Ex-voorzitter parlement VS beschuldigd van misbruik

Dennis HastertDennis Hastert, de voormalige Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wordt beschuldigd van seksueel misbruik van vier jongens.
Het misbruik heeft volgens justitie plaatsgevonden tussen 1965 en 1981, toen Hastert als docent en coach van het worstelteam werkte aan de Yorkville High School, in een voorstad van Chicago.

Over het misbruik zijn geen details bekend. De Republikeinse voorman heeft volgens The Washington Post inmiddels voor omgerekend 3 miljoen euro geschikt met een van de jongens, die destijds veertien jaar oud was.

De inmiddels 74-jarige politicus heeft volgens het Openbaar Ministerie zijn gehele politieke carrière lang zijn misstappen verborgen weten te houden. Hastert was voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van 1999 tot 2007.

Vorig jaar oktober bekende hij ook betrokken te zijn geweest bij frauduleuze praktijken met betalingen.

(van nu.nl)

2 antwoorden
 1. Paul M van Dam
  Paul M van Dam zegt:

  Gelukkig, recht zal geschieden!
  http://nos.nl/artikel/2101821-oud-voorzitter-congres-vs-in-cel-na-misbruik-kinderen.html

  Een vroegere voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in de VS is veroordeeld tot een celstraf voor een financieel misdrijf dat hij beging om seksueel misbruik van een kind stil te houden. Voor het misbruik zelf kan de Republikein Dennis Hastert niet meer worden vervolgd, omdat die zaken zijn verjaard.
  De 74-jarige Hastert was ooit worstelcoach op een middelbare school. Daar misbruikte hij diverse kinderen, zoals hij nu heeft toegegeven. Een van de kinderen betaalde hij miljoenen zwijggeld. Hij nam dat geld in stappen op om te voorkomen dat de bank argwaan kreeg. Daarmee pleegde hij een financieel misdrijf.
  Diverse slachtoffers getuigden in de rechtszaak. De rechter noemde Hastert een seriemisbruiker en zei dat de straf hoger zou uitvallen als Hastert niet oud en ziek was. De oud-politicus is veroordeeld tot vijftien maanden cel en een boete van 250.000 dollar.

Reacties zijn gesloten.