Boek 'Seksueel Misbruik' voor lezers vanaf 12 jaar

SEKSUEEL MISBRUIK
Dit is een boek voor zowel kinderen vanaf 12 jaar als volwassenen. Er zijn géén seksuele handelingen in beschreven. Wel de situatie rondom seksueel misbruik. Dit taboe heeft drie kanten:- het verhaal van de slachtoffers, het verhaal van de daders, en de mensen in de omgeving.
Elisabeth Nymus heeft naar informatie gezocht, zonder omschrijving van seksuele handelingen, die kinderen rustig kunnen lezen. Er wordt zelden vanuit gegaan dat jongens slachtoffer kunnen zijn van seksueel misbruik. Kinderen kunnen nauwelijks als getuige optreden,omdat zij te weinig daadkracht en hulp hebben om seksueel misbruik te doen stoppen voor hun bescherming is het nodig dat politie, justitie en wetgever ‘de rechten van het kind’ van de Verenigde Naties gaan toepassen. Deze verhalen gaan over gevoelens, taboes en geheimen, misschien over antwoorden, maar nog meer over vragen.

Jelle en Fons zijn twee vrienden.
Zij ervaren de gevolgen van sexueel misbruik en leren ermee omgaan.

Klik om dit boek online te lezen.

8 antwoorden
 1. Bram Tuienveld
  Bram Tuienveld zegt:

  Ik zag dat er ook een boek van deze schrijver uitgegeven gaat worden op papier
  978-90-484-1685-1
  titel: Seksueel Misbruik
  Ludwig schrijft in het gastenboek: “Eeeeuh schrijver, wat heb ik gehoord, ga je je boek laten drukken? En nog een tweede erbij?
  Laat even weten wanneer ik het kan kopen….. ”
  Alle verdere gegevens staan ook in het gastenboek
  groetjes Bram

 2. gerrie roozeboom
  gerrie roozeboom zegt:

  Graag zou ik een passende titel willen hebben om te lezen over de gevolgen van seksueel geweld bij moeders t.a.v. opvoeding van kinderen

  • Willem Genius
   Willem Genius zegt:

   gerrie roozeboom zegt:
   26 januari 2012 om 17:20
   Graag zou ik een passende titel willen hebben om te lezen over de gevolgen van seksueel geweld bij moeders t.a.v. opvoeding van kinderen

   “Uit Puinhopen Geboren”
   ISBN 978-90-484-2271-5

   In dit boek worden de gevolgen van seksueel geweld bij moeders t.a.v. opvoeding van kinderen omschreven. Met name als het kind juist uit een verkrachting is voortgekomen en daarna de moeder “het geheim” zolang verzwegen heeft. De ambivalente gevoelens zijn beschreven van alle kanten vanuit de moeder-perspectief als vanuit het kind.

 3. Elisabeth
  Elisabeth zegt:

  Voor zover ik het weet is er geen boek waarin uitleg voor moeders gegeven wordt hoe je na seksueel misbruik van kinderen moet opvoeden/ als ze zelf slachtoffer zijn geweest en dan de opvoeding. Ik merk wel dat dit leesboek “Seksueel Misbruik” inzicht kan geven hoe kinderen voelen na seksueel misbruik en hoe de omgeving kan reageren wanneer dit gebeurd. Het lastige blijft het loyaliteitsgevoel van ieder die betrokken is.Ik zelf heb gemerkt hoe de hulpverlening probeert om onder iedere begeleiding uit te komen vanwege de onkunde op dit gebied.

Reacties zijn gesloten.