oproep seminarie weert

ik ben op zoek naar lotgenoten van misbruik op het klein seminarie te weert.

misschien helpt het bij de verwerking

8 antwoorden
 1. c.van breemen
  c.van breemen zegt:

  Ik heb in de periode 1963 t/m 1968 gezeten op het klein seminarie van de paters van de heilige geest te Weert.
  Ik ben in de beginjaren seksueel misbruikt.
  Graag een reactie

  Met vriendelijke groet
  C.van Breemen

  • Jaap de Bruijn
   Jaap de Bruijn zegt:

   Welke pater betrof dat dan? Ik weet dat Spie van kietelen hield. Verder heb ik zelf nooit iets meegemaakt.
   Ik heb gelezen over pater Strik. Kan me dat haast niet voorstellen.

 2. Jaap de Bruijn
  Jaap de Bruijn zegt:

  Ik heb er 5 jaar op gezeten, tot 1963.
  Gelukkig heb ik niets zelf meegemaakt van seksueel misbruik. Ik kende pater Strik. Heb erover gelezen. Ongelofelijk.
  Wat iedereen kon zien was dat pater de Winter sloeg en trapte. Een echte sadist.

 3. Bas Moreel
  Bas Moreel zegt:

  Ik was in Weert van 1942-1949. Heb daar nooit iets meegemaakt of gehoord. Van de paters die nu genoemd worden ken ik de namen de Winter en Strik. Wie toen bij de naam Strik hoorde weet ik niet meer, misschien zelfs de provinciaal overste. Van Kees/Cees de Winter kregen wij nederlands. Het was een leuke man met kennelijk liefde voor zijn vak. Hij begreep misschien niet helemaal wat er in ons omging. Slaan en trappen deed hij zeker niet. Ik heb later in een advertentie in de krant gelezen dat hij gestorven is. Wat ik zeggen wil is dat deze mensen mogelijk een vlek op hun naam krijgen omdat de schrijvers de voornamen van de verdachten niet noemen. Ik kan me niet indenken dat die niet bekend waren. Wij kenden in die strenge tijd in ieder geval de voornamen van de populaire paters, zoals Cees de Winter.

  • gerard koopman
   gerard koopman zegt:

   Heel simpel,Bas. De voornaam van Strik was Jozef. Bewezen is dat Strik minimaal 14 jongens heeft misbruikt en zwaar ook. Hierbij komen nog degenen die nooit iets gemeld hebben of zijn overleden. Ik kan je er heel veel over vertellen, indien gewenst.

  • Philip van Rijthoven
   Philip van Rijthoven zegt:

   Kees heeft mij wel degelijk geslagen. En hard. Terwijl ik op mijn knieën zat sloeg hij me tegen mijn hoofd, zodat dat tegen de muur bonkte. Hij vond dat ik mijn haren niet goed gekamd had.

Reacties zijn gesloten.