Man opgepakt wegens ontucht met meerdere jongens

AMSTERDAM – De zedenpolitie in Amsterdam heeft dinsdag een 39-jarige man aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van jongens van 10 tot 15 jaar. De politie maakte vrijdag bekend dat er inmiddels 25 gevallen van ontucht bekend zijn. Tot nu toe hebben elf slachtoffers aangifte gedaan.

De man zou sinds 1984 jongens hebben misbruikt. Dat gebeurde in Amsterdam, de rest van Noord-Holland en ook in het oosten van het land. De verdachte zat bij een sportvereniging in Noord-Holland. Daar waren zijn meeste slachtoffers ook lid van.

Tijdens het onderzoek kwamen rechercheurs er achter dat de man in het oosten van het land lid van sportclubs is geweest. Daar kwam hij ook in contact met jongens. De politie onderzoekt nog of de verdachte daar ontucht heeft gepleegd.

De zaak kwam aan het licht toen drie jongens de man in de herfst van vorig jaar in Amsterdam Zuid-Oost aanvielen en hem met een mes staken. De politie hield de jongens later aan. Tijdens het verhoor vertelden ze door de man misbruikt te zijn geweest.

De politie en verschillende hulpverleningsorganisaties hebben donderdagavond een informatieavond gehouden voor de ouders van kinderen die met de man te maken hebben gehad en die dus mogelijk slachtoffer zijn geweest.

—–