Seksueel misbruik in een pastorale relatie

Ik ben vanaf mijn 17e tot mijn 32-ste jaar seksueel misbruikt door een ouderling uit de Gereformeerde kerk. In het begin was het alleen maar knuffelen. Later breidde dit zit uit tot seksuele handelingen waar ik het liever niet over heb om dat ze te vies zijn voor woorden. Door het seksuele en geestelijke misbruik dat ik heb doorgemaakt zit ik nu wel in de WAO. Ik heb PTSS en ik hoor stemmen in mijn hoofd. De zaak kwam aan het rollen toen ik psychoses kreeg en een vriend van mij die dit aan de dominee vertelde die toen in ons dorp stond. De ouderling werd meteen op non-actief gesteld en er is van hogerhand via de synode een gerechterlijk onderzoek gestart. Ook heb ik een civiele procedure gestart die maar liefst vier jaar duurde. Uiteindelijk heb ik gewonnen en heb ik geen last meer van de dader. Wel heb ik nog steeds last van stemmen in mijn hoofd en nachtmerries. Ik heb gelukkig een hele goede psychiater.

Arend

1 antwoord
  1. Geus
    Geus zegt:

    Bedankt voor je moedige verhaal.
    Het is echt niet erg, dat je de details weglaat van het misbruik.
    Ik zou wel graag naam, adres, foto, betrekking van die boordcrimineel willen zien.

Reacties zijn gesloten.