Misdienaar St. Anna in Eindhoven

Direct nadat ik uit een tehuis in Eindhoven kwam (St. Anna – waarover later meer) werd ik in Utrecht klaargestoomd voor de eerste communie. Dit gebeurde natuurlijk op school door een kapelaan. Die had overigens wel duidelijk voorkeur voor bepaalde kinderen. Omdat hij vond dat ik wat achterliep op de rest ‘mocht’ ik langskomen op de pastorie.

Daar aangekomen liet hij mij de kerk en de ruimtes daarnaast zien, in de sacristie vroeg hij of ik na de communie misschien wel misdienaar wilde worden en hij liet een pij en een superplie zien. Ik moest ze maar even passen volgens hem en daarvoor moest natuurlijk wel mijn trui en mijn broekje uit. Hij deed de pij over mijn hoofd en gleed met zijn handen naar beneden. Ik voelde zijn handen op de rand van mijn onderbroekje en voor ik het wist kriebelde hij onder mijn balletjes. Half gevangen in de pij probeerde ik het te ontwijken maar toen omklemde hij mij plassertje en hoorde ik hem zwaar ademen.

Niet veel later liet hij me los en trok de pij verder over mijn hoofd. Ik stond daar met tranen in mijn ogen maar hij aaide over mijn bol en vertelde dat ik wel een lieve jongen was. Vervolgens kreeg ik een paar snoepjes en mocht ik mee lopen naar de toren. De klokken en het uitzicht deden mij de eerdere ervaring vergeten en na enige tijd moest ik mij weer omkleden en mocht ik naar huis.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.