mijn bericht

ik ben tussen mijn 12 en 16 jaar wekelijks misbruikt in sporthal en zwembad ook heb ik last met mijn vrouw ze weet hier van mijn vraag is of er ook mensen zijn die hier door lichamelijke problemen hebben ik zelf wel ook heb ik problemen op het werk met mannen werk binnen de sw moet ik dit ook bespreken met een uroloog durf het niet zo goed

46 antwoorden
  • connie maters
   connie maters zegt:

   hallo ik weet niet of ik goed zit maar ik heb op maria regina intrnaat voor meisjes intevensbeek gewoond en omdat stevensbeek zo groot is als een straat heb ik een vraag kan het zijn dat dit een en hetzelfde internaat is?bvd en vele groeten connie maters

   • Joke koerten
    Joke koerten zegt:

    Hallo , Ik ben Joke koerten heb ook in maria regina gezeten in stevensbeek bij zr Christa en zr Willie. In welke groep zat jij Connie. Misschien ken ik je wel? Laat iets van je horen.

   • Thea Lamers
    Thea Lamers zegt:

    Goedemorgen Connie Maters, Wanneer en in welke groep heb je op Maria Regina in Stevensbeek gezeten??
    Hoe oud/jong ben je? Ik zoek al een hele poos mensen (vrouwen/meisjes) die daar ook hebben
    gezeten en bereid zijn om over hun en mijn ervaring te praten.Graag hoor ik van je op kroeg53bier@hotmail.nl, Dit is mijn privemail adres. Hopelijk laat je iets weten.
    Vriendelijke groetjes, Thea Lamers.

    • Isabel Godinho
     Isabel Godinho zegt:

     hallo, ik heb ook in huize maria regina in stevensbeek gezeten van 77 tot 79 , ben bijna 54 jaar,ik zat in de groep van zr christa en zr willy

     • isabel
      isabel zegt:

      oh wat goed Dineke,
      super zo komen er steeds meer meiden bij, ik zou best wel verdere contact willen,
      als jij dat ook wil wil je me dan toevoegen op facebook, hoop snel iets te horen van je
      gr. isabel godinho

   • irene
    irene zegt:

    hoi ik zoek meiden die in 1978 in stevensbeek zaten we zijn toen met zijn allen naar lourdes gewees
    gr irene moederscheim

     • Thea Lamers
      Thea Lamers zegt:

      Hallo allemaal, zoals al zo vaak gevraagt zoek ik dus echt dames ( toen jonge meiden) die in Maria Regina te Stevensbeek hebben gezeten, die de tijd van ijzeren luiken voor de slaapkamer raam en alarm op de deur, verplichte medicatie (seresta om je kalm te houden) hebben moeten werken, corvee dienst moesten draaien, de isolatie cellen en de psychiater wekelijks, of per 14 dgn. of 1 x per maand bij deze viezerik op “gesprek” moesten. Allerlei misstanden die zich hier afspeelde, zoals o.a. sexueel misbruik door de psychiater, machtsmisbruik, medicijnenmisbruik, kinderarbeid, e.d. Ik ben halverwege 1976 er weg gegaan, en Zr. Christa en Zr. Willy en Mevrouw de Klein (die kwam later erbij) waren toen de leiding. Ik zoek dus vrouwen (toen meiden) die van 1970 tot halverwege 1976 in dit internaat (meisjes) verbleven. Graag had ik dat men contact met mij opnam op kroeg53bier@hotmail.nl vermeld ook je naam en telefoon nummer en ik neem dan snel contact met je op. Mijn naam is Thea Lamers, ik was toen ca. 12 jaar en ben weg gegaan toen ik een paar maanden 17 was.Nu ben ik over een paar weken 59 jaar, en die periode Stevensbeek heb ik wel een plekje kunnen geven, maar de misstanden daar kan ik niet van mij afzetten. WIE HELPT ER!!!!!! Ik zou hier dus graag wat verder mee gaan, en verhaal willen halen bij de verantwoordelijken in die periode. Vriendelijke groeten, Thea Lamers.

    • Anita v brummelen
     Anita v brummelen zegt:

     Ik zat daar toen bij zuster alphonsien en idd zijn we met ze alle toen naar lourdes gegaan heb er maar een maand of 9 gezeten maakte toen der tyd met zuster fatima popen in de kelder voor de sinterklaas uit eindelijk ben ik er toen ook weer uit geplaatst en met een hoop bombari weggegaan met politie begeleiding werd ik afgevoerd naar rekken had de boel weer is op ze kop gezet toen ze me opsloten in me kamer was een gekke tyd
     Grtjes anita v brummelen

   • isabel
    isabel zegt:

    in stevensbeek was maar 1 internaat dat is huize maria regina dus kan wel kloppen dat je daar hebt gezeten.
    gr. isabel

 1. Mariska
  Mariska zegt:

  Hoi.. mijn naam is Mariska .woonachtig in Eindhoven, ik log in omdat ik op zoek ben naar iemand (man) om samen met mij een zelfhulpgroep seksueel misbruik te starten. Deze zelfhulpgroep; “leven met seksueel misbruik” is dus voor mannen en vrouwen. Ik ga over een maand starten. Ik hoop dat er iemand is die geïnteresseerd is.

  met vriendelijke groet, Mariska.

 2. katja berben
  katja berben zegt:

  Beste lezers, bij deze wil ik jullie erop attent maken dat er voor lotgenoten pas een boek is uitgekomen geschreven door een lotgenoot, Kind van de rekening een verboden bestaan van George Berben.
  Dit boek is niet geschreven om er aan te verdienen het is geheel bekostigd door de schrijver zelf uit zijn eigen aow omdat hij het belangrijk vindt dat de boodschap gehoord wordt en verspreid!!
  Het is geschreven in een periode van verwerking en om kinderen of oudere om steun te geven, maar nog meer om de boodschap te verspreiden dat alle mensen jong of oud die op wat voor manier dan mishandeld en misbruikt zijn geworden die ook beschermd en gehoord moeten worden het boek is geen leuk boek maar een levensverhaal en bespreekt op verschillende vlakken het gevecht tegen ook instanties overheid en de mensen die het niet geloven als je als kind dingen vertelt!
  Het bevat ook bewijs stukken en brieven van rechtzaken, en een gedichtenbundel.
  Het voorwoord is geschreven door Prof Rene Hoksbergen( vorige week nog een onderscheiding offiecier in de orde van oranje nassau gehad voor al zijn werk en hulp rond kinderen.
  We hebben al vele reacties van mede slachtoffers ontvangen, en zijn elke dag bezig mails te beantwoorden.
  Prof Smalhout heeft een stuk geschreven in de telegraaf en het is op tv geweest bij L1 goedmiddag Limburg, beide terug te zien op de website.
  Wilt u meer info kijk dan eens op http://www.georgeberben.nl er is ook een facebookpagina genoemd kind van de Rekening een verboden bestaan, te vinden via de website. Als u contact wilt kan dit via het contact formulier op de website u krijgt altijd antwoord!De boeken zijn verkrijgbaar via alle webwinkels bv eci bol.com etc (ook voor recensies)
  Ik wens een ieder veel sterkte en moed mvg Katja Berben dochter van de auteur

 3. inez van bergen
  inez van bergen zegt:

  Hallo Ben,
  voor een goede vriendin ( Jolanda Klamer) ben ik dringend op zoek naar mensen die bij haar op school (St. Antonius) en/of in het kindertehuis ( Huize Antonia) in Denekamp hebben gezeten. Zij is geboren in 1958 en kwam als heel klein meisje daar te wonen. Wil je aub contact opnemen?
  Zowel Jolanda als ik zijn ook op Facebook te vinden.
  Met vriendelijke groeten, Inez van Bergen.

 4. Thea Lamers
  Thea Lamers zegt:

  Goedendag, Ik Thea Lamers inmiddels 56 jaar, heb van ca. 1968/1969 tot half 1976 ,in Huize Maria regina te stevensbeek gewoond, en zoek meiden/vrouwen die daar ook geplaatst zijn geweest, ik zat in de groep bij Zr. Christa
  en Zr.Willy, en later kwam Mevr. de Klein er als leidster bij. De directrice was Zr. Josepha, zij knikte heel erg met haar hoofd. Ik ken nog een paar namen, Anneke Spitters, Joke Koertman, Riekie, Sophia, Regine,(dochter van toen de Lokoburgemeester van Arnhem, Ik zou graag ook al staat je naam hier niet bij, contact willen, om bij te kletsen, en eens te zien of onze herinneringen een beetje overeenkomen. Ook ben ik op zoek naar de naam van de psychiater die aan het internaat was verbonden en waar je eens in de zoveel tijd verplicht was naar toe te gaan een vol uur. Hopelijk krijg ik mega veel reactie’s, en iedereen krijgt zeker antwoord terug. Vriendelijke groetjes, Thea Lamers.

  • margareth van aken
   margareth van aken zegt:

   hallo thea ..heb jij bij mij in de groep gezeten >>>zuster crista en zuster willy regine heeft bij mij in de groep gezeten .ja en willy en sjackie en xandra margo ja die spygiater .liep ik niet onder ok niet onder de spygolog .joosten.jaja regine schoepte zr crista had haar getrappeert jaja ben jij thea uit velden ??

   • Thea Lamers
    Thea Lamers zegt:

    Hoi Anita en Marga van Aken, ik kan me jullie beiden niet herinneren, sorry.
    Wie van jullie heeft bij Zr. Christa en Zr. Willy en later kwam Mevr. de Klein erbij , gezeten. Ik was daar van ca. 1969/1970 tot
    en met drie kwart 1976.
    Ik meen me te herinneren dat die psycholoog Dr. Hermans werd genoemd. Jaren geleden was de (viezerik) man op tv, en werd
    gezegt dat hij was overleden. (karma is a bitch, denk ik dan)
    Ik zou graag willen weten of er iemand is die misbruik van medicatie (seresta, mogodon) arbeid, lijfstraffen,sexueel misbruik,opsluiting ook heeft ervaren
    en of iemand van de overheid en/of kerk een financiële vergoeding heeft gehad voor al deze misdrijven gepleegd bij mij (kinderen) in Huize Maria Regina te Stevensbeek, in Noord-Brabant in bovengenoemde jaren., en bereid zijn om erover te praten, en alsnog ons recht bij de overheid te halen, daar het tenslotte een Justitiële instelling was, onder de hoede van de R.K.Kerk. Graag hoor ik van jullie.
    Vriendelijke groeten,
    Thea.

 5. Thea Lamers
  Thea Lamers zegt:

  Hoi Connie, mag ik vragen wanneer jij op Maria regina was, en bij wie en in welke groep jij zat? Je mag me mailen op kroeg53bier@hotmail.nl, als je dat prettiger vindt, Ik zoek namelijk meiden die misschien wel hetzelfde als ik daar heb meegemaakt, en wil heel graag contact, een ding is zeker, het was een ervaring die je je hele leven niet meer vergeet, en waar ik nog steeds vol van zit,de straffen, de kinderarbeid, werken van 06.00 tot 18.00 in keuken en wasserette, de verplichte medicatie om een zombie te zijn, zodat je alleen maar een ja knikster was, het verplichte uur bij de psychiater, de viezerik, de driftbuien van Zr. Christa als ze weer eens examen moest doen, heel je kamer vernielde ze dan, onder het motto, het was een troep, dus opruimen, ppfff. Hopelijk hoor ik snel iets van je. Vriendelijke groetjes, Thea Lamers.

 6. Thea Lamers
  Thea Lamers zegt:

  Hoi Connie, Ook ik heb op Maria Regina gezeten. Graag zou ik contact willen met je. Ik zoek naar de naam van die Psycholoog, (die boven in een kamertje op de verdieping van Zr. Josepha, die zo met haar hoofd schudde, de directrice), werkte, ook ik ben misbruikt, maar ik vertel je wel meer wanneer we contact gaan krijgen, wacht op je antwoord, stuur maar naar kroeg53bier@hotmail.nl. Vriendelijke groetjes, Thea.

 7. anita van brummelen
  anita van brummelen zegt:

  Hoi meiden,ook ik heb daar gezeten in1978 ,en idd bij waar ik vandaan kwam ,Kemenade in groesbeek was dit een stuk strenger,maar misbruikt of iets dergelijk heb ik nooit last van gehad,zuster willy weet ik nog en crista ook,toen was het smorgens naar school en smiddags in de wassalon of anders om.ik herriner me ook zuster alphonsien,die was altyd heel lief en de zuster van de wassalon,ook daar kon ik heel goed mee,mocht altyd met haar poppen maken in de kelder van stof maakte wij helemaal zelf om aan andere kinderen in tehuizen te geven,het was er wel streng,maar na verloop van tyd lapte ik echt alles aan me laars en deed gewoon wat ik wilde,met alle gevolgen van dien,1x sloten ze me op in me kamer had weer voor me beurt gepraat,ik zei nog doe de deur niet op slot ,afijn hun deden dit wel en ik toen de poten van een kruk op me kamer afgebroken en een heel gat in de deur ze waren zo bang politie der bij een heele heisa,afijn mocht wel blijven maar me eigen aanpassen en luisteren,ging eve goed ,maar ik trok steeds meer meiden met me mee,en dat stond hun niet aan,afijn na verloop van tyd was er niks meer met ons te bezijlen en moest ik der uit,weet dat nog zo goed,het paviljoen werd ontruimt en ik door de politie er uit werd gehaald had half uur om wat spullen te pakken,de rest zouden ze laten brengen,toen moest ik naar de rekkense inrichting,afijn daar eigelijk net zon verhaal ook poosje gezeten,maar ook buite gegooid,op me 16 stond ik dan had toen een vriend en ben daar mee naar huis gegaan in t brabantse land ,terwijl ik uit den helder kwam mja hier woon ik inmiddels 36 jaar en bevalt me prima,al met al toen ik op eigen beenen ben gekome nam me leven een wending en is alles goed gekomen,ik zeg altyd 2jaar van me leven heb ik echt t schijt aan heel de wereld gehad,dat was toen,want ja ik woonde toch niet thuis dus met alles wat ik deed, had ik zo dacht, ik me ouders toch niet mee,nu is alles alleen maar goed en 1 ding mij heeft het me leven veel veranderd voor ik de tehuizen in ging,was ik echt een doetje,daar heb ik leren knokken want anders overleef je dat niet,het heeft mij in me leven veel sterker gemaakt.
  nou ben benieuwd of iemand hier nog iets van weet
  grtjes anita

  • isabel
   isabel zegt:

   Wij kennen elkaar anita, ik herken jou verhaal en heb ook bij zuster victima poppen gemaakt in de kelder van de wasserette ik zat bij zr crista en willy in de groep. Ben jij ook nog mee geweest maar lourdes in frankrijk?

   • Anita v brummelen
    Anita v brummelen zegt:

    Ja daar was ik ook bij we ziuden toen met paar meide weg lopen maar uiteindelijk niet gedaan kom jij uit den haag

    • isabel
     isabel zegt:

     hallo Anita,
     dat klopt we zouden weglopen maar idd niet gedaan.
     nee ik kom uit rotterdam, ik ben het portugeese meisje, super leuk om wat van je te horen en te lezen dat het goed met je gaat, ik zou het heel erg leuk vinden als we verder contact zouden houden, als je daar zin in hebt mag je me mailen isabel-godinho@hotmail.nl hoop dat er contact komt.
     groetjes Isabel

     • Anita v brummelen
      Anita v brummelen zegt:

      Hoi Isabel lees nu pas je reactie heb je Mary Facebook misschien kunne we elkaar idd wel

  • Jolanda
   Jolanda zegt:

   Heb er ook gezeten maar noiit last gehad gelukkig.
   Sta versteldt van het geen wat ik lees.zuster willy en alfafons die kan ik wel.juffrouw marijke. En meneer gijs.het was in het jaar 78/79.

 8. Thea Lamers
  Thea Lamers zegt:

  Hoi Anita, zoals je waarschijnlijk hebt begrepen, zat ik iets eerder in Maria Regina ter Stevensbeek. Wanneer jij daar ook bent geweest, zou je me misschien kunnen helpen.
  Ik weet natuurlijk niet of nadien dezelfde psycholoog daar nog werkte, maar ik ben de naam van die man vergeten, hij was klein , kaal en dik en droeg een bril, een eng mannetje dat ook de medicatie van seresta voor schreef om je rustig te houden. Je zou mij enorm er mee helpen als jij je de naam van die man nog wel zou herinneren.
  Vriendelijke groetjes,
  Thea Lamers.

 9. Freek Jacobs
  Freek Jacobs zegt:

  Ben opzoek naar twee neven te Denekamp Matthijs en Jacobus Jacobs
  geboren Matthiijs 1926 Jacobus 1920 zijn vermoedelijk in een internaat in Denekamp geplaatst, wie kan mij verder inlichten????????
  Groet Freek Jacobs.

 10. Ivo Vogels
  Ivo Vogels zegt:

  Beste Mariska

  Na wat omwegen op Google kwam ik jouw bovenstaande reactie tegen. Ik weet niet of je ondertussen iets bent opgestart.
  Ik zoek al een tijdje een hulpgroep. Ik heb ervaring met misbruik, en na zelf wat hulpgroepen met mannen ben ik zover dat ik mijn ervaringen wil gebruiken om anderen te helpen. Ik heb zelf geen hulpverlenende achtergrond, ik weet ook niet of dat een must is.

  Graag zie ik je reactie tegenmoet.

  Met vriendelijke groet,

  Ivo Vogels
  Eindhoven

 11. Anita
  Anita zegt:

  Hoi ik herinner de namen van de zusters die jij noemt ik heb er maar een aantal maanden verbleven omdat ik graag erg ondernemend was ;))
  Ik herinner me ook zuster plegelma als je ’t zo schrijft ze hadden van die rode gesprongen adertjes in haar gezicht van ’t buitenwerk zij was een lieverd.
  Iemand die samen met mij daar was moet mij ff aanspreken of mailen want ik weet niet zoveel namen meer ,

  Anita hoogendam

 12. Ben Goeman
  Ben Goeman zegt:

  Ben ook telkens opnieuw misbruikt door dezelfden, weet er dus alles van. Ook deze jongen (Ben) heeft vaak genoeg de uroloog moeten zien, en heb ook andere letsels opgelopen. Misschien is mijn site onder Ben (1 juli, met dat portretje) iets voor jou, om je te sterken? Ben

 13. vera zwarthoed willeme
  vera zwarthoed willeme zegt:

  ha anita
  ben jij niet anita de boer die ook met mij in nijmegen heeft gezeten?
  daarna naar stevensbëek .
  hoor het graag .
  en isabel ken je ook leuk om te kunnen app en op Facebook of zo grotejes vera

  • Anita Blom
   Anita Blom zegt:

   Hallo Vera,
   Ik ken je van groep 3 van Zr Chista en Zr Willy, ik sliep in het slaapkamertje naast je. Ik herinner me vele namen zoals Thereza Verstappen, en Isabel Godinho en vele meiden waar ik de achternaam niet van weet, zoals Willy, Tiela , Hannie, en aantal jufs, Hermien, Miriam, Wendelien en Minnie.
   ik hoop van je te horen,
   Groetjes Anita Blom

Reacties zijn gesloten.