Italiaanse slachtoffers op audientie bij paus?!?

Volgens www.rorate.nl, het katholieke informatie kanaal, dringen Italiaanse slachtoffers in een open brief aan de paus aan op een audientie.
Niet lang na die publicatie wordt ik al gecontacteerd “of ik weer bezig ben?”
Nou ben ik niet bang voor de media en inderdaad ook vrijwel dagelijks in contact met een aantal organisaties in Italië, maar van deze onzinnige actie wil ik me absoluut distantiëren…

t-shirt te bestellen: http://www.secularism.org.uk/clothing.html

Waarom? Om een aantal gefundeerde redenen:
In mijn ogen is de paus een misdadiger...ontelbare sporen leiden direct naar deze man in hoogst eigen persoon. Als baas van de congregatie van de geloofsleer en als paus heeft hij de laatste 30jaar heel duidelijk gemaakt hoe hij erover denkt:
"...eerst de kerk, dan de kerk en uiteindelijk alles voor de kerk..."
De slachtoffers moeten het doen met excuses, dat hij voor ze zal bidden (daar zitten ze op te wachten) en dat het in de toekomst allemaal beter zal worden. Ondertussen geeft hij (letterlijk) onderdak aan, in andere landen voor seksuele misdrijven gezochte, criminelen. Ontslaat of brengt bisschoppen die last van hun geweten beginnen te krijgen in diskrediet.
Als je nu nog denkt met een audientie iets te bereiken, dan heb je nog helemaal niets begrepen van hoe het systeem van de kerk werkt.

Het Vaticaan zal, en doet dat eigenlijk al meteen zie het feit dat rorate.nl dit inhoudsloze artikel publiceert, misbruik maken van deze vraag om persoonlijk gehoord te worden. De PR machine zal hier weer de nodige munt uit slaan en zij schromen zich niet daarvoor feiten te verdraaien of ronduit te liegen. Ik ben er geweest, heb het gezien...na ons gesprek een jaar geleden met Federico Lombardi (woordvoerder van de paus) die ons voor de gek zat te houden. Nog geen 12 uur later stonden de kranten vol, in alle wereldtalen, van dit historische gesprek dat het begin van de samenwerking met slachtoffer organisaties ingeluid zou hebben.
Niets was minder waar, want Lombardi was niet in staat een datum voor een vervolggesprek af te spreken en dat was het enige uitgangspunt, wat ons betreft.
Door hun PR machine te voeren zal je weer misbruikt worden...en dat ga je voelen ook!

Door hem (de paus) om een gesprek te vragen plaats je hem in de positie om over jouw heil te beslissen; wordt je afhankelijk van hem. En dat is nou juist waar je vanaf zult moeten om je leven weer een beetje op orde te krijgen: je zult de dader uit jouw systeem moeten verbannen. En dus niet bij hem op de thee gaan...

Over krap 3 weken, op 29 oktober, ben ik ook weer in Rome. (zie: https://www.seksueelmisbruik.info/stichting/?p=2412) En niet om de paus of een van zijn medeplichtigen te ontmoeten. In tegendeel zij zijn niet uitgenodigd en niet welkom als ik samen met andere 'survivors' het feit vier dat wij overleefd hebben ondanks de bemoeienissen van de katholieke kerk. Wij hebben ze niet meer nodig om ons leven weer op te pakken, zij hebben geen macht meer over ons! Wij hebben elkaar en ons wereldwijde netwerk wordt steeds groter en sterker. Onze stemmen worden steeds luider...
Hierbij herhaal ik nogmaals de uitnodiging om samen met ons een feest te komen bouwen in Rome. samen met mensen die het zelfde meegemaakt hebben en begrijpen hoe ingrijpend het voor jou geweest is wat jou als kind overkomen is.
Dáár knap je van op en niet van een praatje met die goed-heilig-man!

P.S. Moet nog even iets van het hart:
Typisch voor een katholieke site als rorate.nl, let er maar eens op, is dat jij geen kommentaar kan geven op hun publicaties.
Zij geven informatie en die moet je slikken. Een uitwisseling van inzichten of meningen is er bij de meeste door de katholieke kerk gecontroleerde sites niet bij.
Geheel in lijn met hoe het feodale systeem van de kerk functioneert:
"Jij moet geloven wat ze zeggen, niet over nadenken en kritiekloos slikken."
Dat lijkt heel erg veel op het misbruik wat duizenden als kind hebben moeten ondergaan!