Klooster Stapele, lagere school Don Bosco in Eindhoven

Kwam op deze site omdat ik wil weten wat er met mijn ex(man) de vader van mijn kind is gebeurd. Hij was in de jaren63 tot ongeveer 65 op semenarie in Stapele vlakbij Belgie.

Ik weet vrijwel zeker dat hij seksueel misbruikt is; mij heeft het mijn relatie gekost.  Het kind, de vader. de neerbuigendheid waarmee hij naar mij als vrouw keek is niet te beschrijven en ook de weerstand tegen seksualiteit. ben wel boos op mezelf geweest, waarom tref ik uitgerekend zulk een man; maar hij was ook uitermate beleefd en het leek of hij vrouwen juist vereerde. Hij was niet lomp maar tot intimiteit kwam het nooit want dan was de hel los. Een keer heeft hij de handen op mijn keel gezet.

Het kan je verwonderen dat er nog een kind van is gekomen maar seksualiteit om een kind te maken daar had hij weer niets op tegen. Het mocht niks met seks of intimiteit te maken hebben. De eerste school die hij noemde is de lagere school Don Bosco Eindhoven maar ik denk zelf dat het misbruik plaatsgevonden heeft op het seminarie in Stapele. Zijn ouders mochten er de eerste maanden niet op bezoek en hij vertelde me dat hij er honger had geleden ; een broeder uit de keuken had hem nog wel eens wat te eten gegeven ( maar in ruil voor wat?). Hij heeft aan de periode op het seminarie zelf een einde gemaakt door betrapt te worden op het stelen van geld uit de zakken van andere kinderen waarvoor hij gebak en snoep kocht dat hij soms uitdeelde. Met dat gedrag vestigde hij wel de aandacht op zichzelf  en werd hij stilzwijgend geroyeerd.

Via deze weg; weet iemand wel wat er gebeurt is? Mijn ex zal er nooit over praten, hij drinkt , veel; heeft inmiddels wel weer een nieuw gezin en dat gaat ook weer fout Hij is nu rond de zestig jaar oud.  Zijn manier heeft een zware wissel op mijn leven getrokken; ik heb het met een ander nooit meer durven te proberen; alles wat je probeert gaat steeds mis.

Ja, het is belangrijk voor mij om het te weten wat rond de zestiger jaren is voorgevallen; eerder kan natuurlijk ook. Verder vind ik het heel erg moedig van alle anderen op de site   dat ze durven te getuigen, alleen samen kun je iets bereiken erg genoeg van de pijn die al is geleden. Dus alsjeblieft reageer.