Nieuwe website voor jubilerende paus

Volgend bericht ontvingen wij van www.isidorusweb.nl
Onder het bericht vind je onze reactie op deze mededeling. In het verleden heb ik goed kunnen samenwerken met isidorusweb, maar de laatste tijd ontpoppen zij zich steeds meer tot fundamentalistische katholieken en scheiden zich dus ook onze wegen…

Overgens: op onze website kan iedereen reageren zolang reacties niet kwetsend voor anderen zijn.
Iets wat bij isidorusweb.nl, net als veel andere katholieke websites niet mogelijk is. De communicatie is hierdoor (typisch voor de katholieke kerk) dus erg eenzijdig en kritiek of eigen mening is blijkbaar niet gewenst.

Ontvangen bericht

Bij gelegenheid van het 60-jarige priesterjubileum van paus Benedictus XVI opent Isidorusweb vandaag de website www.eucharistischeaanbidding.nl. Eucharistischeaanbidding.nl is een zogenaamde slow-site, bedoeld om langere tijd in rust en stilte te mediteren.

De stijlvolle site wil via beeldmeditatie de waarde van de eucharistische aanbidding bekender maken. Bezoekers kunnen het Tantum Ergo mediterend beluisteren, bidden en informatie vinden over de traditie van de aanbidding.

Eucharistische aanbidding.nl is een slowsite. Voor een optimale ervaring is het voor de bezoeker het beste in rust en ontvankelijkheid de website te openen. Optimaal is om meer dan enige minuten, liefst langer, de tijd te nemen een of meerdere pagina’s te openen. Snel doorklikken heeft weinig zin, omdat de site bestaat uit slechts enkele pagina’s.
Eucharistischeaanbidding.nl is een vorm van internetspiritualiteit. Het werkt aanvullend op het fysieke aanbiddingsuur dat in kerken en kloosters wordt gehouden. De site kent een groeiend overzicht van plaatsen van Aanbidding in Nederland. Bezoekers kunnen plaatsen doorgeven waar eucharistische aanbidding wordt gehouden.
Isidorusweb (www.isidorusweb.nl) is de grootste particuliere rooms-katholieke website in Nederland en België en bestaat dit jaar tien jaar. Met de lancering van de site feliciteert de jubilerende website Isidorusweb paus Benedictus XVI met zijn zestigjarig priesterjubileum.

Mijn antwoord

Beste Isidorusweb,

Ik wens dergelijke berichten niet meer te ontvangen.
Hoewel ik een website voor bezinning en meditatie een mooi initiatief vind, vind ik de aanleiding absoluut ongepast in deze tijd.

Joseph Ratzinger is persoonlijk verantwoordelijk voor de systematische doofpot over het wereldwijde seksueel misbruik van minderjarigen door rooms katholiek geestelijken. Tot op heden heeft hij niets ondernomen om het onrecht dat katholieke kinderen is aangedaan goed te maken. Waaruit wederom blijkt dat het verzwijgen en beschermen van de misdadigers geen ongeval was, maar een doelbewuste en met precisie uitgevoerd operatie. Hiervoor zal hij overal ter wereld verantwoording voor af moeten leggen voor wereldse rechtbanken.

Dan is het absoluut ongepast een website ter ere van zijn jubileum te openen en isidorusweb deelt hiermee een klap uit in het gezicht van de slachtoffers.

Ik zal uw uitnodiging en mijn antwoord daarop publiceren op onze website www.seksueelmisbruik.info zodat iedereen zijn eigen mening hierover kan vormen over dit initiatief.

Ton Leerschool
Stiching Mannenhulpverlening na seksueel misbruik

1 antwoord
 1. Joke Philipsen
  Joke Philipsen zegt:

  Uitstekend Ton.
  Ik heb ook een paar keer geprobeerd om op hun site een stukje te kunnen plaatsen vanwege mijn contact met Hoogenboom. Eijk e.d.
  Hun antwoord was dat ze geen therapeuitische mensen waren en hadden helemaal geen boodschap aan ons verhaal.
  Ze lijken medelevend, maar zo gauw je ze echt nodig hebt zijn ze absoluut niet thuis. En dat is mij, ik weet niet hoe vaak gebeurd. Eerst doen alsof ze geinteresseerd zijn, en dan wordt het hun te heet onder de voeten Kritiekloos naar hun leiders. Laat ze maar fijn hun best doen. Wij gaan door tot ons doel bereikt is.
  Joke

Reacties zijn gesloten.