Boek 'Ik zocht alleen mijn vader' over een ontvoering en seksueel misbruik. Voorwoord: Catherine Keyl.

28 oktober2012 verschijnt het debuut boek van Cees de Wilde. Dit met de titel: ‘Ik zocht alleen mijn vader’ dit met als ondertitel ‘Vergeven is het loslaten van de hoop op een beter verleden’. Voorwoord: Catherine Keyl.
Cees de Wilde beschrijft een lang proces, dit na een ontvoering en seksueel misbruik, toen hij 11 jaar oud was. Hierin krijgen (schuld)gevoelens, depressies, verdriet, angst en eenzaamheid op een open en soms humoristische wijze, een plaats. De rode draad in dit boek is een therapiegroep van twaalf misbruikte mannen die dezelfde therapie volgden. Met als einddoel: Het loslaten van het slachtofferschap, het teruggrijpen van de ‘macht’. Het boek geeft troost, gaat over vergeving, loslaten en het omzetten van een trauma in positieve zaken als poëzie, muziek en kunst. Een aanrader voor slachtoffers, hulpverleners, maar zeker ook voor (potentiële) daders.
Catherine Keyl schrijft hierover het volgende in haar voorwoord :
Dit is geen gemakkelijk boek. Maar wel een opzienbarend boek, althans voor mij dan. Tot nu toe had ik alleen beschouwingen, emoties en ervaringen van vrouwen over hun seksueel misbruik gehoord, maar nog nooit had ik zoiets van een man gelezen.
Ik weet niet precies waarom, maar dit boek heeft een enorme indruk op me gemaakt. Allereerst vond ik het heel bijzonder dat een man zo open over zijn jarenlange emotionele strijd vertelt. En dan waren er natuurlijk de herkenningspunten: het Geheim waar je mee moet leven, de eenzaamheid, het gevoel te hebben dat je eigenlijk niet mag bestaan, de depressies.
Maar vooral: de diefstal van de autonomie, van het zelfbeschikkingsrecht, zoals Cees de Wilde dat noemt. Zo had ik er nooit naar gekeken. Als kind wordt je misbruikt, je staat het toe, ook omdat je niet weet wat je boven je hoofd hangt als je er niet mee akkoord gaat. Dat je het toe hebt gestaan, dat je je daar schuldig over voelt, maar dat het tenslotte de dader is die de diefstal van je zelfbeschikkingsrecht pleegt, dat was een nieuw inzicht voor mij.
Door dit boek is me ook duidelijk geworden waarom sommige mannen zo buiten proportioneel reageren op homoseksualiteit. Zoals schrijver Cees de Wilde zelf al zegt: het boek moet gelezen worden door (potentiële) daders en slachtoffers, maar vooral ook door hulpverleners, die het in de praktijk uit angst voor het taboe qua hulp vaak laten afweten.
Wat mij betreft is dit boek een eyeopener. Ik hoop dat het veel gelezen gaat worden.
Catherine Keyl
Ik zocht alleen mijn vader – ‘Vergeven is het loslaten van de hoop op een beter verleden’, Cees de Wilde
Aantal pagina’s: 208
ISBN: 978-90-484-2622-5
Verkoopprijs: € 16,95
Verzendkosten: € 3,20 (NL) € 5,44 (EU)
Beschikbaar vanaf: eind oktober 2012.

Uitgeverij Free Musketeers B.V. Herenwaard 177-A Zoetermeer, Zuid-Holland, 2716 XV
+31 (0) 79 – 320 35 90. Copyright © 2012 Uitgeverij Free Musketeers B.V. Alle rechten voorbehouden.

Het boek is te bestellen via de boekhandel of via: www.freemusketiers.nl , www.bol.com , www.ako.nl, www.bruna.nl , www.selexyz.nl ,en www.vanstockum.nl.

Cees de Wilde (1947) volgde de opleidingen HBO- Cultureel Werk en MBO- Arbeidstherapie en werkte 14 jaar als Arbeids- en Creatief therapeut in de psychiatrie en 26 jaar als communicatiespecialist bij een gemeente. Hij woont en werkt nu als kunstfotograaf in Kaş (Turkije) waar hij ook een kunstgalerie beheert. Hij exposeert in binnen- en buitenland. Cees treedt regelmatig op met een eigen geschreven en gecomponeerd poëzie- programma. Hij begeleidt zichzelf hierbij op de gitaar en maakte twee cd’s.