Menneke

verhaal van Menneke
20 augustus, 2004

ervaring

Ik ben een man van 40 jaar en sinds december 2004 speelt de misbruik een hele grote rol in mijn leven.Doordat ik toen onder behandeling stond van een therapeute voor een depressie, en ik daar gesprekken en tests deed, is er in mijn onderbewustzijn iets en is mijn hele misbruikverleden over mij heen “gestroomd”.Dit was voor mij een hele nare ervaring daar ik dit verleden dik 25 jaar had weggestopt en ook ik hier niks meer van af wist!!

Ik leefde in een gezin waar van opvoeden nooit enige sprake is geweest. Er was altijd heel veel geweld en er ging geen dag voorbij of er werd wel eens geslagen of nog erger, dit gebeurde met de hand of met hulpmiddelen soms werden we zelfs van de huistrap afgegooid!!! Mijn vader en moeder hadden een heel heftig sexleven waar wij als kinderen altijd van mee MOESTEN genieten, simpelweg omdat ze het altijd en overal deden, ook als wij in de buurt waren. Er werd geen enkele poging gedaan om de kinderen te verschonen van hun sexuele uitspattingen en er werden foto’s gemaakt, die foto’s heb ik toevallig een keer gevonden en tijdens deze vondst werd ik betrapt door mijn vader (ik kan deze naam bijna niet typen).

Vanaf dat ogenblik, ik was toen ongeveer tien jaar, ben ik misbruikt geworden door hem.De eerste keer ging dat “nog maar” gepaard met betasten maar na een bepaalde periode werd dit erger en erger.

Zo is dit eigenlijk 4 jaar doorgegaan en hij liet geen kans onbenut om op de een of andere manier toe te slaan, zo gingen we iedere zondag fietsen met de wielerploeg in onze kroeg en na afloop gingen we dan thuis douchen, op de een of andere manier zorgde hij er voor dat we dan alleen thuis waren. Hij kwam dan onder de douche bij me en dwong me tot allerlei handelingen, zo moest ik hem dan met de mond bevredigen of hij duwde zijn geval in mijn anus totdat hij klaar kwam. Elke keer gruwde ik hier heel erg van en bleef dan meestal in douche achter om zijn resten van me af te krijgen!! Ook regelde hij “visvakanties”, met zijn twee, waar ik dan gedurende 3 of 4 dagen meerdere malen per dag door hem werd misbruikt. Ook speelde hij het klaar om zelfs in onze kroeg als ik ging plassen bij me te komen en hij dwong me dan om hem daar te bevredigen, het zij met mond of hand!!!

Dit is zolang doorgegaan totdat ik weer eens met hem op vakantie moest en ik het toch klaar speelde om een neef mee te nemen, tijdens deze vakantie probeerde hij het toch maar ik voelde mij toen zo sterk, door het bijzijn van die neef, dat ik hem een tentharing op zijn strot heb gezet en gedreigd heb hem te vermoorden als hij me niet met rust zou laten!!!!

4 Maanden daarna waren mijn ouders door allerlei oorzaken gescheiden! Ik heb daarna nog maar één keer contact met hem gehad, ook omdat hij in een andere stad ging wonen, maar ik was als de dood voor deze man en dat ben ik nog steeds ook al is hij al dik 2 jaar dood!!!

Het misbruik heeft mijn hele leven overhoop gegooid en ik zit dan ook momenteel in een fase dat ik echt niet meer weet wat ik moet met mezelf, ik heb het afgelopen jaar drie maanden in een kliniek gezeten en daar heb ik langzaam weer leren voelen en daar is mij duidelijk geworden dat ik heel veel dingen anders zie dan andere mensen door mijn misbruikververleden en door het feit dat ik mijn hele jeugd door mijn ouders en overige gezinsleden verwaarloosd ben op emotioneel gebied!! Maar deze kliniek was voor mij wel een verademing omdat ik daar kon zijn wie ik echt was!!!

Zo dit is ongeveer in het kort wat er met mij gebeurd is en wat er speelt, ik kan nog veeeeeel meer op noemen maar dat komt misschien bij een andere gelegenheid!!

Ooh ja, ik ben getrouwd en heb een zoon van 6 jaar, uit een ander huwelijk heb ik nog 2 zoons van 16 en 17 jaar maar daar heb ik al 11 jaar geen contact meer mee (door allerlei oorzaken).

Ik hoop dat dit verhaal een beetje goed is opgeschreven voor in jullie kolom ervaringen!!

Met vriendelijke groet Menneke

1 antwoord
  1. heidi
    heidi zegt:

    Heel moedig van je. Als het misbruik in je thuissituatie gebeurt kan je ook nergens naar toe vluchten. De angst ook om het erger te maken. Geweld gebruiken tegen een kind, lafaards. Bij mij werd er ook geweld gebruikt. Niet elke dag maar genoeg om bang te zijn. En hard genoeg om me te laten voelen wie er de macht had.

Reacties zijn gesloten.