Nu is de tijd rijp

Het is nu de tijd.Mannen: het is nu of nooit!Kom met je verhaal en meld je niet alleen bij hulp en recht.Zet je verhaal ook op deze website. Je helpt niet alleen jezelf maar ook anderen.Mannen komen zo slecht met dit soort verhalen naar voren.Laat de kerk niet weer wegkomen met doofpot en bagatelliseren. Er is heel veel schade aangericht onder het gezag van de rk kerk. Laat de schade duidelijk worden.Naar mijn idee moet er een onafhankelijk onderzoek komen door een commissie die de overheid moet instellen.Daarbij moet ook gekeken worden naar wat Hulp en Recht inmiddels “professioneel” heeft afgehandeld.Peter John Schouten

4 antwoorden
 1. Cees van Gils
  Cees van Gils zegt:

  Er is behoefte aan een ander meldpunt naast hulp en recht, de klachtencommissie van de RK Kerk.
  De 200 meldingen warvan steeds sprake is het puntje van de ijsberg van enkele duizenden mannen, die als kind seksueel en geestelijk werden misbruikt. Er zou een soort belangenvereniging van de grond moeten komen. Ik weet overigens niet waar mijn opmerking terecht komt. Ik hoop maar dat hier geen misbruik van wordt gemaakt.
  Want wie zitten achter deze webstek?

 2. Fred
  Fred zegt:

  Na 15 jaar damage controll is de procedure van ‘hulp en recht’ onder de loep genomen en als Onrechtmatig bestempeld door advocaat Spong en Hoogleraar internationaal recht Knoops.
  Willen mensen die in het verleden een melding hebben gedaan bij Hulp en Recht en daar last van hebben gehad hun verhaal hier melden?
  Zie ook netwerk.tv, uitzending 9 maart.
  We moeten nu doorpakken!
  Alle sterkte, Fred

 3. G.H.Jansen
  G.H.Jansen zegt:

  Christus zei tegen zijn dicipelen : laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet want voor hen is het koninkrijk Gods. De misbruikten , die nu op leeftijd zijn, waren toen kind en voor hen geldt nog altijd dit woord van Christus. Laat dit hen tot troost zijn !

 4. joep Beliën
  joep Beliën zegt:

  Wat te doen , wanneer je weet van een oude pater ,nu ver in de tachtig – die vroeger leeftijdgenoten (rond de 65nu)-beschadigd heeft met ‘sexuele voorlichting’… Je weet waar hij woont , en je wil geen oude koeien uit de sloot halen – en de zaak maar laten rusten – moet er nu – vijftig jaar na dato nog wraak genomen worden?
  soms moet je met littekens op je zieltje leven…

Reacties zijn gesloten.