maakt leeftijd iets uit?

ª Maakt de leeftijd waarop er iets is gebeurd iets uit? Ik was nogal jong (vijf) toen mijn oom mij (liefdevol) seksueel betastte. Er is een heel vreemd verlangen in mij waar ik last van heb….

3 antwoorden
 1. PJS [Bezoeker]
  PJS [Bezoeker] zegt:

  Het is inderdaad van groot belang op welke leeftijd het misbruik plaatsvond. Als het heel jong is in jouw geval dan komt de ervaring terecht in de “magische fase” van je ontwikkeling. Hierdoor is het verwerkingsproces lastiger omdat de ervaringen op een andere manier worden opgeslagen in je lichaam. (indrukken: licht, kleur, geur, klanken)

 2. Mink [Bezoeker]
  Mink [Bezoeker] zegt:

  Gepost door:Mink Gepost op:Dec 19 2003, 08:38 PM
  Maakt leeftijd iets uit
  Je schrijft ook: Er is een heel vreemd verlangen in mij waar ik last van heb… Als is dit lees, raakt het mij. Ik zou daar graag met jou over praten, als je tenminste hetzelfde bedoelt. Ik heb het altijd verdrietverlangen genoemd, en heb het nog steeds niet kunnen beschrijven. Ook ik was nog heel jong. Wil je mij hierover emailen? Heel graag.

 3. Aziz [Bezoeker]
  Aziz [Bezoeker] zegt:

  het is een verwarde ‘verlangen’… het is niet slecht om het te hebben… in het begin had ik dat ook…is het verlangen? is gedachte? is gevoelens? pas later ontdekte dat er een ander woord bestaat? NEUROSE… maar vÛÛr al die zaken het bijvoeglijk naamwoord ‘slecht’… gelukkig had ik iemand met wie ik in bedekte termen kon spreken, nee, niet iemand van Riagg… maar in de werk-vriend-relatie-sfeer…

  Er is o.a. ook identiteitsverwarring…is het liefkozing is het slecht… Je hebt nu een andere leeftijd… Alle herinnering die je daaraan! hebt is gecummuleerd maar in verwarrende contexten… Je kan het ontdekken als je in een veilige omgeving over alles…langzaam opbouwen durft te praten… en je zelf geen ‘beperkingen’ oplegt…blijf voorzichtig… er zijn heel veel haaibaaien op deze wereld…bijv. one-night-stand…

  blijf praten…je mag ook schrijven…

  een lotgenoot die veel om je geeft… bij mij begon het veel eerder dan vijf jaar…

  Aziz

Reacties zijn gesloten.