Pedofiel misbruikte duizenden kinderen

De Amerikaanse politie vermoedt dat een Amerikaanse man, die in Californie vastzit voor kindermisbruik, honderden, mogelijk duizenden kinderen heeft misbruikt. Hij was actief in verschillende Amerikaanse staten, en zou ook in andere landen slachtoffers hebben gemaakt.

De man, de 63-jarige Dean Arthur Schwartzmiller, zit sinds vorige maand vast. De ouders van een 12-jarige jongen dienden een aanklacht tegen hem in.

Administratie
Bij een doorzoeking van zijn huis trof de politie in de slaapkamer kinderporno en veel verontrustender, lijsten met daarop 36.000 namen van kinderen, vooral van jongetjes.

Achter de namen stonden codes, volgens de politie geven die aan hoe de 63-jarige pedofiel zijn slachtoffers heeft misbruikt. Het eerste logboek dateert van begin jaren zeventig.

Als maar een tiende van dit aantal klopt, heeft de man honderden kinderen misbruikt in meerdere staten, zegt de Amerikaanse politie volgens nieuwszender CNN.

Klusjesman
Schwartzmiller, die eind jaren zeventig al werd veroordeeld voor kindermisbruik, werkte vaak bij gezinnen thuis als een soort klusjesman, zodat hij het vertrouwen van de kinderen kon wekken.

In de jaren tachtig woonde hij in BraziliÎ, waar hij waarschijnlijk ook toesloeg. Hij zou ook actief zijn geweest in Mexico.

—–