Sancti Alberti Gymnasium/Seminarie Zenderen (Ov)

Graag kom ik in contact met studenten van dit college uit de periode 1958 – 1962. Ik was daar toen intern in opleiding voor priester en ben sexueel misbruikt.

16 antwoorden
 1. g.van sambeek
  g.van sambeek zegt:

  ook ik ben seksueel missbruikt in 1952-1953-1954.
  gaarne wil ik met u in contact komen

 2. Ferdie
  Ferdie zegt:

  Ik ben in 1957 in vk begonnen. Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Misschien kun je me bijpraten.

  Ferdie

  • henry van Rijk
   henry van Rijk zegt:

   Ferdie,
   Ik herinner me jou nog wel. Ferdie met het portable Philips zakradiootje die zo netjes met vork en mes kon eten.

 3. Fons Van Wanroij
  Fons Van Wanroij zegt:

  Dag,
  Ik was leerling van 1958 tot 1960. Nooit iets dergelijks gemerkt.
  Fons van Wanroij

 4. Henry van Rijk
  Henry van Rijk zegt:

  Kan iemand mij vertellen wat daar dan gebeurd is. Waren de daders paters? Heb nooit iets gemerkt.

 5. Ferdie
  Ferdie zegt:

  Ik ben in 1957 in vk begonnen. Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Misschien kun je me bijpraten.

  • ton
   ton zegt:

   Ik ben in Zenderen geweest van 1960 tot 1965. Misschien was ik onschuldig, maar heb ook niets gemerkt.

 6. Peter de Gauw
  Peter de Gauw zegt:

  Mijn broer Joop de Gauw heeft 5 jaar op het seminarie in Zenderen. gezeten.Hij is plotseling gestopt en wilde niet zeggen waarom. maar hij wilde absoluut niet meer terug. Als ik wat vroeg werd hij kwaad. hou er over op zij hij dan. Was wel in die periode. Inmiddels is mijn broer in 2012 overleden.
  Peter de Gauw

  • Jan Graat
   Jan Graat zegt:

   Hallo Peter,
   ik kan mij alles voorstellen bij die plotselinge reactie van je broer, en ook bij zijn zwijgen.
   Ik zat enkele jaren op dat gymnasium, internaat, en vond het een hel, en heb er zeer beroerde ervaringen opgedaan, waar ik ook jarenlang niet over kon, durfde, wilde spreken. Een geheim. Ik ben nu bezig er een boek over te schrijven – in romanvorm, want ik heb geen behoefte aan natrappen achteraf, of mijn gram te halen. De Lockdown van dit moment helpt om tijd te vinden op te schrijven wat ik nooit heb kunnen vertellen. Hartelijke groet, Jan

   • Peter de Gauw
    Peter de Gauw zegt:

    Beste Jan, Als dat boek er is wil ik dat graag horen. Bedankt voor de reactie.
    Mvg Peter de Gauw

    • Jan Graat
     Jan Graat zegt:

     Hallo Peter, zoals beloofd hierbij de vorderingen met het boek. Het is klaar in first drat; dat ik laat lezen aan mijn partner, een familielid en een vriend lezen voor commentaar en feedback. Daarna bekijk ik of het uitgegeven kan worden (voel me daarbij nog steeds, na zoveel jaren, beschroomd). Voel je ervoor om het concept ook te lezen? Stuur me dan je mailadres zodat ik het je kan toesturen. Mijn mailadres: symbulon@me.com, hartelijke groet Jan

 7. Frans ten Hoopen
  Frans ten Hoopen zegt:

  I was there from 1960-1962 and never noticed anything either, so I guess I have to ditto Fons’, Ferdie’s, Ton’s and Henry’s reactions. The one priest/teacher I remember real well was Pater Otto remember the Paters Otto who taught me French. Like the previous writers, I too am baffled.

  • Peter de Gauw
   Peter de Gauw zegt:

   Mijn overleden broer Joop de Gauw zat ook in die periode op st. alberti . Misschien zegt de naam
   jou iets. Hij is abrupt gestopt bij het 5e leerjaar. Ik denk dat hij ook misbruikt i.s maar wilde daar nooit over praten met niemand.
   .Peter de Gauw

Reacties zijn gesloten.