Pedo's misbruiken veel Marokkaanse jeugd

Het Amsterdams Centrum Buitenlanders (ACB) vindt dat de namen van notoire pedofielen openbaar moeten worden gemaakt. Dit kan helpen voorkomen dat minderjarige Marokkanen worden misbruikt door pedo’s. Vooral Marokkaanse jongens zouden goed in de markt liggen bij pedofielen.

Volgens het ACB moet de politiek maatregelen nemen om het ” verborgen probleem” van seksueel misbruik van Marokkaanse jongeren tegen te gaan. Het gaat daarbij zowel om seksueel misbruik binnen het gezin of de familie als om het misbruik van jongeren door pedoseksuelen. Onderzoeker Oebele Kooistra zegt dat er nu helemaal niets gebeurt: ”Dat heeft te maken met het imago van de groep. Wij zijn gewend Marokkaanse jongens te zien als daders, niet als slachtoffers.”

Geschat wordt dat 10% van de Marokkaanse jongeren vanaf 12 jaar slachtoffer wordt van seksueel misbruik. Het werkelijke aantal ligt volgens Kooistra echter hoger: ”Het is lastig een goed beeld te krijgen. Er wordt weinig aangifte gedaan. Bovendien registreert de politie niet op etniciteit.”

Het ACB vindt verder dat de homobeweging zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De homobeweging zou nu doen alsof zijn neus bloedt terwijl bekend is dat Marokkaanse jongens erg in trek zijn bij pedo’s.


Veel meer info in het ACB-rapport Jongens Huilen niet

—–