helpppp ik heb jullie raad nodig

Ik heb sinds vorig jaar april een relatie met mijn ex vriend. Na enkele maanden begon ik te merken dat hij zich steeds voor me afsloot lichamelijk de woorden ik hou van je kwamen met moeite uit zijn mond. ik vroeg hem dat ik het vreemd vond zijn manier van doen en hoe hij me behandelde, hij zei vaak er is niets aan de hand. vanaf het begin had ik hem duidelijk gemaakt dat ik geen lat-relatie wil, maar mijn doel is hem leren kennen en dan te trouwen vanwege mijn geloofovertuiging. hij stemde mee eens ik vertelde hem open en eerlijk waarom mijn huwelijk is geeindigt en dat ik van hem respect, eerlijkheid en liefde verwachte als hij mij niet die dingen kon geven moest hij me met een week of 2 zeggen en dan kon ik de relatie beeindigen. Maar hij wou verder met me hij was verliefd op me en het was geen probleem mijn eisen. zo stelde ik mn hart voor hem open. begin dit jaar raakte ik in verwachting tot mijn schrik en de drama begon, hij wou geen kinderen meer hij had me verteld dat hij al 3 kinderen had uit zn eerste relatie en 1 bij zn laatste, we hadden ook de afspraak gemaakt geen kinderen. Ik twijfelde om een abortus te doen vanwege mijn geloofsovertuiging was het zwaar, maar de druk van hem was te zwaar. In februari had ik bij hem zoals we ieder week deden bij hem geslapen. ik moest nog een mail versturen dus opende de bovenste balk om de geschiedenis te openen, daar zag ik de site relatie planet. Ik schrok en dacht wat moet hij op deze site. ik opende zijn mailbox en zag tot mijn schrik dat hij zich had aangemeld op die site, en betaald lid was van al 4 weken. ik belde hem op en confronteerde hem ermee hij gaf te kennen dat het gewoon nieuwsgierigheid was. Ik was boos,teleurgesteld en in mijn vrouwelijkheid aangetast. ik ging naar huis en heb hem toen 4 weken niet meer gezien, intussentijd kreeg ik een miskraam en we zetten ons relatie verder. De intimiteit werd steeds minder en ik argwanend dat ik in zijn spullen ben gaan snuffelen om meer te weten. en vond daar dat zijn 2de dochter een ander moeder had en zijn eerste en zan tweede verschilden maar 2 mnd van elkaar ik kwam ook erachter dat hij nog 1 kind had. na weken dit voor mezelf gehouden te hebben en ik zag ons relatie aftakelen kon ik niet meer en confronteerde ik hem met de waarheid, hij wilde het gelijk uitmaken en werd boos dat hij me dat niet aan kon doen zo makkelijk weg rennen. later die middag belde ik hem op en hij bood zijn verontschuldiging aan en vertelde mij waarom hij is op zijn 6 misbruikt en heeft moeite mee als iemand te dichtbij hem komt. hij zegt vandaar dat ik met verschillende vrouwen een kind hebt steeds probeer ik het en dan ren ik weg. hij heeft het een keer geprobeerd therapie maar was er nog zieker van geworden dat hij aan zelfmoord dacht. ik vond ook tussen zijn papieren een verwijsbrief van de huisarts. waarin stond dat hij al sinds 2000 een  erectie stoornis heeft en dit met de jaren verergert. uroloog geweest niets hielp zag ik in zijn medische verklaring.angststoornissen, hartklachten, depressie …..Oh wat kreeg ik een medelijden met hem en het kwartje viel heb hem gezegt dat hij geen struisvogel politiek meer kan spelen ik zei je bent al 47jr je ziet er prachtig uit en weet dat je ondanks al deze dingen en wat je me ook heb aangedaan een prachtig mens bent. je hebt recht om gelukkig te zijn en het meest trieste wat hij tegen me zei dat hij geen vader gevoelens heeft voor zijn kinderen hij komt zijn verplichtingen na en dat is alles. hij wil met rust gelaten worden wat heb ik een verdriet hem niet meer zien bij hem zijn zelf zijn stem niet meer horen ik kan hem niet opgegeven heb nog nooit van zo iemand gehouden snap mezelf niet wil niet weglopen wil hem helpen. heb hem afgelopen donderdag gesproken hij huilde toen ik zei dat ik van hem hou en hij het verdient om gelukkig te zijn maar hij moet wel hulp inschakkelen. hij noemde me na lange tijd schat, zaterdag gebeld en hem gevraagt om een keer persoonlijk te praten hij zei laat ik je nog weten. hoe kan ik hem helpen zonder mezelf te schaden

6 antwoorden
 1. ray
  ray zegt:

  Hey Risje,
  Knap dat je jezelf zo kwetsbaar opstelt en dit verhaal zo schrijft en bewonderenswaardig dat je alles doet om jouw vriend te helpen.Hij zal wel zelf aan moeten geven wat hij wil en wat zijn uiteindelijke doel is.Dat hij(en jij) hulp nodig heeft is duidelijk.Heeft hij al eens eerder iemand in vertrouwen genomen m.b.t. zijn misbruik?
  groet en veel sterkte
  Raymond

  • risje
   risje zegt:

   hoi raymond, bedankt voor je reactie.
   Neen ik ben de eerste die het weet, ik denk nu wat hij mij verteld heeft zijn arts omdat hij te kennen heeft gegven dat hij hulp is gaan zoeken hij slikt nu valium. ze hebben hem geadviseerd om in een dagbehandeling te doen, maar hij is bang dat ze op zijn werk gaan roddelen over hem en wil niet zonder werk zitten. hij heeft ook 2 banen (11 uur )snap niet hoe hij het doet maar weet nu dat hij het doet om zn problemen te vergeten hij is altijd moe ik hoop echt dat hij hulp heeft heb moeite om hem te geloven. ik hen hem zaterdag gebeld en gevraagt of we een keer persoonlijk met elkaar kunnen praten zonder ruzie en verwijten. hij gaf te kennen ik kijk nog wanneer.

 2. ray
  ray zegt:

  Hoi Risje,
  Je zou eens kunnen kijken op onze website (klokk.nl) en misschien even contact opnemen met Annemie ofAnnemiek (Partnercontacten/Vrouwennetwerk) zij kunnen ongetwijfeld wat voor je betekenen.
  Succes,
  gr
  Raymond

 3. Joke Philipsen
  Joke Philipsen zegt:

  Hallo Risje

  Ik ben het helemaal met Raymond eens. Op de site Klokk kun tevens je verhaal kwijt als je dit zou wensen en krijg je respons. Misschien komt er een tijd dat ook je vriend gebruik van de site gaat maken. Ik weet dat het ontzettend moeilijk en tevens dapper is.
  om je gevoelens op papier te zetten. We steunen elkaar om zo klaarheid in je lijden te krijgen.
  Ik bewonder je moed om hulp te vragen.

  Lieve groetjes

  • risje
   risje zegt:

   Hoi Joke en Ray, bedankt voor jullie fijne ondersteuning ik moet even iets ophelderen mijn vriend is niet misbruikt door iem van een katholiek kerk. maar door een meisje van 12/15 jr weet het niet percies ik heb nog niet een gesprek met hem gehad om erover te praten want toen hij me vertelde was ik in zo een schock ik hoorde zoveel dingen tegelijk dat ik me een beetje geblokkeerd heb voor de details zelfs om te vragen. en nu loop ik met zoveel vragen rond in mn hoofd en wil hem dat niet aan de telefoon vragen wil naar hem kijken en zijn gedrag zien misschien gek weet ook niet of het een goed idee is omdat hij er al moeite mee heeft. het enige wat ik nu weet over zijn misbruikt is dat hij zegt dat, dat meisje zijn oppas was hij was toen het jongste kind het was een arm gezin en ze was vaak bij hun, wat ik me nog herinner wat hij zei is dat hij onder een tafel lag, wat ze gedaan heeft weet ik niet, hij zegt alleen ik ben heel erg ziek geweest koorts. toen ik pas verkering met hem had heb ik hem ooit gevraagt wanneer was jouw eerste keer en hij zei 6 jaar een beetje lachend en zei ook ik ben heel erg ziek geweest koorts, en ik zei nog lachen oh W… je bent erg vroeg maar niet bij nagedacht van dat is te vroeg op zo een leeftijd want dat soort dingen doe je niet. oh wat dom van me en ben zelf een moeder. dus toen hij het die dag aan me bekende dacht hij dat hij het nog nooit aan me had verteld en zei dat ik de enige was die het wist. ik weet niet of ik op de juiste site ben voor hulp. ik word er letterlijk wanhopig van twijfel aan hem of hij wel hulp heeft, ben in staat om met zijn zus hierover te praten is dat wel een goed idee wil hem niet verder van me afstoten hij belt al 3 dagen wel terug als ik hem gebeld hebt onze gesprekjes zijn wel heel erg kort, hij zegt altijd ik bel je terug maar maar doet dat niet. wat moet ik doen wil helpen soms neemt mijn moeder gevoel de bovenhand en wil ik hem aan zijn hand pakken en hulp voor hem zoeken maar weet dat hij dat zelf moet doen, want dat werk het beste. eerst wou hij zn zus vertellen, maar heeft ervan afgezien en loopt zoals ik het eerder zei nu met de gedachte om steun voor hem te zoeken bij haar. helllllp me weet het niet meer

 4. heidi
  heidi zegt:

  Misschien zou het hem goed doen om hier ook eens mee te lezen, dat hij dan dingen kan herkennen ? Dat vluchtgedrag ken ik maar al te goed.

Reacties zijn gesloten.