`Motief steekpartij seksueel misbruik'

AMSTERDAM, 27 JAN. De 35-jarige man die ervan wordt verdacht afgelopen vrijdagmiddag een leraar van de Mgr. Hermusschool in Amsterdam-West te hebben neergestoken, heeft tegen de politie verklaard dat de 59-jarige leraar hem seksueel heeft misbruikt. Dat heeft het openbaar ministerie vanmiddag bevestigd.

De 59-jarige leraar werd tweemaal met een mes in de hartstreek geraakt. Hij ligt nog op de intensive care van het VU-ziekenhuis. Zijn toestand is zorgwekkend.

De verdachte was tussen 1974 en 1982 leerling op de Mgr. Hermusschool, waar kinderen met hoor-, spraak-, en taalmoeilijkheden worden begeleid. De 59-jarige leraar is ruim twintig jaar verbonden aan de school. Hij begeleidt de laatste jaren docenten en leerlingen van andere basisscholen die gebruik maken van de diensten van de Mgr. Hermusschool.

De verdachte meldde zich, volgens het regionale schoolbestuur, vrijdagmiddag onaangekondigd op de school. De verdachte kwam na zijn schoolperiode nog regelmatig langs om met docenten te praten over zijn vorderingen. Volgens het schoolbestuur is dat gebruikelijk. De laatste jaren was hij echter niet meer langsgeweest op school. Of de leraar de dader kende, is nog onduidelijk. In elk geval deed hij zelf de deur voor hem open en nam hem in een kamertje apart om te praten. Daar voltrok zich de steekpartij, aldus het schoolbestuur.

—–