‘Misbruikpater’ werkt nog steeds met kinderen

‘Misbruikpater’ werkt nog steeds met kinderen

HILVERSUM Een negentigjarige Nederlandse pater die in de jaren zeventig op Curaçao jonge jongens seksueel heeft misbruikt, werkt in Brazilië nog steeds dagelijks met kinderen. Pater Cornelio heeft tegenover het Meldpunt Misbruik van de Rooms-Katholieke Kerk schriftelijk erkend dat hij zich aan jongens heeft vergrepen. Dat meldt het tv-programma Dit is de Dag Onderzoek (EO) zaterdag 21 maart .

De congregatie waar de pater aan verbonden is, was al geruime tijd op de hoogte. Maar de beloofde ‘passende maatregelen’ bleven uit. “Ik heb van de congregatie voor misbruik ook nooit een bestraffing gekregen” aldus de pater. Ander beschuldigingen verwijst hij naar de prullenbak.

Bij het Meldpunt Misbruik RKK zijn tot nu toe 23 meldingen binnengekomen van (buitenlandse) slachtoffers. De afgelopen twee jaar heeft het meldpunt drie zaken tegen hem gegrond verklaard.

Het dossier behorend bij dit onderzoek van Dit is de Dag is te vinden op:

http://visuals.eo.nl/?page_id=890

1 antwoord
  1. Raymond
    Raymond zegt:

    Ook deze uitzending toont, in navolging op de uitzending van enkele weken geleden van Brandpunt, aan dat de kerk niets heeft geleerd. De daders kunnen hun gang gaan en de slachtoffers worden opnieuw misbruikt!. De kerk is naarstig aan het aftellen en een aantal slachtoffergroepen leggen zich schijnbaar neer bij sluiting van het meldpunt. Goed dat de onderzoekers dit probleem (opnieuw) hebben aangekaart bij de VN wellicht dat zij nog actie kunnen ondernemen al heb ik daar zo mijn bedenkingen bij. ook hier in Nederland heeft de politiek tot op de dag van vandaag , op een enkele uitzondering na, weggekeken van dit dossier.

Reacties zijn gesloten.