Burgerinitiatief tegen pedovereniging succesvol

NRC.nl – 13 juli 2011 – door Bart Hinke

voor het leven verminkt door pedofiel

voor 't leven verminkt...

De bekende Hagenaar Henk Bres heeft voldoende handtekeningen verzameld voor een debat in de Tweede Kamer over een verbod van pedofielenvereniging Martijn.

Bres: “Seks met kinderen is niet normaal, en wij willen niet leven in een land waar een pedofielenvereniging zoals ‘Martijn’ wordt getolereerd”

Volgens de NOS is het hem in 15 dagen gelukt om voldoende handtekeningen te krijgen.

Vorig weekend was er in Hengelo een demonstratie voor het huis van Marthijn Uittenbogaard, een van de bestuursleden van de pedofielenvereniging die zich daar heeft gevestigd.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam doet onderzoek naar de pedofielenvereniging. Leden van de vereniging zouden steun hebben betuigd aan Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. De vereniging zou mogelijk ook tips hebben gegeven aan de veroordeelde pedoseksueel Geert B. over het uitwissen van sporen na misbruik bij kinderen.

Volgens bestuurslid Uittenbogaard zijn er nooit tips gegeven. “In elk geval niet sinds ik actief ben voor Martijn,” zei hij eerder in NRC Handelsblad.

Klik hier voor de uitzending van Hollandse Zaken over dit onderwerp.

Geschiedenis24

Op 19 maart 2011 zond Geschiedenis24 een terugblik uit over het onderwerp pedofilie in Nederland.
Bekijk de uitzending en lees het artikel hier.

Belangrijke uitspraak in dit programma vind ik dat, eind ’80er jaren bleek dat de positie en uitwerkingen op het kind totaal onderbelicht waren gebleven tijdens de eerdere discussie over dit onderwerp en intitiatieven (minister van justitie Korthals Altes) de leeftijdsgrens voor seks met kinderen te verlagen naar 12jaar.
Dat lijkt ook nu weer vergeten te worden in de discussie over de pedovereniging Martijn:
Het gaat niet alleen over mannen met (lust)gevoelens voor kinderen, maar het gaat over de levens van kinderen die ernstig beschadigd worden! En bij alle overwegingen zou altijd de bescherming van de kinderen op de voorgrond moeten staan.

Het tegendeel is waar bij pedovereniging Martijn en dus moet een dergelijke club bij de wet verboden worden.

Dat er tegelijkertijd gepleit wordt voor een betere behandeling en begeleiding van pedofielen onderstreep ik. Maar dan zullen dezen in moeten zien dat zij behandeling nodig hebben; bij de meesten ontbreekt dat inzicht!

1 antwoord
  1. glkoopman
    glkoopman zegt:

    Een uur geleden kwam een veroordeelde pedofiel bij mij in de winkel. Het ging vandaag eigenlijk best wel goed en nu is mijn dag weer naar de kloten. Hoe kan het dat zo iemand mijn weekend nou weer verpest ? Er zal wel niemand een oplossing weten.

    Gerard Koopman

Reacties zijn gesloten.