internaat “Eymard Ville” Stevensbeek

em.pngIk zoek kontakt met bewoners van internaat “Eymard Ville” in Stevensbeek, die sexuele voorlichting gehad hebben van pater W.
Auteur: Ton Leerschool

44 antwoorden
 1. Tom van der Wee
  Tom van der Wee zegt:

  Dag Ton,
  Wij kennen elkaars verhalen.
  Voor anderen: ik heb seksuele voorlichting gahad van pater Piet W. S.S.S. Ca. 35 jaar later kwam het gebeuren weer knalhard boven drijven.
  Ik wens ons sterkte!
  Tom van der Wee

 2. Geert Donker
  Geert Donker zegt:

  Ik studeerde in Stevensbeek van 1952 tot 1957
  Heb nooit iets gemerkt van vreemde praktijken
  Pater P. W. heb ik wel gekend denk ik.
  sterkte voor van der Wee

 3. Peter den Biesen
  Peter den Biesen zegt:

  Vanavond heb ik de uitzending gezien van Netwerk. Vooral het begin van je verhaal is zeer herkenbaar. Ook ik heb op zo’n zelfde manier voorlichting gehad van Pater W. In de periode 1964-1968. Ik vind het zo triest dat er zo met misbruik en onrecht om wordt gegaan. Als kind ben je natuurlijk nooit verantwoordelijk voor dit soort praktijken. Maar je ondervindt wel de gevolgen. De een meer als de ander.
  Waarom na zoveel jaar nog geen openheid. Herkenning en erkenning zijn toch de eerste stappen op weg naar verwerking. Ik wil graag meewerken naar het openbreken van deze zaken. Noodzakelijk voor degene die het ondergaan moest, maar ook voor de dader.
  Neem maar contact met me op.
  Eenieder veel Zelfvertrouwen toegewenst.
  Peter den Biesen

 4. Ivo Schellekens
  Ivo Schellekens zegt:

  Ik ben een internaatsgenoot van Ton Leerschool in dezelfde periode als Ton.
  Ook ik ben in mijn jongen jaren door Pater Wouters op het internaat Eymard Ville in Stevensbeek meermaals benaderd.
  Als mijn informatie of dergelijke een bijdrage kan leveren ben ik bereid dit te doen.

 5. Wil
  Wil zegt:

  Ook ik heb een lange periode in Eymard Ville gezeten. Ik ben wat feiten kwijt door een paar tia’s maar ik dacht dat we met een groepje van ong 10 personen het laatste internaat jaar van Eymard Ville hebben meegemaakt.
  Ik heb een overvloed aan gebeurtenissen daar nooit kunnen beschrijven in mijn autobiografie die ik heb laten uitbrengen. De laatste jaren heb ik steeds meer behoefte gekregen om het alsnog te gaan doen. Er zijn daar heel wat dingen gebeurd die nooit zijn uitgesproken, welke wel door de leiding bekend zijn geweest. Ik heb een paar jaar geleden een herbeleving gehad, met ook dezelfde lichamelijke klachten die ik in die tijd heb ervaren. Tot het bloeden wat langs de benen naar beneden liep, waar je dan stiekem met je broek naar het grote waslokaal ging het te wassen. Er is mij veel onrecht aangedaan door diverse leiders, zowel geestelijke als leiding van buiten het klooster. Ik heb het idee dat jullie veel eerder dan ik daar heb verbleven. Broeder Leonardus is gewoon Leo Kappé geworden die getrouwd is met juf Magriet, leidster tijdens mijn verblijf. De huwelijk heb ik nog meegemaakt. Naar ik weet is Leo al een aantal jaren dood. Althans dat heb ik achteraf gehoord. Zijn familie woont in deze omgeving.

  Ik ben ook bereid wat meer info te geven, maar liever niet via een site, omdat ik nog steeds angstig ben voor enkele mensen uit die periode.

 6. Journalist
  Journalist zegt:

  Ik wil graag in contact treden met een van bovengenoemde mannen die eventueel zijn/hun verhaal wil(len) doen of anderszins wat informatie kunnen/willen geven.

 7. André Ruijter
  André Ruijter zegt:

  Ik zat in de periode 63 /67 in Stevensbeek. Op het seminarie/gymnasium. Ik heb broeder Leonardus goed gekend. Wim Aarnink, Frans Oisterwijk zijn namen die in mij opkomen. Ik benm van het internaat gestuurd toen ik bverleifd werd op Maria van Neerven. Opeesn zo maar er vanaf gestuurd omdat ik een paar keer via de brandtrap naar de slaapzaal “betrapt” ben.
  Met name de naam Peter den biesen zegt mij nog iets ( geloof ik).
  Ik heb geen vervelende ervaringen meegemaakt. Maar ik doe deze oproep vooral omdat ik op zoek ben naar jaargenoten die misschien nog iets weten over het feit dat ik toen van school gestuurd ben.
  Met groet,

  André F. Ruijter.

 8. Jo
  Jo zegt:

  Beste Allemaal,

  Vanaf 1969 tm 1972 ben ik op Eymard Ville geweest. Ik heb ook het herroepen van de belofte van Br Leonardus meegemaakt. en zijn huwelijk met ‘Juf Margriet’ Die woonde toen op een van de nieuw gebouwde kamers in het ‘oude’ gedeelte. Zelf heb ik nooit iets van misbruik gemerkt. Ben wel door een aantal jongens gepest. Daar heb ik af en toe nog last van. Allemaal sterkte met jullie verwerking.

  Jo Derkx

 9. hans
  hans zegt:

  Ik wil graag in contact komen met bovenstaande meldingen van sexueel misbruik , samen staan we sterker dan alleen, ik wil een dossier van misbruikte leerlingen samenstellen en een voorstel als groep doen, dus laat iets van je horen als je mee wilt doen . Groeten Hans

 10. drifter56
  drifter56 zegt:

  Bij deze zou ik graag in contact komen met de Hr . Jo Derkx.
  Ik hoop dat we iets kunnen betekenen voor elkaar en samen met nog anderen die op eymard ville hebben gezeten. groeten hans

 11. Jan Coolen
  Jan Coolen zegt:

  Ik ben op de bewaarschool geweest BIJ DE NONNEN, op de lagere school BIJ DE BROEDERS (van de La Salle) en als priesterstudent OP HET SEMENARIE (gestopt vanwege heimwee, anders was het wel gelukt, maar ik heb toch een gigantisch missiegebied gekregen: zwaar gehandicapte vrouw; ben daar 7 uren per dag).

  Ik heb aan geen van de drie perioden — die duurde tot mijn veertiende jaar — slechte herinneringen.
  Dat had alles te maken met mijn opvoeding:
  ** verzet je tegen zaken die je niet wilt en maak er wat van als je kunt (ik was verre van een looser al op zeer jonge leeftijd; dat legde ik mezelf op; NU NOG)
  ** schakel je ouders in als dat niet lukt (let op dat ging bij ons en voor elke situatie !!!!!!!)
  Het niet aanwezig zijn van deze beide punten zijn MEDE oorzaak geweest dat het bij een aantal jongens wel lukte en bij mij niet (POGINGEN WAREN ER WEL).
  Dat is heel heel triest.
  Toch heb ik moeite met het feit dat men nu na zoveel tijd, zo massaal het ondervondene naar buiten brengt.
  WAAROM NU, WAAROM NIET EERDER bijvoorbeeld als je 20 jaar bent; DAN WAS JIJ DE REDEN GEWEEST DAT HET WELLICHT VELE MALEN MINDER HAD PLAATSGEVONDEN; het klinkt hard, maar je bent dus eigenlijk de jongen gebleven die niet of nooit krachtdadig handelde en nu wel met de stroom meeloopt; die de oorzaak was dat het gewoon door kon gaan, terwijl je ervaren had dat het iets verschrikkelijks was.
  Het is niet om je nog dieper te raken, maar de schuld ook voor een (klein) deel bij jezelf leggen, verlicht wellicht wat je overkomen is, want je vergeeft jezelf eerder dan een ander, dat is nu eenmaal menselijk.
  Al helemaal verderfelijk vind ik het als het massaal optreden van nu iets te maken heeft met claims. Als dat zo is dat heb ik het woord looser niet per ongeluk gebruikt.
  HEEL HEEL VEEL STERKTE

 12. René Crooijmans
  René Crooijmans zegt:

  Beste Ton

  Je kent me nog wel ook van de bijeenkomst in de kerk in Utrecht vorig jaar.
  Ik ben op het moment met een advokaat bezig die vraagt om medeslachtoffers
  van pater Wouters.
  Kan je mij hierbij helpen=

  Gr. Rene Crooijmans

  • jacques
   jacques zegt:

   Beste Rene Crooijmans.
   Probeer Ton Leerschool te benaderen, die weet alles over Piet Wouters
   Groetjes,Jacq.

 13. jacoby
  jacoby zegt:

  Ik zie nu jullie programma op tv. Ik ben de zus van …… mogelijk 2 slachtoffers, toen wonend in Heerhugowaard.

  Mijn oudste broer was al op Stevensbeek toen ik geboren werd. Hij is geboren in 1942.
  Mijn andere broer ging later, hij leeft helaas niet meer, geboren in 1952.
  Zelf heb ik nooit iets over misbruik van hen gehoord. Mijn moeder (91 jaar inmiddels , heb ik er wel naar gevraagd) zegt ook van niets te weten.

  Mijn oudste broer heeft een slecht contact met de rest van het gezin, hij is de oudste van 10 kinderen. Hij ging naar Stevensbeek, Pater Koopman kwam altijd bij ons thuis. Hij is na het semenarie verder gaan studeren in Nijmegen, en heeft nooit meer thuis gewoond. (??????)

  Ik wil jullie eigenlijk hiermee laten weten, dat evt. misbruik van broers en zussen ook de familie niet koud laat. Ik vind het vervelend om het niet te weten van mijn broers, en ik zou het verschrikkelijk voor ze vinden als ze dit hebben moeten meemaken, maar ik zal daar wel nooit antwoord op krijgen.

  Ik wil jullie veel sterkte wensen met de verwerking/het een plaats geven van al die nare toestanden, Coby.

 14. Cornelius van Rijckevorsel
  Cornelius van Rijckevorsel zegt:

  April 29, 2012 at 12:06 pm

  Grappig om wat bekende namen te lezen ( hoi Ivo S ! ).

  Ik was op Eymard Ville van 67-71. Vroeger heette ik Jan Kees, maar heb dat later verandert. Ik heb slechte herinneringen aan mij kostschooltijd, ik voelde me ongelukkig; eenzaam en vol onbegrip. Ook sexuele voorlichting gehad van Pater Wouters en kan het me nog haarscherp voor de geest halen. Ik heb de indruk dat alle jongens van de nieuwe vleugel voorlichting van hem kregen, alfabetisch. Gek genoeg heeft dat me niet getraumatiseerd. Ik ben wel van het internaat afgestuurd vanwege zo’n akkefietje met Pater Wouters, maar dat kwam mij goed uit.

  Ik ben altijd homosexueel geweest en in de jaren 70 heb ik in een aantal Gay Liberation groepen gezeten, in Frankrijk ( GLH Groupe Liberation Homosexuelle ) waar ik studeerde, later in Amsterdam, vooral toen de AIDS uitbrak en nog, of eigenlijk weer, met een groep 50+ Gay-Lesbian-Bi-Trans, in Engeland waar ik nu woon.
  Ik ben mijn leven lang bezig geweest om alles een plaats te geven en heb daarvoor ook hulp gezocht. Het voelt vreemd dit allemaal te lezen omdat het weer zo dichtbij komt. Bijde mijn ouders zijn dit jaar overleden en die kostschooltijd heeft een scheiding tussen mij en mijn ouders veroorzaakt die nooit hersteld is. Daar ben ik voornamelijk intensief mee bezig geweest, vooral ook de laatste tijd. Omdat ik in het buitenland woon en nu pas al deze comotie gewaar word, komt het op het juiste moment.
  Ik volg al een aantal jaren een intensive Healing Cursus en geef nu zelf healing aan mensen en dat werkt eigenlijk het beste.
  Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter in de zelfde leeftijd als ikzelf toen in die internaats tijd.
  Graag wil ik contact met mensen die mij zich herinneren uit die tijd.

  Hartelijke groet, Cornelius

  • Bob Exler
   Bob Exler zegt:

   Je naam komt me bekent voor jammer dat er geen fotos geplaatst kunnen worden anders zou ik je direct herkennen. Zat daar gedurende dezelfde periode. Pater van de Anker, Pater Herregraven vertrokken toen snel naar Nijmegen geloof ik. Pater Gelens, Pater van Mil, Pater Verhoeven, Pater Wouters enz Pater van Dartel zat daar ook geloof ik. Toch was het een leuke tijd en een hele mooie rustige omgeving jammer dat het internaat met de grond gelijk gemaakt is.

   • Andre Ruijter
    Andre Ruijter zegt:

    Beste Bob,

    Jouw naam komt mij weer niet bekend voor.
    Ik heb een lijst met alle gymnasiasten schooljaar 1966/67, daarop sta jij niet vermeld.
    Zegt de naam Maria van Neerven jou iets? Zij was receptioniste/administratief assistente van pater van Duijnhoven. Had kantoor in het niuewe internaatsgebouw.
    Ik ben nog een aantal keren in Stevensbeek geweest. Ook toen het nog asielcentrum was.
    Daarna nog een keer in 2008 rondgelopen in het lege gebouw. Was leuk.om terug te zien..
    Jammer inderdaad dat het gesloopt is.
    Vorig jaar nog gekeken hoe de kapel behouden is bij het nieuwe schoolgebouw.

    vr. groet.

    André F. Ruijter

 15. Cornelius van Rijckevorsel
  Cornelius van Rijckevorsel zegt:

  Hi Ivo, jij bent de enige van de namen die ik me herinner. Hoe gaat het met je? Wat doe je in het leven? Ik zou het leuk vinden wat van je te horen, groet Cornelius ( voorheen Jan Kees )

 16. Zef clerx
  Zef clerx zegt:

  Ben helemaal onderste boven van de verhalen die ik lees,zat van 67 tm 69 op Eymard Viille en had goed contact met Piet Wouters.In 1995 werd mijn dochter Britt geboren en heb Piet Wouters gevraagd haar te dopen wat hij heeft gedaan.daarna weinig contact meer gehad,totdat ik vorig jaar in de buurt van stevensbeek was en even ben gaan kijken hoe het er nu uitzag . Van Eymard ville was weinig meer over en La Salle was omgebouwd tot jeugdgevangenis Ik sprak een oudere man aan die ik toevallig tegenkwam en vertelde dat ik een aantal jaren in Stevenbeek had gewoond op Eymard Ville en dat ik me een aantal mensen kon herinneren waaronder Piet Wouters en toen vertelde deze man mij het hele verhaal. Gr Zef Clerx

 17. Willem Burger
  Willem Burger zegt:

  Dag André,
  Dit zal je wel niet meer bereiken, vrees ik. Maar goed. Ik heb van 64-67 op het semenarie/gymnasium gezeten. Ik herinner mij jou nog goed & ook dat je op een gegeven moment weggestuurd werd. Waarom dat was, was niet duidelijk. Broeder Leonardus was een etterbak. Die liet iets te duidelijk merken welke jongens hij wel en welke hij niet mocht. Jij was een van zijn favorieten, herinner ik mij. Overigens heb ik nooit iets gemerkt van sexueel misbruik of zoiets. Alle verhalen hier over allerlei wantoestanden, ik begrijp er niets van. Het zal wel gebeurd zijn, neem ik aan. Of tenminste voor een deel. En verder: “Wat er in je jeugd is gebeurd, is dikwijls het gevolg van een voorval op latere leeftijd” (Maarten Toonder).
  Groet,
  Willem Burger

  • André F. Ruijter
   André F. Ruijter zegt:

   Beste Willem,

   Ja je naam en vaag je personage herinner ik mij. Volgens mij heet je toen Wim. Ja ik heb Maria van Neerveen nu al weer zo’n 12 jaar geleden sinds die tijd in Stevensbeek weer ontmoet. Zij kon mij zich herinneren, maar dat ik dus om haar van het internaat afgestuurd werd, dat kon zij zich ook niet zo goed meer herinneren.
   Maria deed mee in een toneelstuk op school. Van pater Lemmens. Zij speelde telefoniste op de wal. Zij was natuurlijk ook telefoniste van de paters. Zij vertelde mij wel dat veel jongens het leidje van Maria, maria uit de West Side Story begonnen te zingen als ze haar zagen. Ik ging dus ’s avonds vaak het dorp naar Maria. En toen ik voor de derde keer betrapt was bij de brandtrap naar de slaapzaal moest ik de volgende ochtend mijn koffers pakken. Een raar verhaal, maar waar.
   Wellicht lees je dit bericht Willem en kan je iets meer van mijn voorval herinneren.

   groet,

   André

 18. Bert de Vries
  Bert de Vries zegt:

  Verliefd op Maria van Neerven een reden om verwijderd te worden.
  Dat vind ik wel een luchtige wending in het verhaal over sex op eymard ville.
  Het hele internaat had dus eigenlijk bij binnenkomst van Maria ergens in 1966 wel gesloten kunnen worden !

  • André F. Ruijter
   André F. Ruijter zegt:

   Beste Bert de Vries,

   Bert, was jij tafelhoofd in de refter? Vaag herinner ik je naam.Volgens mij kon je goed voetballen?
   Leuke reactie over M. van N. Maar wat weet je nog meer van haar? Ben benieuwd.

   • Andre F. Ruijter
    Andre F. Ruijter zegt:

    Bert, nog geen reactie? in welk jaar zat jij op Stevensbeek??/
    Mijn tafelhoofd was meen ik: Richard de Gier???
    Willem Burger: nog meer herinneringen aan die tijd rondom mijn vertrek??
    Heb je nog contacten met anderen uit die tijd?
    Ik ken nog: Frans Oisterwijk, Wim Aarnink, Harry van der Laan, Pieter van der Elzen, ….Gerritsen. Martien Verheggen.

    gr.

    Andre

 19. Leo H.
  Leo H. zegt:

  Ik zat van 1964 tot 1970 op Eymardville. Tientallen jaren geleefd met de herinnering dat daar altijd de zon scheen en ik altijd in het zwembad lag. Tot echte herinneringen terug kwamen en langdurig ziekteverlof nodig was om die te verwerken. Tot op de dag van vandaag is er toch een zwart gat in mijn geheugen, dat ik ook maar liever zwart laat. Ook met de fysieke gevolgen door het zonder kennis spelen van doktertje en mij daardoor noodzakelijke medische hulp te onthouden, moet ik leven.

   • Leo Helderman
    Leo Helderman zegt:

    Beste André,
    Ik zat niet in de groep van Leonardus, maar o.m. bij Piet Wouters. Op hem slaan mijn ervaringen.
    De groep van Leonardus zat dacht in de Grote? Kapittelzaal. Maar ik kan me geen namen herinneren. Wel had Leonardus volgens mij in die tijd een lekenassistent (v.d.Werf? oid). Deze heb ik later nog beroepsmatig ontmoet. Hij was toen persoonlijk assistent van een wethouder van de gemeente Naaldwijk (nu Westland). De volkomen onverwachte confrontatie met hem op het gemeentehuis van Naaldwijk heeft bij mij een grote impact gehad. Pas toen, ongeveer 20 jaar na dato, kwamen herinneringen plotseling deels terug en verschenen de donkere wolken voor de zon.
    Groeten, Leo Helderman

    • A.F. Ruijter
     A.F. Ruijter zegt:

     Beste Leo,

     Dank je voor je reactie.
     Jouw levensverhaal kent wel een zeer bijzondere wending.
     De verwerking van de ervaringen die daarmee teruggekomen zijn, kent een tragiek die voor een ander niet te bevatten is, denk ik. Ik kan je daarmee alleen veel sterkte en wijsheid toewensen. Toch wil ik je nog een aantal vragen stellen.
     De naam v.d Werf zegt mij niets.
     Zat jij in het gebouw Kloosterstraat 12?
     In mijn eerste jaar zat ik op de Determineerschool en in het grote nieuwe internaatsgebouw.
     Vanaf het tweede jaar zat ik in het oude internaatsgebouw van het klooster.
     Wij hadden daar ons paviljoen beneden. Het was een nieuwe aangebouw in de buitenruimte (carré ). Jouw aanduiding van kapittelzaal zegt mij weer niets. Zat jij ook op het gymnasium? Eerst in de barakken een eind verderop aan de straat? En toen nog naar Venray (met de bus).
     Ken je nog de volgende namen:
     Pater van Duijnhoven
     Pater Van der Pol?
     Pater Hoefs?
     Pater Ad van de Anker?
     Broeder Donatus
     Pater Balk

     Verder wil ik je vragen of jij nog een paar namen van leerlingen weet uit die tijd?

     Met vriendelijke groet,

     André f. Ruijter.

 20. A.F. Ruijter
  A.F. Ruijter zegt:

  Ik ben op zoek naar namen uit de groep van Leonardus Kappe in het jaar 65/66
  en 66/67
  Ik herinner mij namen als Wim Aarnink, Frans Oosterwijk (kraggenburg), Pieter van den Elzen, Gerrit Janssen, Frans laneraarr

  • wim van herpen
   wim van herpen zegt:

   zat op ev 1964 1965 ken andre ruiter frans oosterwijk theo scharpach zat in voetbaleftal van ev/kwam uit st anthonis waar later veel paters getrouwd zijn gaan wonen.

 21. A.F. Ruijter
  A.F. Ruijter zegt:

  Bij vorige bericht: Frans langeraar, Wim Burger, Nico Bleeker, Wim Kanters,

  groet,

  André F. Ruijter

  • A.F. Ruijter
   A.F. Ruijter zegt:

   Ik ben nog steeds op zoek naar leerlingen uit de groep van Leonardus Kappe..
   Ik zat in Stevensbeek van 1963- tot 66/67
   Ik heb geen vervelende dingen meegemaakt. Ik schrik van de verhalen die hiervoor beschreven zijn. Temeer daar ik mijn verblijf op het internaat als goed ervaren heb,
   In de groep van Leonardus Kappe (broeder Leonardus) herinner ik mij de volgende namen:
   Wim Aarnink, Frans oosterwijk, Frans Langeraar, Pieter van den Elzen, Ton groot, Wim Postma, Gerrit janssen,Theo Driessen, Wim Burger (zie hierboven) Richard de Gier, Wim Kanters, Martien Verheggen (extern)

   Ik wil graag in contact komen met een van deze personen, of met andere jaargenoten uit de groep van Leonardus Kappe.

   mijn emailadres: afruyter@hetnet.nl

   • Bob Exler
    Bob Exler zegt:

    Had die niet een zwarte puch? Was een interesant figuur. Was daar van 1966-1971 Pater Ruigrok daar moest je voor oppassen vooral als je bloemen ging kopen in de broei kas daar ging het vaak fout volgens mij heeft hij de kattechismus niet volledig begrepen.

   • Willem Burger
    Willem Burger zegt:

    Dag André,
    Ik had niet gezien dat je op mijn eerdere reactie gereageerd had. Sorry.
    Ja, ik kan je vele namen geven uit die groep. Ik heb een getypte lijst met namen gevonden. Jij staat er ook op: Ruiter André, 30-1-1951, Westerterpweg 32, Slootdorp. Het zijn in totaal 130 namen. En dan heb ik ook nog lijstjes met namen van “aspiranten”, “junioren” en “senioren”. En ja, toentertijd heette ik nog Wim. Dat is inmiddels al vele jaren Willem. Maakt niet uit. Van het wegsturen van jou kan ik mij niet echt iets herinneren. Behalve dan dat het ineens gebeurde en dat het iets met een meisje te maken had. Wat ik al eerder zei: die Broeder Leonardus was (vond ik) een zeer vervelend mannetje. Hij had een hekel aan mij & ik aan hem. Dat was duidelijk. Hij had ook zo zijn voorkeuren. Jij en Frans Oosterwijk vielen bij hem wel in een goed blaadje. Althans: zoiets herinner ik mij. En al die paters en broeders. De meesten daarvan waren wel aardig. Als ook al eerder gezegd: ik heb zelf nooit iets vervelends meegemaakt & heb ook nooit gemerkt dat er idiote dingen gebeurden.
    Kalm aan.
    Groetjes,
    Willem

 22. Willem Burger
  Willem Burger zegt:

  Ik had gereageerd op André Ruyter. Ik heb nog een hele lijst met namen uit die tijd. Omdat ik hier niks meer leek te kunnen plaatsen, heb ik hem die lijst via zijn e-mail-adres gestuurd. Nu staat hierboven dat ik in de moderatie zit. Eerst kon ik helemaal niets meer plaatsen. Is mijn andere email-adres op een zwarte lijst of zo gezet? Brrr.

 23. Jo Arts
  Jo Arts zegt:

  Bij toeval kom ik deze site tegen. Ik heb op E.V. gezeten van 1968 tot Pasen 1970. Omdat ik in januari 1970 16 jaar was geworden, kreeg ik een bromfiets zodat ik na de Paasvakantie met de brommer vanuit Mill naar Stevensbeek kon. Daar was ik niet blij mee. Ik heb geen vervelende seksuele dingen met de broeders daar gehad en als ik het bovenstaande lees dan heb ik geluk gehad.
  De naam Ivo Schellekens zegt mij wel iets maar ik heb er geen beeld bij. Namen die mij te binnen schieten zijn Jan Karel Smits uit Oss meen ik en Marcel Bertrandt uit Bovenkarspel geloof ik. Marcel werd wel veel gepest omdat hij een beetje vrouwelijk was maar ik kon het wel goed met hem vinden. Vanaf mijn 21e weet ik dat ik homo ben. Heb eerst in de nieuwbouw en daarna in het oude gedeelte gezeten. Ik herinner me broeder de Roos, vanuit de nieuwbouw. Een alleraardigste broeder.Vanaf mijn 16e ben ik nog 1 jaar extern gebleven. Ben gezakt in 4 Mavo omdat ik het op het internaat beter naar mijn zin had als thuis. Vind het dus vreselijk wat een heleboel mensen is overkomen. Groet Jo

 24. Bob van Oorschot
  Bob van Oorschot zegt:

  Zijn er mensen die zich mij herinneren zoals Raoul Crasborn en broer Jeroen , willem de Hond , Boy Lamee , en velen anderen Ik denk jaren 1965v-1966v-1967.
  Ik zou het leuk vinden om mensen uit deze periode te contacten. De rector was pater Ad van den Anker
  groet, Bob

  • Raoul Crasborn
   Raoul Crasborn zegt:

   Veel herinneringen komen boven en eindelijk zie ik een naam die ik me goed kan herinneren Bob van Oorschot wat leuk om je naam te zien na zo’n 53 jaren
   1964 tot 1968 en geen nare herinneringen van Eymard Ville ja er gingen wel verhalen rond en inderdaad als je minder sterk in je schoenen stond kan ik me wel voorstellen dat er wat slachtoffers gevallen zijn.Uiteraard is dat vreselijk en hoop dan ook dat deze mensen de hulp gehad hebben of alsnog kunnen vinden .
   Bob mijn e-mail raoulcrasborn@gmail.com kunnen we wat herinneringen ophalen

 25. Jan van der Meulen
  Jan van der Meulen zegt:

  Van 1969 t/m 1971 op EV gezeten. Niets gemerkt van de diverse zaken. In het begin wel heimwee gehad. Rest alleen maar positieve zaken. 2e jaar was wel erg zwaar daar ik mijn moeder had verloren door een bootongeluk in de zomervakantie. Werd zeer goed opgevangen op internaat!

Reacties zijn gesloten.