Seksueel misbruikt door moeder

In mijn jonge jaren ( 5 t/m 13 ) ben ik seksueel misbruikt door mijn moeder. Dit misbruik stond niet op zich. Ook lichamelijk en geestelijk misbruik waren aan de orde van de dag.

Omdat ik op dat moment als de dood was voor mijn moeder waren de momenten van het seksuele ook afgrijselijk maar ook verwarrend. Ze was op die momenten stil en zei weinig. Ik deed ook niks en zei niks want ze schelde en vernederde niet ook gaf ze me geen klappen. Het was heel raar.

Binnen de GGZ heb ik veel doorlopen en de eerste jaren was er door mijzelf met name aandacht voor het geestelijke en lichamelijke. Ik durfde niet over dat andere te praten. Angst en schaamte. Hallo ik was een man; stoer en lief op zijn tijd. Kom ik toch niet met die ervaringen aan.

Pas een jaar of twee geleden ben ik hiermee aan de slag gegaan. Soms nog steeds lastig omdat de herkenning soms ver te zoeken is. In de kerk is het nu veel veel met mannen en dat grijpt me aan maar met moeders zit nog een beetje in de doofpot.
Ik hoop doormiddel hier te gaan schrijven daar een einde aan te maken.