Hoe nu verder?

ª Ik ben nu vier jaar actief bezig met het verwerken van het misbruik dat mij aangedaan is (incest – vader) Ben in Therapie geweest (RIAGG), maar geen succes en heb dus zelf stappen ondernomen. Heb de confrontatie opgezocht en gesproken met mijn vader, waardoor er veel op z’n plaats is gevallen, na een lange emotionele periode. Echter, wat ik mij afvraag is: hoe nu verder? Ik wordt er niet meer door gekweld, maar een echt normaal leven lijdt ik ook niet. Ben erg op mezelf en “verstop” me in m’n PC, ben (onbewust) zenuwachtig (nagels bijten) en seksueel gezien herken ik me erg in het fenomeen seksverslaving. Vooral via internet ben ik altijd op zoek naar “geweldadige” scenes. Verder wil ik in intieme relaties altijd de overhand (dominatie) hebben als het op seks aankomt. Is er iets waardoor ik hier wat aan kan doen? Groet, Patrice. P.S. ben overigens een man….

2 antwoorden
 1. Ferwen [Bezoeker]
  Ferwen [Bezoeker] zegt:

  Hallo, ik herken het verhaal. heb verwerking gedaan bij P-J. Schouten en kan er nu mee leven. helemaal gaat het nooit weg. Er is een beschadiging er daar moet je (toch) mee verder. heb overigens al ruim 10 jaar psych. gesprekken en pas laatste jaar nu dus, duidelijkheid.
  je kan mij mailen (anoniem), maar doe geen re-ply in je mail, meerdere huisgenoten gebruiken (momenteel) deze Pc. Ik zal een hotmail adres (gaan) maken.
  Sterkte en…het wordt beter!!!!!!!

 2. admin
  admin zegt:

  Het “helen” is een proces. Je hebt al een aantal knappe stappen gezet!
  Uit je onrust en je vraag blijkt dat je er nog niet bent. Het heeft nog steeds macht over je.
  Er zullen nog een aantal andere “beknellingen” uit je (onder-)bewustzijn naar boven gehaald moeten worden.
  Mijn advies zoek hulp bij iemand die ervaring heeft met mannen met een misbruik verleden.
  Sterkte!

  Loner

Reacties zijn gesloten.