Leo Stichting

Hallo , ik wilde reageren , dat er bijna in ieder internaat misbruik van de kinderen word gemaakt.Ik heb zelf op de katholieke Leostichting in Borculo en op het katholieke internaat Harreveld gezeten van af mijn achtste jaar tot mijn zeventiende jaar , waar ik in beide tehuizen door verschillende fraters misbruikt ben en er is nooit wat mee gedaan . Ik heb via Hyves en Schoolbank .nl verschillende lot genoten gesproken die er ook nooit een woord hebben over gesproken . Dus er zijn veel meer katholieke instellingen waar het niet deugde .

5 antwoorden
 1. klein borculo
  klein borculo zegt:

  Jeetje ik vond alles kut op dat internaat maar kindermisbruik tja daar hoorde je in klein borculo nooit iets van Ook heb ik er nooit iets van gemerkt.

 2. M.Hoff
  M.Hoff zegt:

  Ik heb van ’73 tot ’78 in dat kankerinternaat gezeten maar nooit wat gemerkt van fraters die opdringerig werden.
  Wel zo eens af en toe jongens onder elkaar, maar ja, dat is toch altijd en overal het geval…..

 3. Henk
  Henk zegt:

  In Harreveld waar ik woonde was alles beter dan thuis. mijn pa was een oorlog slagtoffer. en zij wisten echt niet hoe je een kind moest opvoeden. Maar op Harreveld was het wel eenzaam en de kerk was wel een remedie ik geloof dus echt in een god maar mensen wat werden we door die begeleiders en schoolmeesters psychisch misbruikt. Ik heb nog de brandwonden op mijn armen van die metaal leraar middelhuis. ben door die man aan een oor doof geslagen. en als ik naar de ziekenbroeder zou gaan om het te laten zien dan zouden er de vreselijkste dingen met me gebeuren. Ook stonden die broeders hun eigen af te rukken als we naar de gezamenlijke doucheruimte gingen. Er was van alles mis wat we dus nu weten want toen was het niet anders. Ik heb geen rancune tegenover die tijd maar ik heb onlangs een hartinfarct gekregen en ben zeker van de situatie dat het met mijn verleden te maken heeft ik dorst mijn hele leven niet naar een arts en zeker geen ziekenhuis. het gaat nu mijn leven kosten maar heb mezelf voorgenomen in god te blijven geloven het geeft me rust en ik leef nog naar behoren. Ik wil maar zeggen blijf altijd jezelf en eens komen er boven wel de oordelen. Sterkte Henk.

Reacties zijn gesloten.