De kale Franciscaan: pater Adrianus Loof

Wie kent of heeft gekend (want hopenlijk is hij al dood)  Pater Adrianus Loof.

Een franciscaan, die zowel in Rotterdam als Amsterdam heeft gewerkt en verder door het land reisde als prediker.

Hij had zeker contacten in Rotterdam, Haarlem, Alkmaar en Limburg

5 antwoorden
 1. Ben Füss
  Ben Füss zegt:

  Deze Loof (geboren 30 juli 1911) was, naar ik weet, halverwege de jaren 50 in celibatair opzicht niet in balans.
  Omdat er een specifieke vraag over is: later was hij pastoor in Heerlen en, op gevorderde leeftijd, in het dorp Hernen. Hij stierf op 10 maart 1993 en werd begraven op het kerkhof van huize “La Verna” te Alverna (Wijchen).
  Overigens ben ik 71. Ik stuitte heden op de vraag hier doordat ik voor het eerste eens op Internet peilde of er eigenlijk nog ergens rumoer rond die twijfelachtige pater was ontstaan. Ja dus; en let wel: misverstand of we het over een en dezelfde figuur hebben is uitgesloten.
  Met genoegen.

 2. Ben Füss
  Ben Füss zegt:

  Mijn beste,
  Ik zie dat mijn tekstje met zorg is overgenomen; zelfs inclusief mijn typefoutje.
  Het woord “eerste” in de laatste alinea moest “eerst” zijn.
  Wijzig het aldus indien gewenst.
  Zo zie je maar weer: als de precieze zo niet delicate inhoud alle aandacht heeft ontglipt het andere ons wel eens.
  Wederom met genoegen, B.F.

 3. Ad Vlaar
  Ad Vlaar zegt:

  Ik was een jongen van een jaar of 10. M’n pa had een slagerij. Pater Loof had gepreekt in de kerk op zondag en in de loop van de week ging hij dan langs de middenstanders om geld op te halen. Zo ook die dag. Ik lag met een griepje op de bank in de kamer. Loof was ineens alleen met mij en begon aan me te friemelen en ook tussen m’n benen. Ik durfde dit niet aan mijn ouders te melden. Hij is de reden dat ik de RK ben gaan haten. Jammer dat hij dood is. Ik had het hem graag een keer zelf verteld en hem een flinke draai om zijn oren gegeven. Ik ben nu 76 en geen “oude man”.

Reacties zijn gesloten.