Internaat Trial and Error in Loenen

Is er iemand met ervaringen met Henny K.? (niet alleen beperkt tot internaat Trial and Error in Vegtlust in Loenen a/d Vecht bij Utrecht)

Ron

10 antwoorden
 1. Frank [Bezoeker]
  Frank [Bezoeker] zegt:

  Beste Ron. Ik ken die Henny behoorlijk goed want dat is mijn oom. Ik weet alleen van hem dat ie in een internaat heeft gewerkt. Verder kan ik me uit die tijd alleen de naam Schram herinneren.

 2. Rob [Bezoeker]
  Rob [Bezoeker] zegt:

  Ron,
  Ja ik ken deze man heel goed, Henny K. Ik weet ook uit eigen ondervinding dat hij graag kinderen gebruikte om eigen sexuele behoeften te bevredigen. Ik heb 4 jaar op het internaat Trial and Error gezeten, nadien heb ik een tijd op zijn boot “de Zonnevriend”doorgebracht.
  Je kunt je als buitenstaander, en als K., altijd afvragen waarom je dan onder die omstandigheden bij iemand blijft. Hier spelen dan naar mijn gevoel zaken als morele dwang, tegenover een minderjarige, die gedesorienteerd en goed manipuleerbaar is. Onbeschaamd is het te weten hoezeer hij in iemands leven ingrijpt voor eigen plezier. Naar zijn zeggen( in het verleden) een houding die alleen bedoeld is om goed te doen. Ik heb dat achteraf niet zo mogen ervaren. Sterker nog in later stadium zoek je zo iemand nog een keer op voor een gesprek om te ervaren waarom je dit is overkomen. Zeer onbevredigend. Kennelijk moet je eerst behoorlijk wat ouder zijn en de nodige hulp hebben gehad om de consequenties onder ogen te zien.
  Ik kan menigeen denk ik goed uitleggen dat mijn leven zonder Henny K. er anders had uitgezien.
  Het is een goed initiatief om deze zaken in de publiciteit te brengen. In het verleden heb ik reeds een aantal stappen binnen de Nederlandse wet getracht op te starten echter zijn verblijf in buitenland zat niet mee.
  Het minste wat een man kan doen is een zeer uitgebreid gesprek aangaan en excuses aanbieden.
  Rob.

 3. I.Mulder [Bezoeker]
  I.Mulder [Bezoeker] zegt:

  Hoi Ron,
  ook ik ben indirect slachtoffer van Henny K. Mijn partner is sexueel misbruikt door hem van zijn 14 de tot zijn 17 de. Het is werkelijk waar zoals PJ Schouten het op zijn site omschrijft îals een olievlek verspreidt de ervaring zich door je levenî. Mijn partner heeft veel lichamelijke en geestelijke klachten door deze dader, zoals veel hoofdpijn,misselijkheid, braken,pijnlijke huid,slaapproblemen etc. Ik en onze 5 kinderen missen hierdoor erg veel knuffels,aanrakingen,stoeien en intimiteit . Persoonlijk heb ik veel problemen in de sexuele zin, mijn partner blijft zeer alert en gedissocieerd erg jammer voor mij en zijn vorige vriendinnen. Het heeft hem behoorlijk wat relaties gekost. Henny K. neem ik zeer kwalijk dat hij zijn etiket op hem geplakt heeft. Wat is er niet mooier in je puberteit om uit te vinden hoe sex etc met leeftijd genoten in elkaar zit en te rommelen strelen te zoenen etc.Ik vind het heerlijk om deze brief te schrijven want eindelijk kan ik ook mijn verhaal kwijt. Hr K. deed de volgende dingen met mijn partner.Hij moest kijken hoe K. zich aftrok op de boot deî zonnevriendî en hoe ver hij dan kon spuiten onder aan de trap en síavonds werd hij door Henny afgetrokken altijd volgens een ritueel wat lange tijd doorgespeeld heeft in onze relatie. Afgrijselijk was dat om mee te maken. Nee zeggen is voor mijn man erg moeilijk en dat speelt weer door in onze kinderen. Favorieten strategieÎn, zie de site van Hr Schouten, deze hebben zijn hele leven en de onze behoorlijk beinvloed. Wij ondernemen nu acties en praten met mensen over sexueel misbruik. Zo hebben we al velen kunnen helpen.Wij hebben ook inmiddels een melding op het politie bureau gedaan over deze dader een geweldig gevoel gaf dat. Ik moet zeggen de zedenpolitie nam uitgebreid de tijd voor ons. Wat bezield die man om kinderen sexueel te misbruiken en hier hebben we het weer pedofielen zijn altijd in de buurt van kinderen te vinden. Zij kennen echt geen enkel pardon..Ik roep alle lotgenoten op om ons sterk te maken voor onze partners, kinderen en ons zelf. Tip blijf zelf heel en onbeschadigd laat je niet meesleuren in de slachtoffer rol daar belandde ik bijna zelf in en gelukkig blijf ik nu zelf in mijn krachten<br /
  Vriendelijke groet
  I.Mulder

 4. Ron [Lid]
  Ron [Lid] zegt:

  De publicaties op deze site hebben er toe geleid dat K. een mail heeft gezonden aan mij waarin hij het misbruik toegeeft, maar ook veel draait, liegt en ontkent. Hieronder de brief, daaronder de antwoorden van mij, Ron en Rob
  ————-
  Geachte Heer Schouten en oude vriend en leerling Ron. Vooral Ron. Rob en jij zijn eigenlijk nooit uit mijn gedachten geweest. Rob heb ik nog enkele malen ontmoet. Hij had toen een goede functie gekregen. Jou heb ik eens in Hellevoetsluis opgezocht, waar je computerspellen ontwikkelde of verkocht, dat herinner ik mij niet meer. Jij en Rob waren voor mij boeiende mensen, jij vooral, omdat ik je qua intelligentie hoog inschatte.
  Mijn fout in mijn leven is altijd geweest, dat ik mij jongeren, die tussen wal en schip raakten, vaak door omstandigheden van de ouders, extra aantrok en emotioneel benaderde. Bovendien werkte ik altijjd graag en langdurig, waardoor ik tegen overspannen zijn geraakte, en zocht dan intimiteit. Ik wilde op zeker moment geen leider meer zijn, maar meer vriend.
  Na een erg emotioneel sexueel kontakt van mijn kant, heb ik door wederzijdse omstandigheden de relatie niet op een normale wijze kunnen voortzetten.
  Rob kreeg verkering met de zus van Tonny. Jamer genoeg was zij aan de (soft)drugs, en in de hele context van vrienden, ging zijn bestaan als binnenschipper kapot.
  Later heeft hij een andere goede baan gekregen. Ik weet nu niet meer, met wie hij uiteindelijk getrouwd is. Sex is niet het belangrijkste in mijn leven, al ben ook ik in mijn jonge jaren op angstige manier puber geweest. Ik ben nooit misbruikt, maar wel op een geraffineerde manier jarenlang gebruikt door een geestelijke, die in de z.g. biecht volgens mij genoten heeft van mijn “zonden”.
  Ik ben nu 72 jaar oud, praktisch impotent, maar nog zeer levendig en enthousiast, en ik geniet hier van de vreugde en de sexuele mentaliteit van jongeren, die ongecompliceerd zonder complexen leven.
  Ik werk met jonge mensen, die ik opleid of laat opleiden. Allen zijn al vader en nemen de verantwoordelijkheid voor vrouw, vriendin en kind(eren). Wel ben ik blij, dat ik vanaf het begin, tegen de roomskatholieke cultuur in, de condooms heb gepropageerd.
  Sommigen zijn al 5 jaar hier in huis, sommigen hebben een baan gekregen elders of in het buitenland, een is er visser en zit wekenlang op zee.
  Ik had graag langer, ook zonder sexuele verplichtingen en kontakten geweten hoe het met jou gegaan is, en een volwassen vriendschappelijk kontakt onderhouden. Een smakeloze maaltijd hoeft een restaurant niet eeuwig te verdoemen. Ik bedoel, voor volwassen mensen zijn er meer en vaak belangrijker kanten aan het leven.
  Jouw leven en jouw toekomst waren in die tijd voor mij belangrijk. Ik zag, hoe je op je donder kreeg van schram als je zat te dromen. Ik weet niet of je je dat nog herinnert.
  Je stiefmoeder die opbelde, dat zij zich afvroeg wat zij met jou thuis moest in het weekend en of je niet bij mijnheer K. kon blijven.
  En dan herinner ik me weer hoe jij in het kleine bootje op de Vecht ten onder ging, terwijl je saluerend rechtopstond. Ook tussen mijn gasten aan boord was jij altijd een welkom persoon. Wat spijt het mij, dat 1 moment van voor jou ongewenste intimiteit zulke gevolgen gehad heeft.
  Nu heb ik hier een klein pension opgebouwd waar ik mensen opleid en werk verschaf. Een jonge man is opgeleid tot computertechnicus, Een doofstomme jongen is matroos geworden op een nederlands charterzeiljacht in de Carribean, een is er Kok, en twee waren er 3 maanden in nederland om de taal te leren en hier gasten te ontvangen en later dit pension over te nemen.
  Ik ben oud. Mijn leven is veranderd en ik ben hier gelukkig. Voor sommige jongeren ben ik hun vriend, vader en grootvader, voor anderen een leeraar.De vrouwen met kinderen komen hier in huis. Als ik weet dat mijn “jongens”, inmiddels tot 25 jaar oud, gelukkig zijn, ben ik ook gelukkig. Als onze gasten tevreden zijn, ben ik ook gelukkig. Jammer, dat jij nu leeft met zulke beladen herinneringen. Ik denk, dat we elkaar nu op een andere manier recht in de ogen zouden kunnen kijken.
  De enige, die jou wellicht zou kunnen antwoorden op je oproep is Rob. Maar met hem heb ik een jarenlange vriendschappelijke relatie gehad, wel samen geslapen, maar nooit intieme sex, en de relatie van hem met een vriendin heeft onze vriendschap niet beeindigd.
  Tot slot Ron, ik heb hier een nieuw leven. Ik werk voor Cabo Verde.
  Via hulpverleningsorganisaties stuur ik jongens en meisjes voor opleiding weg.
  Mijn eigen vermogen is tot 0 gedaald. Maar ik ben gelukkig. Als het voor jou belangrijk is via internet door te zoeken, wil ik je niet tegenhouden. Zou je de moed hebben eens hier te komen, dan zien wij elkaar anders en meer volwassen.
  Maar Henny K. staat ook op Google als steunpunt voor zeezeilers en als pension. Als het stuk gaat kan ik met mijn AOW verder leven, misschien rustiger dan nu. Ik zou je aan alle kanten willen helpen de problemen te boven te komen zelfs als het ten koste van mijn werk hier en mijn bestaan hier gaat. Maar misschien zien wij beiden andere mogelijkheden.
  Zie het niet als een poging je te chanteren, maar ik zorg voor 3 gezinnen hier . Met mijn AOW kan ik dat wel gedeeltelijk volhouden.
  Hennie K.
  ————
  Onze reakties op deze brief:
  Mijn fout in mijn leven is altijd geweest, dat ik mij jongeren, die tussen wal en schip raakten, vaak door omstandigheden van de ouders, extra aantrok en emotioneel benaderde.
  Je zocht denk ik vooral kontakt omdat je je aangetrokken voelde tot ons en goed aanvoelde dat je ons kon manipuleren. Een vader zijn die ook op sexueel gebied zijn ‘zonen’ wat kon leren. Achteraf bleek in mijn leven dat je op dit vak niet eens zaken geleerd hebt, maar alleen dingen hebt verteld en laten doen die jou opwonden.
  Je fout is dat je steeds situaties creÎert waarin je macht hebt over jonge jongens en dan je hand in hun broek steekt.
  Iets waar ook een rol lag voor de overige leiding van T&E. Het kan toch niet zijn dat de directie van een internaat jou aanneemt en laat werken, ook na de constatering van sexueel gebruik van pupillen. Deze relatie met Schram zal ook nog aan de orde komen.
  Na een erg emotioneel sexueel kontakt van mijn kant, heb ik door wederzijdse omstandigheden de relatie niet op een normale wijze kunnen voortzetten.
  Op wie had dit -emotioneel sexueel kontakt- betrekking? Wat ik uit jouw tekst lees is dat dit contact een ander betrof. Dat impliceert dat jij jou frustraties nadien op anderen botvierde, ten koste van als die jongeren tot wie jij je aangetrokken voelde.
  Wederzijdse omstandigheden?? Mijn vader haald mij als de bliksem weg van Trial and Error toen hij lucht kreeg van wat er gebeurde. Heeft daar hooglopende ruzie en bijna een proces met Schram over gehad. Die wist dus in ieder geval vanaf toen al wat jij daar uitspookte met jongens. Hij had je direkt daar moeten ontslaan om de andere jongens te beschermen. Maar jij ziet dat anders, verduidelijk eens wat bedoel je met wederzijdse omstandigheden.
  Rob kreeg verkering met de zus van Tonny. Jamer genoeg was zij aan de (soft)drugs, en in de hele context van vrienden, ging zijn bestaan als binnenschipper kapot.
  En het komt niet in je op dat dat door jou komt en niet door die zus? Lees de gevolgen van sexueel misbruik gerust eens op https://www.seksueelmisbruik.info of http://www.seksueelgeweld.nl/linkinformatie/linkinformatieDetails.php?linkinformatie_id=23
  Ik ben nu 72 jaar oud, praktisch impotent, maar nog zeer levendig en enthousiast, en ik geniet hier van de vreugde en de sexuele mentaliteit van jongeren, die ongecompliceerd zonder complexen leven.
  Een vrije mentaliteit die gevoed wordt door een buitenstaander met nieuwe en verfrissende waarden en normen genaamd Henny K. Waarden en normen die je voorheen in Nederland ook al overbracht naar jongeren. Waarden die door jou als normaal werden gepresenteerd, zoals b.v de omgang met naturisme. Dit gebruikend als ingang om in ieder geval de stap naar naakt zijn te vereenvoudigen? Dit haalde een grote barriere weg. Het geslachtsdeel was dan al zichtbaar en rijp voor de keuring.
  Hoe moet ik me dat voorstellen? Zij neuken met elkaar en jij kijkt? Of je trekt ze af? Ik word van deze zin echt misselijk. Verduidelijk eens wat je daar precies mee bedoelt.
  Nu heb ik hier een klein pension opgebouwd waar ik mensen opleid en werk verschaf. Een jonge man is opgeleid tot computertechnicus, Een doofstomme jongen is matroos geworden op een nederlands charterzeiljacht in de Carribean, een is er Kok, en twee waren er 3 maanden in nederland om de taal te leren en hier gasten te ontvangen en later dit pension over te nemen.
  Waarschijnlijk hebben ze, en zullen hun kinderen, daar wel wat voor moeten doen….
  Ik had graag langer, ook zonder sexuele verplichtingen en kontakten geweten hoe het met jou gegaan is, en een volwassen vriendschappelijk kontakt onderhouden. Een smakeloze maaltijd hoeft een restaurant niet eeuwig te verdoemen.
  Deze opmerking laat zien dat je echt geen idee hebt van wat jouw akties kunnen vernietigen in iemands leven. Los daarvan, het blijft een opvallende opmerking die je hier maakt. Dit gezien het feit dat vrijwel al jou contacten op c.a 17-18 jarige leeftijd stoppen met die persoon en plaatsmaken voor anderen, jonger en in de passende leeftijds categorie.
  Ik bedoel, voor volwassen mensen zijn er meer en vaak belangrijker kanten aan het leven.
  Daarom moet je het ook met volwassenen doen, en niet met kinderen.
  Jouw leven en jouw toekomst waren in die tijd voor mij belangrijk. Ik zag, hoe je op je donder kreeg van schram als je zat te dromen. Ik weet niet of je je dat nog herinnert.
  Nee, dat herinner ik me niet. Wel dat jij aan mijn piemel zat te rukken, dat heeft meer indruk gemaakt, en oneindig veel meer schade aangericht dan Schram. Niet dat hij onschuldig is, want hij wist wat je deed met jongens en heeft je daar mee verder laten gaan.
  Hiermee geef je eveneens aan dat je jezelf exact die momenten weet te herinneren wanneer je een “machtspositie”kunt verwerven bij kinderen op zwakke momenten.
  Je stiefmoeder die opbelde, dat zij zich afvroeg wat zij met jou thuis moest in het weekend en of je niet bij mijnheer K. kon blijven.
  Weet ik natuurlijk niet, maar dat zou best zo geweest kunnen zijn. Dan had jij nee moeten zeggen als je echt zo om me gaf als dat je voordeed. Hier ligt juist een verantwoordelijkheid in de functie van adjunct directeur opgesloten. Dit is absoluut geen item om in deze context te bespreken. Als zij al vroeg of ik niet naar huis kon komen, dan had het internaat de juiste plaats geweest, en niet jouw boot.
  En dan herinner ik me weer hoe jij in het kleine bootje op de Vecht ten onder ging, terwijl je saluerend rechtopstond. Ook tussen mijn gasten aan boord was jij altijd een welkom persoon. Wat spijt het mij, dat ‘e’en moment van voor jou ongewenste intimiteit zulke gevolgen gehad heeft.
  Hoezo 1 moment? Het waren weekenden en 6 weken lang in de zomervakantie op je boot. Je lokte me daarheen door me een luchtbuks te beloven voor 6 weken werk. Die heb ik duur betaald die buks… Het heeft geen zin om deze zaken te bagatelliseren. De situatie is dat er steeds meer mensen gaan reageren op het verleden in relatie tot jouw sexuele escapades. Als je nu een echte vent bent stap je uit de zielige rol, en pak je jou verantwoordelijkheid.
  Nu heb ik hier een klein pension opgebouwd waar ik mensen opleid en werk verschaf. Een jonge man is opgeleid tot computertechnicus, Een doofstomme jongen is matroos geworden op een nederlands charterzeiljacht in de Carribean, een is er Kok, en twee waren er 3 maanden in nederland om de taal te leren en hier gasten te ontvangen en later dit pension over te nemen.
  Wat het ongeloofelijk maakt is het feit dat je vroeger ook al aangaf jongens te verzorgen en op te leiden. Iedere keer weer was er een sexueel einde of een snel afscheid als een persoon niet ontvankelijk was.
  Ik ben oud. Mijn leven is veranderd en ik ben hier gelukkig. Voor sommige jongeren ben ik hun vriend, vader en grootvader, voor anderen een leeraar.
  Ja, dat was je voor ons en vele anderen ook. Wij weten wel wat daarbij komt kijken. En dat je daar gelukkig bent snap ik ook: geen uitleveringsverdrag met Nederland en geen optreden daar tegen sex met minderjarigen.Dat je oud bent is simpelweg een gevolg van de tijd. Verschil tussen de huidige tijd nu en het moment van jouw geboorte. In die periode heb jij willens en wetens handelingen verricht. Met deze handelingen heb jij psychische schade aangericht bij mensen. Een schade die je nu gemakshalve even overslaat en door te roepen dat je oud bent de aandacht daarvan af te leiden. Het kan toch niet zo zijn dat jij met al jouw moraliteit geen verantwoordelijkheid wil en kan nemen. Dan past toch niet bij iemand die zich in het verleden volgens eigen zeggen zo onberispelijk heeft opgesteld en dat nu wederom volgens eigen zeggen nog doet. ( zie jouw tekst in deze brief)
  De enige, die jou wellicht zou kunnen antwoorden op je oproep is Rob. Maar met hem heb ik een jarenlange vriendschappelijke relatie gehad, wel samen geslapen, maar nooit intieme sex, en de relatie van hem met een vriendin heeft onze vriendschap niet beeindigd.
  Nou, daar heeft Rob toch echt een heel andere visie op. Sex kwam er zeker aan te pas en hij heeft daar ook getuigen van. Waarom lieg je hierover?
  Tot slot Ron, ik heb hier een nieuw leven. Ik werk voor Cabo Verde.
  Via hulpverleningsorganisaties stuur ik jongens en meisjes voor opleiding weg.

  Kun je concreet aangeven welke hulporganisatie, de doelstelling van deze organisatie en het doel van uitzending.
  Als het voor jou belangrijk is via internet door te zoeken, wil ik je niet tegenhouden. Zou je de moed hebben eens hier te komen, dan zien wij elkaar anders en meer volwassen.
  Moed? Wacht even. Moed is er niet voor nodig om een oude man op te zoeken. Het is meer dat ik mezelf tegenhoud want ik weet niet wat ik je dan aan zou doen. Kom jij maar naar Nederland. Maar ik denk zo, dat jij daar de moed niet voor hebt.
  Jij ziet het niet als misbruik wat je doet, maar veel van je slachtoffers later wel en je richt echt ongelooflijke schade aan in hun levens. Waarschijnlijk ben je nu daar (bewust of onbewust) aan het wachten tot de kinderen van je ‘zonen’ en hun vriendjes oud genoeg zijn om ook van jou sexuele voorlichting te mogen genieten. Dat wil ik voorkomen. Als je echt om ze geeft, laat ze dan los. Ik heb wel ideeen, maar doe zelf eens een voorstel hoe je dat zou kunnen realiseren.

  We zien je reactie graag tegemoet op deze site. Ik heb kontakt met meer mensen uit je verleden dan alleen Rob, en zo kan iedereen de discussie volgen zonder dat ik steeds alles rond moet mailen. Zoals Rob al zei, neem je verantwoordelijkheid als vent, ik voeg daar aan toe: als leraar en mentor. Ron/Rob.

 5. Marc
  Marc zegt:

  Ook ik ben op het internaat Trial and Error sexueel misbruikt door K. Leo zou moeten kunnen getuigen, die heeft ons ‘betrapt’.

 6. Leo
  Leo zegt:

  Ik herinner me niet zoveel meer van de Internaat tijd in Loenen. Maar die scene van Marc met K. in de vader Jacob is me altijd bijgebleven. Had een flinke indruk op me gemaakt. Wist ook niet wat ik er mee aan moest. Wilde ook Marc niet in problemen brengen. Heb er dus met niemand over gesproken.

 7. Jan Naezer
  Jan Naezer zegt:

  K. was een nare man. Ik heb de man zelf een aantal jaren mogen meemaken en ook ik was een van zijn jongetjes. K. kwam op het internaat toen het nog in de Frans Halsstraat in Utrecht zat. Ik herinner mij nog het eerste gevecht in de bosjes bij het Wilhelminapark. K. had oog voor zijn slachtoffers. Toen het internaat naar Loenen verhuisde kreeg de man vrij spel, zijn boot, zijn foto’s. Ik kan mij wel herkennen in wat Leo schrijft; je sprak er niet over, je wilde noch jezelf noch een ander in de problemen brengen. En problemen kreeg je. Het heeft mij altijd verbaasd dat Schram, de directeur, Henny K. zijn gang heeft laten gaan. Ik ben nu 57 en heb nog steeds last van dit verleden. Het is een verleden wat je vooral eenzaam maakt. Merkwaardig genoeg ga ik nog regelmatig terug naar het pand in Loenen waar het internaat gevestigd was

 8. SKPAbuse
  SKPAbuse zegt:

  Vadaag bericht RTV Utrecht ook omtrent deze pedoskesueel middels een reportage http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/234808

  Om hier nog wat meer nadruk op te leggen i.v.m. de gruwel welke deze man heeft achtergelaten en momenteel in alle toonaarden ontkent misbruik te hebben gepleegd hebben wij het algehele artikel onderbouwd overgenomen met een stukje citaat van zijn brief erbij welke hier vermeld staat en natuurlijk de link naar deze pagina toe http://www.stopkinderporno.com/?p=20092

  Ook via twitter het internet uitgestuurd..
  Kunnen wij op enige andere manier nog ergens bij helpen dan vernemen wij dat graag
  Vriendelijke groet,

  C.J.M. Vermeij, beheerder Stop Kinderporno & Abuse

 9. Guus Mulder
  Guus Mulder zegt:

  Ik heb ook met K…. gevaren maar geen problemen gehad
  Ben getrouwd met Willie Baas die ook in die tijd daar werkte.

 10. Robert Jan Kortenoever
  Robert Jan Kortenoever zegt:

  Ik heb op het internaat gezeten in het jaar 1974 -75 maar heb nooit iets gemerkt van dit alles.
  Verschrikkelijk om te horen
  Volgens mij was dit ook het laatste jaar van het bestaan van het internaat in Loenen.
  Eigenlijk was ik vanplan om een reünie te organiseren van die periode en ben op zoek naar mede studiegenoten
  Robert Jan

Reacties zijn gesloten.