Sancti Alberti Gymnasium/Seminarie Zenderen (Ov)

Graag kom ik in contact met studenten van dit college uit de periode 1958 – 1962. Ik was daar toen intern in opleiding voor priester en ben sexueel misbruikt.

15 antwoorden
 1. Peter de Gauw
  Peter de Gauw zegt:

  Mijn broer Joop de Gauw heeft 5 jaar op het seminarie in Zenderen. gezeten.Hij is plotseling gestopt en wilde niet zeggen waarom. maar hij wilde absoluut niet meer terug. Als ik wat vroeg werd hij kwaad. hou er over op zij hij dan. Was wel in die periode. Inmiddels is mijn broer in 2012 overleden.
  Peter de Gauw

  Beantwoorden
  • Jan Graat
   Jan Graat zegt:

   Hallo Peter,
   ik kan mij alles voorstellen bij die plotselinge reactie van je broer, en ook bij zijn zwijgen.
   Ik zat enkele jaren op dat gymnasium, internaat, en vond het een hel, en heb er zeer beroerde ervaringen opgedaan, waar ik ook jarenlang niet over kon, durfde, wilde spreken. Een geheim. Ik ben nu bezig er een boek over te schrijven – in romanvorm, want ik heb geen behoefte aan natrappen achteraf, of mijn gram te halen. De Lockdown van dit moment helpt om tijd te vinden op te schrijven wat ik nooit heb kunnen vertellen. Hartelijke groet, Jan

   Beantwoorden
 2. Frans ten Hoopen
  Frans ten Hoopen zegt:

  I was there from 1960-1962 and never noticed anything either, so I guess I have to ditto Fons’, Ferdie’s, Ton’s and Henry’s reactions. The one priest/teacher I remember real well was Pater Otto remember the Paters Otto who taught me French. Like the previous writers, I too am baffled.

  Beantwoorden
  • Peter de Gauw
   Peter de Gauw zegt:

   Mijn overleden broer Joop de Gauw zat ook in die periode op st. alberti . Misschien zegt de naam
   jou iets. Hij is abrupt gestopt bij het 5e leerjaar. Ik denk dat hij ook misbruikt i.s maar wilde daar nooit over praten met niemand.
   .Peter de Gauw

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.