Presentator nog erger seksueel roofdier dan al bekend was

De in 2011 overleden BBC-presentator Jimmy Savile verkrachtte niet alleen honderden kinderen, hij zou ook seks hebben gehad met lijken in een mortuarium. Ook misbruikte hij ouderen in ziekenhuizen. Dat blijkt uit een groot onderzoek.
De beschuldigingen van necrofilie (seks met een lijk) zijn niet te verifiëren, staat in het onderzoeksrapport, al werd wel slecht gecontroleerd op wie toegang had tot het mortuarium van het ziekenhuis. Dat schrijft de BBC.

Misbruik in 28 ziekenhuizen
De befaamde en inmiddels vooral beruchte presentator van onder meer Top Of The Pops misbruikte zijn slachtoffers in hun ziekenhuisbed, in gangen en op kantoortjes. Het onderzoek omvatte 28 ziekenhuizen. Savile vergreep zich aan patiënten, bezoekers en ziekenhuismedewerkers, kortom aan vrijwel alles en iedereen, al dan niet met een hartslag.

Zeker 500 slachtoffers
In totaal heeft de politie nu weet van 500 gevallen van seksueel misbruik, waarbij het vooral gaat om vrouwen en minderjarigen. Er zijn echter ook mannelijke en veel oudere slachtoffers bekend. De kans dat Savile nog meer slachtoffers heeft gemaakt, wordt groot geacht. Waarschijnlijk begon Savile al met het misbruik in 1955 en zou er mee doorgegaan zijn tot vlak voor zijn dood.

Savile stierf in 2011 op 84-jarige leeftijd, een jaar voordat de beschuldigingen aan zijn adres openbaar werden.