Schuld, schaamte, boosheid

Niet alleen op r.k. internaten , maar ook op school kwam misbruik voor. Zoals in mijn geval. Ik ga terug naar 1965/1966 toen  ik een middelbare school in de buurt van Groningen bezocht.Had het thuis moeilijk en vond een luisterend oor bij een van mijn leraren, een Jezuieten-pater.Ben,om het maar meteen te zeggen, gedurende twee jaar herhaaldelijk, als onzekere puber, misbruikt. Om de “drempel” te  verlagen kreeg ik steeds enkele glazen port.Details over het gebeurde kan ik nog niet uiten. Dat wordt belemmerd door schuld, schaamte en boosheid.Wat ik in dit stadium wel kan melden is dat ik onvrede heb gehouden over mijn eigen lichaam en dat sexualiteit voor mij , gedurende mijn leven tot nu toe, geen bron van plezier, maar altijd belastend is gebleven.

Misschien kan ik een stapje verder komen.Maar er blijft schuld, schaamte en boosheid.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.