Seksueel misbruik katholieke kerk

Beste ,

Het nieuws wordt gedomineerd door het seksueel misbruik door de katholieke kerk. Voor een artikel daarover ben ik op zoek naar iemand die daar ervaring mee heeft.  Ik schrijf het verhaal voor een tijdschrift voor vrouwen tussen de 20 en 38, vandaar dat ik op zoek ben naar een vrouw (dochter) in die doelgroep: de lezeressen moeten zich kunnen identificeren met de geïnterviewde. Daarom zoek ik bijvoorbeeld naar vader en dochter, partner van of misschien moeder en dochter die dit hebben gemaakt.

Ik wil puur een platform bieden voor een persoonlijk verhaal. Het verhaal gaat in op wat er is gebeurd, hoe dat jou als persoon heeft beinvloed en wat voor gevolgen dat heeft. Onderwerpen als opvoeding, religie en familie/vrienden komen aan bod. Het verhaal kan gehaal anoniem, als je dat wil.

Is dit op jou van toepassing en wil jij je verhaal vertellen? Mail naar: D.Ponje@sanoma-uitgevers.nl

Groet,
Daniëlle Ponjé

3 antwoorden
 1. cor gilissen
  cor gilissen zegt:

  Nu er zoveel is te doen over sex-misbruik komt alles weer tot leven.De angst,dat die non me weer kwam wassen en daarbij haar blote hand ge-
  bruiken,zodat het me weer overkwam net als bij die jonge lekenverpleegster,bah.Je kon er niet
  over praten zelfs voor je ouders was dat taboe

 2. cor gilissen
  cor gilissen zegt:

  Dat dit maanden lang straffeloos kon gebeuren,terwijlje nooit had gehoord van aanranding of verkrachting en dat door een oude non,bah je kon nergens je frustratie kwijt.

 3. Gerhard Pots
  Gerhard Pots zegt:

  Waar kan ik mijn verhaal kwijt? Ik heb hier in Thailand geen contacten op dit gebied.
  Allereerst wil ik weten of oud studiegenoten ook aangerand of daaromtrent iets weten door de inmiddels overleden pater Gehardus-studiejaren 1947/1950.
  Uit inlichtingen heb ik vernomen dat Gerhardus is overleden vlak na zijn overplaatsing naar een parochie in Groningen.Deze overplaatsing riep de gedachte op dat het vreemd was,omdat de orde missionarissen voor Afrika opleid en geen wereld-heren.Was hij inmiddels betrapt en daarom overgeplaatst,om zoals gebruikelijk binnen de RKK het te verdoezelen?Mijn totale beleving heb ik inmiddels weken geleden naar de Stichting Hulp en Recht verzonden.Ik kan uiteraard een copy sturen,anders moet ik opnieuw alles mailen.
  Ook zou ik graag vernemen hoe ik in contact kan treden met Dhr.Bent Smeets en Luc Kusteren,om me aan te melden voor een schadeclaim.Niet dat ik ook maar een cent van dit bloedgeld zou willen gebruiken,maar dit gaat rechtsstreeks naar het Nehemiah Huis in de Philippijnen,een tehuis voor sexueel misbruikte meisjes,waar ik jaren als vrijwilliger heb gewerkt.
  Gerhard Pots

Reacties zijn gesloten.