…en ik ben er nog steeds niet klaar mee.

Dit is wat er is gebeurd.

Als ik ongeveer 4 jaar ben loop ik het kapelletje aan de Vermeerstraat in Nijmegen uit, voordat ik door de deur ga draai ik me nog een keer om en zie hoe een priester /broeder gekleed in een rood kazuifel zich omdraait naar het hoofdaltaar en het Tabernakel sluit. Ik loop vervolgens naar buiten en mijn leven begint zich af te bakenen.

Ik ben een schuchtere jongen geworden, op school probeer ik zo min mogelijk van mezelf te laten zien en zwijg dus ook zoveel mogelijk. Echte vriendjes en vrienden heb ik nooit echt, ik wil niets van mijzelf blootgeven, ook al weet ik niet waar dat niets over gaat, omdat ik het niet meer weet.

Als ik in de pubertijd kom begin ik met een eerste suïcide poging, ik ben dan 13 jaar. Hierna ga ik meer proberen te leven, maar wel een soort van schijnleven lijkt het nu achteraf. Ik begin me te mengen onder de mensen en bouw een sociaal leven om me heen op, voornamelijk in de locale horeca. Steeds nieuwe mensen steeds nieuwe vrienden, me echt binden aan iemand is onmogelijk. Ik heb kortere en lager relaties die zomaar weer over lijken te gaan.

Vaak dacht ik dat ik iets met mannen moest hebben en af en toe zocht ik de spanning op om te kijken in de bekende bossen en later parkeerplaatsen waar mannen het met elkaar deden. Een enkele keer is het daarbij ook tot seksueel handelen gekomen, achteraf moest ik er dan ontzettend van overgeven, maar het gevoel ging niet over.

Ik wist niet wie ik was of moest worden, ik wist niet waar naartoe en waarvoor, ik vond het leven kut.

Via internet kom ik op de website van seksueel misbruik en zoek contact met de man erachter, die psychodrama therapeut blijkt te zijn.

Tijdens de intake gooit PJ mij een sleutel toe en zegt: “Kijk maar wat er mee gebeurt”. Dezelfde avond nog zie ik het kapelletje waar ik vroeger misdienaar ben geweest en zie hoe mijn oudste broer het Tabernakel op een kiertje openzet, dan niets meer.

Tijdens een yoga oefening enkel weken later, waarbij iemand ruggelings op mij lag zag ik het hele klooster Bonaventura weer, plotseling wist ik weer exact hoe het eruitzag en het beeld klopte, ik ben er het weekend erop direct geweest.

Het volgende gebeuren was tijdens een meditatie waarbij ikzelf mijn hand op mijn hoofd legde en mijn hoofd naar voren trok.

Later heb ik het volgende beeld gehad.
Ik loop, volgens mij via de tuin van het klooster, naar binnen in de richting van de kapel, daarbinnen bevinden zich nog 2 kleine kapelletjes links achterin. Of ik nu hier zelf naar binnen ben gelopen dan wel ben meegelopen met iemand, weet ik helaas niet meer.
Op een geven moment kijk ik onschuldig naar boven en legt die vent zijn hand op mijn hoofd en trekt me naar zijn geslacht en heb ik hem moeten pijpen, het volgende beeld is dat hij mij verkracht in dat kleine kapelletje in de kapel. Dan zie ik mezelf de grote kapel uitlopen waar mijn “broer” de mis dient en de priester het tabernakel sluit.

Dat is alles.