Directeur ‘t Hofnarretje misbruikte kinderen

Albert Drent, de directeur van kinderdagverblijf het Hofnarretje, zou begin jaren negentig ontslagen zijn omdat hij beschuldigd werd van kindermisbruik.

Dat hebben meerdere bronnen aan AT5 bevestigd. Het zou zijn gebeurd op een kinderdagverblijf van de Amsterdamse stichting AKROS. De stichting zou Drent direct na de aanklacht hebben ontslagen.

De zaak kwam aan het rollen door een anoniem telefoontje dat bij AT5 binnen kwam. Deze persoon vertelde: “Toen ik hoorde dat Albert Drent directeur was van een kinderdagverblijf kon ik mijn oren niet geloven. Die man is namelijk begin jaren ’90 ontslagen door Stichting AKROS omdat hij op een kinderdagverblijf van AKROS twee kinderen heeft misbruikt. Die stichting heeft hem toen meteen ontslagen. Drent is een onberekenbare man.”

Na dit voorval is Drent voor zichzelf begonnen en heeft hij onder andere de kinderdagverblijven het Hofnarretje en Ayla opgericht. Justitie ziet Drent niet als verdachte in de grote zedenzaak, maar hij raakte afgelopen week wel in opspraak. Hij zou thuis namelijk slaapfeestjes voor kinderen hebben georganiseerd. Het blijkt het einde van Drents directeursschap. Na een indringend gesprek met burgemeester Van der Laan legde hij dinsdagavond zijn taken neer.

Uiteraard heeft AT5 geprobeerd contact te krijgen met Albert Drent, hij was niet bereikbaar voor commentaar.
Ook de Stichting AKROS was niet bereikbaar voor commentaar.