Ik ben het kwijt

Ben van mijn 5e tot mijn 10e misbruikt. Ik weet dat dit gebeurd is, maar kan me er niets meer van herinneren. Ik weet nog iets van het huis waar in het gebeurde. Ik weet wie het is geweest. Ik weet dat ik bloed zag op het toilet papier en dat ik me toen heb voorgenomen om er niet meer heen te gaan, en er nooit over te praten…. ik weet het echt niet meer, en volgens mij is het belangrijk voor de verwerking dat je er nog iets van weet.

Herkent iemand dit? Ik ben inmiddels 41 en heb er nooit over gesproken.

3 antwoorden
 1. Willem
  Willem zegt:

  Hoi Willem,

  Goed van je dat je er actief mee aan de slag gaat. Sommige dingen kunnen heel diep van binnen zitten. Ik ben zelf 29, en 1 x misbruikt. Ook ik had het zover weggestopt dat ik het ‘vergeten’ leek. Maar diep van binnen wist ik het wel hoor. Het kwam bij mij pas naar buiten toen ik merkte dat ik heel raar deed toen ik dit jaar eindelijk de stap durfde te zetten met een meisje te zoenen en ook sex te hebben.

  Helaas heb ik haar tijdens onze verkering nooit ons kunnen zeggen. Ik vertoonde merkwaardig gedrag, begreep mezelf niet…. Nu wel, maar het is te laat. Ze is weg en ik ben daar zo ontzettend kapot van…

  Dus als je wl praten, ik wil best naar je luisteren. Het valt niet mee man, maar je gaat er beter uitkomen. Echt waar!

 2. Jos
  Jos zegt:

  Ik herken het zo goed. Ik was het ook vergeten en nam het mezelf zelfs kwalijk. Hoe kan je zo iets vreselijks vergeten

 3. Pascale
  Pascale zegt:

  Ik ben zelf van mijn 9e tot mijn 18e misbruikt. Van de laatste 2 jaar weet ik niets. Ik ben nu 40 en had in mijn 2e relatie weer problemen. Mijn vriend heeft ervoor gezorgd dat wij bij een psycholoog terecht kwamen om beter met elkaar te communiceren. Pas bij een 1 op 1 gesprek met de psychologe heb ik voor het eerst verteld dat ik misbruikt ben. Dat is nu 5 maanden geleden. De eerste jaren van het misbruik ging het ieder keer om aanranding. Ik voel dat er in de laatste jaren meer gebeurd is, maar ik weet het niet meer. Ook ik dacht dat het belangrijk was voor de verwerking dat ik alles moest weten, maar dat is niet zo. De dingen die zijn gebeurd leveren een bepaalde angst en spanning, al jaren, en dat heeft zijn weerslag op mijn zelfvertrouwen, functioneren en het aangaan van relaties (zowel partner als vrienden). Door deze angst en spanning aan te pakken groeit mijn zelfvertrouwen. Ik weet nog steeds niet wat er de laatste 2 jaren van het misbruik gebeurd is, ik denk ook niet dat dat boven komt. Ik weet wel dat ik met hulp het gebeuren kan verwerken en dat ik mijn zelfvertrouwen terug win. Mijn raad is dat je professionele hulp zoekt om te helpen met de verwerking.

Reacties zijn gesloten.