de gevolgen zijn van seksueel misbruik op jonge leeftijd. Toch vind ik het bemoedigend te lezen hoe jij jouw weg gegaan bent. Maar ook zeker voor jouw vrouw. Voor partners is nog minder aandacht dan voor de slachtoffers op dit moment, maar zij zijn mede slachtoffer geworden. Eigenlijk zijn mijn vrouw en ik benieuwd naar haar ervaringen en omgaan met de situatie.
  Wat er voor mij uitsprong waren de woorden die hij van God aan je mocht doorgeven!
  Ik ben lotgenoot, ook als 5-jarig jochie misbruikt. Ik heb mijn hele leven in een soort van vacuüm geleefd. Bijna 10 jaar geleden ben ik met de 1e therapie begonnen en nog steeds onderweg daarin. Inmiddels 69 jaar… Net als jij is mijn vertrouwen op God die ook een plan met mijn leven heeft.

  Hartelijke groet,
  Arjen van den Bos

Reacties zijn gesloten.