RKK maakt kans op Gouden Bikini


DI 21 dec 2010 | 11.49
De Rooms-Katholieke Kerk maakt kans op de Gouden Bikini-award van de satirisch-christelijke website Goedgelovig.nl. De Kerk heeft dit te danken aan haar afhandeling van de meldingen van seksueel misbruik door priesters.

De Gouden Bikini wordt jaarlijks uitgereikt aan de christen of christelijke organisatie die in het afgelopen jaar op de “meest wereldvreemde manier” in het nieuws is gekomen. De naam van de prijs verwijst naar de Hünkemöller-bikini (foto) waar het Utrechtse ChristenUnie-raadslid Mirjam Bikker in 2007 bezwaar tegen maakte.

De abortus-brief van Mariska Orbán-de Haas lift mee op de nominatie van de Rooms-Katholieke Kerk. De abortus-brief van de hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad aan politica Jeanine Hennis-Plasschaert zorgde voor veel discussie.

Verder zijn genomineerd: de Evangelische Partij Nederland van Yvette Laclé, Cees Vork (oprichter gebedsorganisatie Op de Bres), Rien Kemmpeneers (christelijke gereformeerde dominee die het WK-voetbal veroordeelde), Nederland Pro Deo (die het einde van Nederland voorspelde), internetprovider Solcon, het Nederlands Dagblad en ds. Moens (die de Herziene Statenvertaling het werk van de Duivel noemde) (meer informatie over de genomineerden).

Mensen kunnen op de website van Goedgelovig tot en met 26 december hun drie nominaties bekend maken. Daarna kunnen de bezoekers van de site tot 1 januari stemmen op de twee finalisten.

In 2007 wonnen de Gereformeerde Gemeenten de Bikini. In 2008 was dat de pinksterorganisatie TRIN. Vorig jaar won dominee Goldschmeding de prijs. Hij kwam in het nieuws vanwege zijn pleidooi voor een opvoedkundige tik.

Bron: IKON