kind van een slachtoffer van seksueel misbruik

Sorry dat ik mijn naam niet vernoem, maar wil hiermee aangeven dat er niet alleen halverwege vorige eeuw seksueel misbruik van geestelijken plaats vond. Mijn vader en ook mijn schoonvader in de jaren 30 tot 1950 zijn misbruikt op jongensinternaat Huize Nazareth te Tilburg door de fraters aldaar. Mijn vader is van 1924 en mijn schoonvader van 1932. Hier zitten heel wat jaartjes tussen. Dus in dit tehuis was misbruik toen al jaren gaande en ook door meerde fraters gepleegd.
Door het misbruik die onze vaders hebben ondergaan, waren wij (mijn man en ik) indirect ook slachtoffer. De details hou ik nog voor me, maar wil met deze kans het seksueel misbruik van de fraters van Huize Nazareth te Tilburg naar buiten treden. Helaas zijn onze vaders overleden dus voor hun komt ‘t te laat, maar voor de andere nog levende slachtoffers van dit tehuis nog niet. Dus dit MOET ook OPENBAAR gemaakt worden in de media.
Een verdrietige(schoon)dochter

10 antwoorden
 1. Gerard van den Dobbelsteen
  Gerard van den Dobbelsteen zegt:

  Op 2e paasdag 2011 was ik op de lotgenotendag in utrecht en heb een klein beetje mijn verhalen verteld, onder andere het sexuele misbruik, het sadisme en lichamelijke en geestelijke vernederingen van de fraters in Huize nazareth te tilburg.
  Ik was daar in 1966 t/m 1973
  Van mijn 9e t/m 16e jaar.
  Ik ben dringend op zoek naar mede internaatjongens die ook daar zijn geweest en hetzelfde hebben meegemaakt.
  Kunnen jullie mij helpen?
  Alvast mijn dank,
  Groeten, Gerard geb.1957

  • Joost
   Joost zegt:

   Hallo Gerard,

   Ik ben Joost en ik heb op Nazareth gezeten van 1969 tot 1973. Heb vreselijke dingen meegemaakt. Ik ben nu in het laatste stadium van de aangifte, maar ik heb nog enkele blinde vlekken. Zou je a.j.b. contact met mij willen opnemen.

   Graag tot later,
   Joost

 2. martin scheepbouwer
  martin scheepbouwer zegt:

  Gerard
  wij zijn van de zelfde groep
  En ik heb ook de zelfde ellende mee gemaakt samen met mijn broer Kokkie die ouder was als ik.
  Hij heeft door deze ellende een eind gemaakt aan zijn leven!
  ben nu met de stichting klokk een klacht aan het indienen.
  zelfs dit gaat moelilijk.
  Ze vragen echt hele specifieke dingen over b.v. de namen van de fraters
  welke school(die zat op het hoekje)
  welken groep leiders enz .
  het voordeel is natuurlijk de tijd voor hun 90% van de namen ben ik ook vergeten maar toch sommige dingen staan in je hersenen gegrift
  heel vreemd allemaal
  je kan contact met mij opnemen als je wil ik hoor van je
  gr martin

 3. Frank van de Beek
  Frank van de Beek zegt:

  Beste Mattie kan me jullie nog goed herinneren we gingen veel met elkaar om ben ook al jaren bezig met een rechtszaak zit nu in de laatste fase.. zou graag contact met je willen….als je behoefte hebt. Hoor graag van je .
  mvg frank van de beek…..

 4. cor
  cor zegt:

  gerard ik heb daar gezten ook van 1960 tot 1962 en ben misbruikt door frater otto (bewezen) en frater jeremias (onbewezen) en kan er niet verder mee en het zit iedere dag en nacht in mijn hoofd en wil rechtvaardigheid erover
  dus als iemand hier wat over weet had ik graag een reactie
  groetjes cor

  • P. Brouwers
   P. Brouwers zegt:

   Hallo. Jullie hebben het over de fraters Otto en Jeremias die in huize Nazareth zaten. Maar ik heb bij die fraters in de capucijnenstraat gezeten 7 jaar lang van 1958 tot en met 1965 met fraters met dezelfde naam. Dus mijn vraag is praten we over dezelfde fraters? M.v.g. Peter

  • Dick/Peter
   Dick/Peter zegt:

   Ik en mijn broer zijn tot de sluiting onder frater Otto en Jeremias geweest.(laatste 5.5 jr)
   Niet een aanwijzing kunnen wij geven als ondersteuning van het gestelde.
   Wij zijn zelfs ontdaan,,,,

 5. joop van steen
  joop van steen zegt:

  hallo Gerard

  Ik ben Jopie ,een broer van Ad van steen.
  wil je me een keer bellen ,om het een en ander te bespreken
  0651981116 het nummer van mijn vrouw leslie

 6. Mr T. Weller
  Mr T. Weller zegt:

  Mijn cliënt heeft in de jaren 1968 – 1972 op huize Nazareth in Tilburg gezeten en wil graag contact met lotgenoten; zijn voornaam is Jopie.

  U kunt mij bellen op 040-2448970

  vr gr T. Weller.

 7. Frank van de Beek
  Frank van de Beek zegt:

  Het is nu weer jaren geleden dat de recht zaken Huize Nazareth zijn geweest..veel jongens hebben zijn verhaal kunnen doen en hebben de rechtzaak gewonnen..eindelijk rechtvaardigheid…probeer je er bij neer te leggen..verder kunnen we niets meer doen we moeten onze rugzak mee blijven dragen misschien dat hij wat lichter is geworden en kunnen we het een plaatsje geven..ik hoop het kom jongens kop op we hebben ons best gedaan de kerk blijft toch het sterks..ga a.u.b verder met jullie leven en maak er iets van..veder wens ik mijn maatjes een goed gelukkig en gezond en liefde vol 2017 toe.. Frank van de Beek.

Reacties zijn gesloten.