Presentatie van de documentaire Onze stem, onze kracht

Vanmiddag was ik aanwezig bij de presentatie van de documentaire die ik hier in de titel noem. De film is gemaakt met en gaat over het Kim-team. Zo noemen de vijf jonge vrouwen zich die samen de kracht opbrengen om voorlichting te geven over de gevolgen van misbruik en mishandeling aan hulpverleners en onderwijsmensen. Eigenlijk aan iedereen die kan bijdragen aan het opvangen van die gevolgen. Ik was diep onder de indruk van hun grote betrokkenheid bij elkaar waardoor ze zo ver zijn gekomen. Was ik maar zo jong zo ver gekomen… Maar het is nooit te laat. Maar wat ik echt belangrijk vind om op deze site te vertellen: er zat dus geen één man bij. Da’s niet helemaal waar. Er was wel een jonge man. Die was even in de film te zien en hij zat ook voor in de zaal. Maar voor hem en ook niet voor de andere jonge mannen die zich in de marge van het Kim-team bewogen was het mogelijk zelf ook zo uit te komen voor wat met hen is gebeurd en wat er nodig was om te overleven. Zo jammer!
Kunnen we niet er aan gaan werken, misschien via deze website, dat er volgende jaar of over twee jaar ook vijf mannen staan die voorlichting kunnen en durven geven over het misbruik waarvan zij als kind slachtoffer waren en hoe dat voor hen heeft uitgewerkt en wat er voor jongens die misbruikt worden nodig is?
Wie wil hier over praten?

8 antwoorden
 1. Huub
  Huub zegt:

  Beste mensen,

  Van 1966 t/m 1970 werd ik seksueel misbruikt door drie broeders, was geplaatst op het RKK pensionaat “Maria ter Engelen” te Blijerheide. Verkrachtingen Aanrandingen en veel slaag was mijn deel als negenjarig kind.
  Door “omstandigheden” waarover ik nu niet praat, kon ik de putdeksels niet meer dicht houden en ben gaan praten, mondjesmaat en wederom angstig. Schaamte en n gevoel van Schuldig zijn en me vies voelen heb ik mn hele leven met me mee moeten trekken.. Tot 2013/2014 HET moest eruit.!

  Recent is de uitspraak geweest van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK waar ik ben ingedeeld in categorie vijf vanwege buitensporig seksueel misbruik. Nu heeft ook de compensatie commissie geoordeeld en uiteindelijk een bedrag toegekend, als lapje voor het bloeden..

  Drie broeders van liefde ontnamen mijn jeugd èn toekomst, want als negenjarig kind kreeg ik n brandmerk op mijn ziel.. eligius servatius en monulphus waren mijn plaaggeesten..

  Graag zou ik mijn bijdrage, mijn verhaal, mijn hulp willen geven aan hen die ook zo’n brandmerk hebben op hun ziel… Maar ook aan hen die niet weten..

  Groet Huub.

  • Harm
   Harm zegt:

   Wat afschuwelijk wat die kerels je hebben aangedaan. Dat kan inderdaad door geen geld vergoed worden. Fijn dat je wilt helpen om andere mannen en jongens te helpen zulke schade te voorkomen of te verwerken. Ik weet nog niet op welke manier dat het beste zal kunnen maar dat komt wel.
   Ik ben bezig een bijeenkomst te organiseren op 1 juli in Amsterdam.

   • Bert
    Bert zegt:

    Wat een afschuwelijk verhaal Huub. Je mocht niet eens kind zijn. Maar goed van jou dat jij anderen wil helpen.

    Ik wil dit ook, en denk er al heel lang over na. Harm mag ik ook naar deze bijeenkomst? Ik heb zeëen van tijd momenteel en wil graag anderen gaan helpen. En ik had al ooit eens eenn eenmanszaak ingeschreven bij de KvK. Maar daar is niets van terecht gekomen….koud watervrees, Groet, Bertil

 2. Paul M van Dam
  Paul M van Dam zegt:

  Best Harm,
  Ik ken deze documentaire niet. Maar juist dit thema past geheel binnen wat de Peter John Schouten Stichting wil realiseren. Zie http://pjschouten.nl/
  Overigens, is er bekend waar deze documentaire te zien is?
  Groet
  Paul

 3. ingeborg
  ingeborg zegt:

  De documentaire ‘onze stem, onze kracht’ ( 2017 NL) regie Ingeborg Brunt, zal de komende maanden in diverse filmtheaters te zien zijn door hele land met aansluitend een gesprek met de ervaringsdeskundigen van Team Kim.
  De tour die we gaan doen, wordt eind februari bekend gemaakt. Daarnaast kan alle organisaties Team Kim boeken voor een gastles waarbinnen de documentaire te zien is. boekingen@team-kim.nl

  Groeten Ingeborg Brunt Regisseur en producent

Reacties zijn gesloten.