Meldlijn over misbruik Britse voetballers roodgloeiend

In Engeland heeft een meldpunt, ingesteld na berichten over seksueel misbruik van jeugdvoetballers, binnen twee uur al meer dan vijftig telefoontjes opgeleverd. De initiatiefnemers van de hotline, een organisatie die het opneemt voor de rechten van kinderen, verwacht dat er nog veel meer gebeld gaat worden.

Vier Engelse voetballers, Paul Stewart (52), David White (49), Steve Walters (44) en Andy Woodward (43), vertelden afgelopen week dat ze in hun jeugd waren misbruikt. Drie van hen waren het slachtoffer van dezelfde trainer, Barry Bennell. Die werd in 1998 veroordeeld tot acht jaar cel voor het misbruiken van zes kinderen.

International

Het misbruik speelde zich af in de jaren zeventig en tachtig. De voetballers hielden hun verhaal tientallen jaren voor zichzelf. In eerste instantie omdat ze hun mogelijke carrière als topvoetballer niet in gevaar wilden brengen, later omdat ze zich schaamden voor wat er was gebeurd.

De Engelse voetbalbond FA spreekt een van de voetballers, de voormalige Tottenham-speler Andy Woodward, over de beschuldigingen die hij heeft geuit. Minister van Sport Tracey Crouch zei dat de vier voetballers “ongelooflijk dapper” waren door openlijk over het misbruik te vertellen.

Sinds Andy Woodward vorige week als eerste van de vier naar buiten kwam met zijn verhaal, hebben zich elf mensen bij de politie gemeld. De vereniging van profvoetballers verwacht dat dat aantal nog zal oplopen.

zie NOS.NL

2 antwoorden
 1. Harm
  Harm zegt:

  Geweldig dat deze mannen dit op televisie durven vertellen. Het is ongelofelijk hoe veel misbruik er is. In Nederland zal dit echt niet anders zijn dan in Engeland. Ik ben erg blij met de therapie aanpak die Peter John Schouten heeft ontwikkeld maar het is dweilen met de kraan open zolang er nog steeds zo veel kinderen worden gepakt. Of zou het nu minder zijn dan dertig jaar geleden?
  Ik hoop het heel erg. Maar ben bang dat het niet veranderd is.
  Geweldig, deze voetbalmannen!

 2. Cor van Haaften
  Cor van Haaften zegt:

  Ontzettend moedig van deze mannen om met het misbruik naar buiten te treden. Het is namelijk doodeng om te vertellen dat je seksueel misbruikt bent. Om na zoveel jaren toch naar buiten te komen met je verhaal is niet niks. Wat ga je allemaal over je heen krijgen aan media?
  Dat weet je niet en kun je niet overzien. PJ Schouten heeft inderdaad een juiste therapie aanpak ontwikkeld. Zelf mag ik deze therapie ook gebruiken en ik zie dat het mannen helpt om van het misbruik los te komen. Je kunt wel eens het gevoel hebben dat het dweilen is met de kraan open. Het kan je verschrikkelijk ontmoedigen. Maar ik wil dit zeggen: elke man die zich aanmeld en het gesprek over het misbruik wat in leven is gebeurd aangaat ben ik blij mee. Als is het een druppel op een gloeiende plaat. Voor deze druppel is het de moeite waard zodat deze mannen weer kleur te krijgen.

Reacties zijn gesloten.