Pensionaat St.Louis in Weert en Amersfoort: Broeder Eliseüs (Zeegers).

Lotgenoot is op zoek naar lotgenoten.
Heb in de jaren 1964 tot 1967 op Pensionaat St.Louis te Weert gezeten.
Ben in de jaren tussen 1964 en 1966 seksueel misbruikt door Broeder Eliseüs (Zeegers) ook wel broeder Schilder genoemd. Mijn vraag is of er mensen zijn die ook door deze broeder zijn misbruikt. Of zijn er mensen die zich iets herinneren of getuige zijn geweest van deze gebeurtenissen? Br. Eliseüs is ook jaren werkzaam geweest op pensionaat St.Louis te Amersfoort.

10 antwoorden
 1. Rene
  Rene zegt:

  Ik heb gezien dat diverse broeders incl. broeder schilder leerlingen misbruikt hebben onder andere op zijn werkbank in de schilders werkplaats, ook broeder timmerman en de broeder die surveilleerde op de slaapzaal maakten zich er schuldig aan , ook de surveillerende broeder tijdens het douchen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het enkele leerlingen nu vergaat na die misbruik toestanden.

  Beantwoorden
 2. paul
  paul zegt:

  ik heb in het schooljaar 71-72 de zesde klas van de lagere school in weert gedaan.
  dit was tevens het laatse jaar voor de lagere school daarna moest je verder naar
  amersfoort,want weert werd gesloten . ook ik heb te maken gehad met broeder schilder.hij fotografeerde graag , en pakte dat goed in langzaam liet hij je jezelf
  uitkleden .als je niet wilde zei hij doe niet zo flauw dat is toch heel normaal!
  en liet dan foto’s van andere leerlingen zien,zij doen het toch ook!! als 11 jarige
  ben je dan overdonderd.toen ik dan uit de kleren was viel hij over me heen!
  hierdoor is mijn leven verwoest. heb jarenlang gedacht dat het mijn schuld was.
  jaren ben ik opzoek geweest naar mijn eigen ik twijfelde aan mijn geaardheid,
  zelfmoord pogingen gedaan.kan mij moeilijk openen voor anderen.eerste huwelijk
  kapot tweede loopt nu ook op de klippen , want ik kan geen liefde tonen
  (ik moet achter mijn muur blijven en keihard zijn!!!)anders raak ik de weg kwijt

  na weert ging ik naar amersfoort daar heb ik wel dingen gezien maar goddank zelf niet meegemaakt.
  hoop dat jullie hier iets mee kunnen
  paul

  Beantwoorden
 3. C.D.
  C.D. zegt:

  Beste Rene,
  Vriendelijk toch dringend vraag ik je om vertrouwelijk kontakt met mij op te willen nemen.
  Ik ben 2 schooljaren lang seksueel misbruikt door broeder schilder op pensionaat St.Louis in Weert.
  Alstublieft laat wat van je horen.
  Stichting Mannenhulpverlening na seksueel Misbruik zullen je mijn mailadres doorgeven.

  Beantwoorden
  • Hans
   Hans zegt:

   Fysiek geweld als je je bord niet leeg at. En met geweld 24 hrl later opeten.
   Je hele bedengoed van vier hoog omlaag gooien indien je bed niet goed was opgemaakt. Kon je dan in je vrije tijd omhoog gaan lopen over de trappen.
   Meekomen naar de slaapkamer om je nagels te knippen.
   snachts fotos van je maken als je lag te slapen.
   Je komen wassen als je onder de douche stond.
   We waren overgeleverd aan mensen in wie je vertrouwend dient te hebben.
   Ik ben de dans ontsprongen echter ik kan me goed indenken dat er leerlingen zwaar zijn mishandeld en misbruikt.

   Beantwoorden
 4. guy vaessen
  guy vaessen zegt:

  ik zoek mensen die in 1963 op st louis zaten, op de midden cour bij broeder wendel. heb tot 1964 in de klas gezeten bij broeder electus in 6 A
  jongens uit die tijd: hai clabbers uit venlo jeroen verwimp uit valkenswaard, stan uit breda, harry eyck uit eysden, stevens, jo pappers en roger spitz uit valkenburg, harrie vaessen uit maasbree, paul van de laar uit heerlen, winters uit maarheeze, eddy van corstanje uit weert, elk mailtje met informatie over die tijd en over je eventuele bevindingen zijn welkom

  Beantwoorden
  • Jan Dijkhoff
   Jan Dijkhoff zegt:

   Dag Guy,
   Ik ben Jan Dijkhoff en heb ook in die periode bij broeder Wendel op de middenkoer doorgebracht. Al zat ik denk ik niet bij jou in de klas wij reisden wel samen naar Heerlen. Ik zou het fijn vinden contact met je te hebben en uit te wisselen over die tijd! Hartelijke groet Jan

   Beantwoorden
 5. Huub
  Huub zegt:

  Beste mensen…

  Onlangs kreeg ik de genoegdoening en bovendien de erkenning door de RKK vanwege seksueel misbruik door drie broeders van liefde dit ten tijde van mijn plaatsing op Maria ter Engelen te Bleijerheide. 1966 1970
  Ben daar verkracht en aangerand, kreeg slaag en mn isoleerde mij van de rest met de meest uiteenlopende redenen. Een manier voor de “heren” om dát te kunnen krijgen wat men wilde van n negenjarig manneke..
  De broeders in kwestie; seravatius en monulphus (bulletje).
  Zoals gezegd drie broeders.! Eligius de 3e broeder die zich vergreep aan mij, stelselmatig en iedere week was er wel weer n gebeurtenis waarvan eligius zei; daar wordt je n grote jongen van en da’s heel goed voor je.. Beetje net als mamma zei hij dan… Hij waste me zonder washand en bleef te vaak en te veel bij mijn “voorkant & achterkant”. Niemand luisterde hiernaar.. Later trachtte hij me te verkrachten, dit tot viermaal toe. Ja mijn leven is getekend door deze boeven..!!

  Oproep; Wie is door eligius seksueel misbruikt-?? In de periode 1966 1970 of eerder of later.. deze pedofiel mag de dans niet ontspringen..!!!

  Grtz Huub

  Beantwoorden
  • Charles
   Charles zegt:

   Beste Huub,

   Allereerst even dit, ik leef volledig met je mee.
   Wat afschuwelijk toch dat dit allemaal in de RKK heeft kunnen gebeuren.

   Zoals je kunt lezen in mijn bericht van 11 juli 2011 ben ik ook seksueel misbruikt door broeder Eliseüs (Zeegers) .
   Echter, in je bericht van 8 februari 2017 noem je de naam van broeder Eligius die ik zelf niet ken.
   In je bericht schrijf je letterlijk:
   Onlangs kreeg ik de genoegdoening en bovendien de erkenning door de RKK vanwege seksueel misbruik door drie broeders van liefde dit ten tijde van mijn plaatsing op Maria ter Engelen te Bleijerheide. 1966 1970.
   Ik ga er dus vanuit (tenzij je de naam per ongeluk verkeert schrijft) dat het niet br. Eliseüs -Zeegers is geweest.

   Gezien je genoegdoening en bovendien de erkenning door de RKK, wens ik je toe dat je het nu een plaats kan geven. Heel veel sterkte!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.