misbruik binnen familie nog steeds taboe?

Ik ben sinds kort op deze site en wil toch nu al wat laten horen.

Ik heb veel gelezen hier en het valt me op dat juist misbruik binnen de familie(in mijn geval 10 jaar oudere broer ,8 jaar lang) niet zo vaak ter  sprake komt,en ik heb nu ik ouder wordt (63 jaar) heel veel behoefte om met mijn verhaal naar buiten te komen.Ik wil ook graag met mannen die de zelfde situatie meegemaakt hebben contact hebben en ervaringen en advies uit wisselen

Hoe moeilijk ik dit ook vind , geloof ik dat het nu de tijd is om de dingen uit te spreken en eindelijk eens tot een stukje verwerking te komen

Ook door de vele aandacht in de media en de commissie deetman en zo blijven de dingen bij mij voortdurend mijn gedachten beheersen

Mijn situatie is nu zo dat ik gescheiden ben,geen contact met familie  of eigen kinderen heb ,zware spchychische problemen heb ,minder valide ben en niet meer zelfstandig kan wonen

Ik wil nu eindelijk de neergang proberen te stoppen en omhoog te leren kijken

Misschien klinkt dit als  een zeur verhaal maar het komt wel recht uit mijn hart

Ik hoop dat ik nuttige reacties krijg en goede feedback

7 antwoorden
 1. Eikenburgertje
  Eikenburgertje zegt:

  Hallo…………

  Ik werd gegrepen door jouw bericht. Vooral jouw situatie (zo kenmerkend) herken ik omdat jouw beschrijving ook bij mij van toepassing is (geen contact met familie of eigen kinderen, zware psychische problemen, minder valide en niet meer zelfstandig kan wonen). Ik ervaar klokk en deze site als uitstekende hulp om de gebeurtenissen in mijn leven te plaatsen en in de context te zien. Wil je uitnodigen om contact met me op te nemen via: eikenburgertje@gmail.com.

  Groetjes…

 2. Loek Pozan
  Loek Pozan zegt:

  Hallo Allen,

  Dit onderwerp is nog steeds geweldig ingewikkeld.
  De dader binnen je familie te moeten rekenen valt al niet mee, als het dan ook nog je eigen broer is…
  Jullie geven eigenlijk beiden aan ervaringen te willen delen. Gewoon, omdat je zelf weer de baas over je eigen leven wil zijn. Alle lichamelijke en psychische klachten beginnen zo langzamerhand steeds duidelijker in kaart te komen, misbruikte jongens hebben op latere leeftijd grote problemen. Dat moet doorbroken worden!
  Op mijn website kun je meer lezen over mij, mijn ervaringen en hoe ik doe uiteindelijk heb weten te vertalen naar een boek.
  Via mijn mailadres: info@loekpozan.nl mag je altijd contact met me zoeken en wie weet wat we nog voor elkaar kunnen betekenen. Enne…nee, het is geen zeur-verhaal. Je hebt een heel serieus probleem geschaatst.
  bedankt daarvoor!
  Loek Pozan

  • Wout
   Wout zegt:

   Hoe triest om te vernemen dat Loek in 2019 is overleden aan een ernstige ziekte – hopelijk was het maar een kort ziekbed. Zou het verleden hem zó lichamelijk (van binnen) hebben aangetast? Ik was er enorm bedrukt onder toen ik via zijn uitgeverij het nieuws vernam aangezien ik nav. zijn boek nog graag met hem had gepraat. Zijn levenspartner neemt die taak helaas niet op zich en wat ik volledig kan begrijpen en respecteer. Het boek is hierom zelfs per begin 2020 uit de handel genomen. Rust zacht Loek(i)

 3. erwin12
  erwin12 zegt:

  Hallo lees mijn verhaal, dat ik vandaag 03-07-2013 plaatste. Ik heb hetzelfde meegemaakt en heb er ook heel veel last van.Als je verder contact wilt, reageer maar.

  groet
  erwin

 4. Ben Goeman
  Ben Goeman zegt:

  Misschien heb je iets aan mijn stukje poëzie, zie onder Lotgenoten, en onder Honderd verhalen, waar deze jongen (Ben, 1 juli, dat jongensfotootje) schrijft over de gevolgen van al dat misbruik, maar ook wat hij er zelf aan gedaan heeft om zich staande te houden tot een blijvende overwinning, ondanks al zijn psychische problemen, en zijn fysieke dwarslaesie sinds bijna 3 jaar vanwege dat misbruik (half verlamd, maar je ziet dat niet aan mij, loop nog). Veel sterkte! Ben

 5. Maissa
  Maissa zegt:

  Beste Johan
  Ik wil jou echt spreken als u het goed vind. Het is zeer dringend.
  Graag telefonisch
  Mijn nummer is 0655575006

Reacties zijn gesloten.