Onderuit gehaald worden en opstaan…

Tjah… Waar zal ik beginnen… Ik ben net als veele op deze website ook sexueel misbruikt…hoe moejlek dat ook is om toe te geven of hier te typen..

ik denk tussen mijn 6de leeftijd tot mijn 12 ofso was het paar keer voorgevallen.. door verschillende mensen.. vroeger begreep ik mezelf nooit… ondanks veele dingen die ik in me leven mee had gemaakt ondanks mijn jonge leeftijd ( nu ben ik 22) kon ik niet begrijpen waarom ik mezelf haate, waarom ik van me zelf waalgde..ondanks dat ik wel hier en daar vrouwen aantrek…en aan die aandacht nooit tekort kwam…maar tog voelde ik me onzeker en dat ik bepaalde dingen niet waard was…In mijn puber-tijd was ik ongeloofelijk onzeker…maar ik moest mezelf beschermen, maar de vraag was hoe? Want eigenlijk was ik kwetsbaar.. Na een bepaalde tijd onbewust heb ik een ‘muur’ gevormd, om bepaalde mensen op afstand te houden.. Want niemaand mocht mijn kwetsbarheid merken, want wie weet hoe t dan zou afloopen.. (dacht ik toen) Dus heb ik een soort blik in me ogen ‘ontworpen’ die ik als een wapen gebruikte.. Als ik me bedreigd/onzeker voelde dan zette ik die ‘masker’ op..en zag je dat mensen me bijna niet durfden aan te spreken of aan te kijken..en zo kon ik ongewenste sietuaties voorkomen…tenminste dat is wat ik dacht..en eerlijk gezegd het heeft vaak gewerkt..zelfs nu nog onbewust heb ik die blik in me ogen, ik ben een tijd heleden op een belangrijke solicitatie gesprek geweest…een werk waar je nie zomaar bij kan komen…De gast die toen die sollicitatie gesprek met mij voerde, was positief over de gesprek, maar zei wel dat mijn ‘eerste indruk’ overkwam van, wie durft mij nou wat te maken…zo kwam ik binnen aangelopen…maar opdat moment voelde ik me nie echt zo…die ‘masker’ begient een gewoonte te worden…tenminste als ik niet oppas.. laaste tijd heb ik weer zitten denken over verleden…ben bang voor toekomst…hoop ooit een vader te kunnen zijn, maar dat maakt me ook beetje zeenuwachtig…maar aan andere kant ben ik juist niet bang van toekomst…en om eerlijk te zijn heb ik s*ijt aan of ik wel iets engs of ergs zal meemaken of niet…want ik geef er niks om…maar ik heb ook momenten dat ik me wat minder zeker voel…bijvoorbeeld gevoel dat iemaand achter mij aanloopt, of dat ik bos sleutels in me hand vast hou…dat ik op me best probeer te zijn….denk dat dit meerde zullen herkenen…ik heb hier en daar wat gelezen over sexuele misbruik…ik ben het wel mee eens dat het een moejleke en zwaare stijd is…maar ik geloof wel dat je de ‘angst/onzekerheden’ of een van andere sympthomen kunt vooraltijd overwinnen…vergeeten kan je nooit, maar overwinnen en verdergaan met je leven wel… Ik vind dat ik wel ben vooruitgegaan en dat ik nog steeds op me voeten sta, en sexuele misbruik is niet de eenige wat ik mee gemaakt heb in me leven, maar denk wel dat het de grooste gevolg heeft gehad…want mijn ziel was gebroken, mijn hart voelde ik opgegeven moment niet meer…ik was jong ik was onschuldig en ik heb er niet voor gekozen! Maar ik kies er bewust voor om hiervan te winnen en geloof in mezelf, en weet dat ik het kan, WANT IK VERDIEN HET, het wordt tijd dat binnen in me weer de zon gaat schijnen…

p.s. wat de rest betreft die zelfde ‘lot’ meegemaakt hebben? voor de gennen die nog moeite mee hebben en aan veel dingen nog twijfelen en bepaalde vragen hebben, zou ik zeggen.. JE BENT DE SLEUTEL TOT JE EIGEN SUCCES, JE EIGEN GELUK, EN JE BEPAALD ZELF WAANER JE DIE SLEUTEL OMGAAT DRAAIEN EN DE DEUR GEWOON OPEN DOET WETEND DAT HET VEILIG IS VOOR JE GEVOEL… Hoop dat iedereen zich realiseert.. Dat niet al1 ik dit niet verdient heb, maar IEDEREEN DIE HET ZELFDE MEEGEMAAKT HEEFT…niemaand verdient zoiets… Het eeinge wat iemaand verdient die da meegemaakt heeft is: Liefde, VREUGDE EN GELUK… Geniet van je leven, je hebt lang genoeg in pijn vedriet en schaamte geleefd.. Je verdient MEER en BETER.. Je hebt mschn bepaalde dingen velooren? Maar geloof me, je zult er ook wat voor terug krijgen…Wat? Dat moet je zelf ontdeken…Het is opzich laat nu, en ben vroeg opgestaan..ik zou willen dat ik nu beter na kon denken maar mijn hersens hebben rust nodig…dus ik ben slaapen… GELOOF IN JE ZELF WANT IK GELOOF IN JOU…Maak nie uit wie je bent..Als ik vooruitgang kan boeken met deze sitauatie, dan kan JIJ het ook…Zet je zelf nooit op laaste plaats… Veel Geluk En Sterkte…

* Peace