Een op de zeven sm-beoefenaars bezoekt dokter vanwege letsel

Een op de zeven mensen die seksuele spelletjes spelen met bijvoorbeeld touw of zweep, heeft na afloop wel eens de dokter bezocht vanwege opgelopen letsel.
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) liet onderzoek doen onder mensen die een profiel hadden aangemaakt op sites voor sm en bondage en schrijft daarover een brief aan de Tweede Kamer.

Nederland kent een harde kern van naar schatting 5.000 tot 10.000 actieve beoefenaren, blijkt uit het onderzoek.

Van de bijna zeshonderd respondenten gaf bijna een kwart aan met misstanden te maken te hebben gehad. Vaak gaat het om het overtreden van gemaakte “spelregels”.

De kans dat iemand in deze setting misbruik ervaart, is het grootst voor vrouwen en minderjarige debutanten. Misbruik wordt meestal besproken met gelijkgestemden en afgedaan als een vervelende ervaring.

ANP

2 antwoorden
 1. Didier
  Didier zegt:

  Verwarrend onderzoek maar interessant.
  Zoals nu al geweten, ben ik vanaf mijn 12de jaren en jaren misbruikt geweest door een goede manipulator.
  Zelf ben ik geen voorstander voor harde SM. Enfin, soms echt soft, blinkdoek, wat teasing met zweepje, maar zeker nooit pijn doen bij partner. Zelf kan ik wel soms eens wat verdragen van een partner, maar is uiterst zelden.
  Mijn vraag. Als schuldgevoel, schandegevoel opkomt, en dat gebeurt meer en meer naarmate ouder te worden, durf ik wel, als ik alleen ben zoals bijna altijd, zweep hard op mezelf gebruiken. Rug, kont, billen, borst. Niets seksueels aan, maar voel de striemende pijn aan als een soort straf omdat ik mezelf, mijn ouders, mijn gezin in de steek heb gelaten door alles 35 jaar te verdringen. Toen ik jong was deed ik dat ook soms als boetedoening maar met broeksriem.
  Zijn er nog misbruikte mannen die dit doen of ben ik totaal abnormaal?

  D

 2. ben goeman
  ben goeman zegt:

  Dag Didier,
  De jongen stond verwonderd hier een reactie van jou te vinden. Wil daar graag een reactie op geven. Wat je hier beschrijft is hem meer dan bekend. De eerste afranseling heeft hij ondervonden toen hij op een seminarie zat, op zijn 12e. Vreselijk beangstigend en spannend tegelijkertijd. Geblinddoekt. Daarna stelselmatig misbruikt keer op keer, dan weer hier, dan weer daar. Reuzeverslavend, dus tijdens momenten dat dit soort van zaken niet gebeurt moet je maar jezelf “helpen”. En vindingrijk hierin zijn. Wat een zegen als je ervanaf kunt raken! Inderdaad is dit ook vanwege een groot schuldgevoel, me te moeten straffen. Me zo ellendig voelen, dat “het” weer moet gebeuren. Dan voelt deze jongen zich weer voor een wijle zeer opgelucht. Ook kwam dat jarenlang in heftige nachtmerries voor. Ben gaan bidden, er veel voor bidden. Wil er zo graag vanaf. Die fysieke dwarslaesie, ook door hen veroorzaakt, heeft hem toch goed geholpen. Want nu kàn hij het niet meer doen, en gelukkig met andere zaken bezig zijn. Ja, de spanningen blijven. Moet soms ontzettend veel dingen doen om dat te sublimeren. Tekenen, schilderen, dichten, componeren, studeren, enzovoorts. Maar voel me ontzettend opgelucht: de overwinning is in Jezus Christus, Die me verlost heeft. En me niets aanrekent. alles heeft begrepen. Want toch kon hij er helemaal niets aan doen, werd tot alles gedreven. Nu strijdt hij tegen een ieder die dat geslachtelijke ontwijdt of onteert op wat voor wijze dan ook; God heeft dat toch prachtig gemaakt, ronduit bizar; maar wat doen de mensen ermee? Het is toch gemaakt om voort te planten, en dat lekker te vinden (wellust), maar de mens heeft de wellust weten af te snijden van die voortplanting, en nog veel meer. Dat wil de jongen aan je kwijt. Doet het je goed? Ook voor jou is er beslist een oplossing. De jongen leeft diep met je mee, Didier! Ben

Reacties zijn gesloten.