RK Kerk staat stil bij seksueel geweld

HOORN – door CONNIE VERTEGAAL

De katholieke kerk van Hoorn staat zondag in een dienst in de Huesmolen stil bij een gevoelig onderwerp: incest en seksueel geweld. Diaken Theo van Driel wil slachtoffers van incest en seksueel geweld een stem geven en ze aanmoedigen over hun probleem te praten.

Theo van Driel zegt dat hij binnen zijn kerk wat weerstand bij zijn collega’s moest overwinnen voor zij met zijn plan instemden. ,,Ik loop al vier jaar met dit idee rond en vraag ook al zo lang aandacht voor dit onderwerp. Nu heb ik het eindelijk voor elkaar, maar ik heb me lang roepende in de woestijn gevoeld.”

Van Driel is als diaken verbonden aan de parochies van Zwaag, Blokker en Oosterblokker, maar hij gaat ook regelmatig voor in andere kerken in Hoorn en omgeving. Van Driel doet de viering over seksueel geweld samen met Maddy de Bruin. Zij woont in Kraggenburg (Noordoostpolder), studeert theologie en vangt als pleegmoeder kinderen op die veel hebben meegemaakt.

De dienst is zondagochtend in cultureel centrum De Huesmolen in Hoorn om 9.30 uur. In november en december volgen nog twee bijeenkomsten van de Raad van Kerken in Hoorn over seksueel geweld.

Copyright: Noordhollands Dagblad