Crowdfunding film "Woensdagen"

Wij zijn bezig met een film over seksueel misbruik bij kinderen. Er is de laatste tijd veel media-aandacht rondom dit thema, maar het gaat vrijwel altijd om de dader in plaats van het slachtoffer. Met de korte film ‘Woensdagen’ bekijken we het uit het perspectief van het kind.

De financiering van dit project gebeurd d.m.v. crowdfunding, en wellicht heeft u al wat kunnen lezen over dit net opgerichte initiatief in de media (o.a. het Parool en de filmkrant) . Herman van Veen steunt dit project ook, zoals u kunt zien in de projectpresentatie. Op deze website vindt u meer informatie over de makers en de film.

Graag willen we uw instelling of stichting vragen om hier aandacht aan te geven d.m.v. een vermelding in een nieuwsbrief of, liever nog, de film op uw site te zetten. We moeten, om het geld bij elkaar zien te krijgen, zoveel mogelijk mensen benaderen en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken.

Het ‘crowdfunden’ gebeurt via de site www.cinecrowd.nl en het project heet woensdagen.
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met mij of cinecrowd.

Met vriendelijke groet,

Aaron Rookus (regie)
Maarten van der Ven (productie)

PERSBERICHT
Herman van Veen steunt derde project Cinecrowd.nl

Online te financieren film handelt over seksueel misbruik bij kinderen

Herman van Veen is de eerste sponsor van het derde project op Cinecrowd, genaamd ‘Woensdagen’. De kleinkunstenaar spreekt op de site de kijker toe dit project van ‘een heel bijzondere jonge maker’ te steunen. Over het onderwerp van de film, seksueel misbruik bij kinderen, zegt hij: ‘Het gaat om het recht dat een kind heeft, veilig te zijn in welke omgeving dan ook.’

Het korte filmproject van regisseur Aaron Rookus hoopt binnen 70 dagen voldoende steun te krijgen voor realisatie.

‘Woensdagen’ gaat over de beleving van de 8-jarige Kris, met de 35-jarige Willem naar het zwembad gaat. Het jongetje geniet op een onbevangen manier, totdat hij wordt geconfronteerd met een vreemde verzoek in het badhokje… Regisseur Aaron Rookus: ‘Via mijn korte film wil ik het kind een stem geven over een onderwerp waar het afgelopen jaar weer veel over te doen is geweest. Puur door de kijker te laten voelen hoe kwetsbaar je als kind bent.’ Producent Maarten van der Ven: ‘Wij zijn zeer blij met de komst van Cinecrowd. Het geeft ons de mogelijkheid een film te maken die via de traditionele kanalen onmogelijk zou zijn te financieren. Maar het is wel een film die, vanwege het onderwerp en het talent van de regisseur, gemaakt moet worden.’

Over Cinecrowd
Stichting CineCrowd is een non-profit website opgezet door een groep jonge filmmakers en ondernemers die zochten naar een nieuwe vorm van financiering. Cinecrowd is een vorm van het zogeheten crowdfunding, dat grote groepen mensen bij elkaar brengt om een idee te financieren. Dergelijke platforms bestaan al langer voor onder meer de uitgave van boeken, kunstprojecten en bands.